Új hozzászólás Aktív témák

  • Danex

    addikt

    válasz torma1981 #9487 üzenetére

    Tehát soha nem próbáltad a 144Hz-et, de terelnél mindenkit a 4K-ra mert a 60Hz bőven elég.

    A probléma ott van, hogy ha kicsit is komolyabban akar játszani az ember akkor azt nem igazán lehet egy fotelben elfeküdve. Ergo asztalhoz illik ülni, ott viszont olyan kicsi a táv a monitor és az ember között, hogy 27col felett szerintem már több embert zavarna a nagyobb képátló mint akit nem.

    27colon meg szimplán nem ad annyit a 4K főleg, úgy, hogy szerintem az emberek 95%-ának a látása nem tökéletes és szemüveget se évente csinál/megy optikushoz ellenőrzésre.

    Ergo marginális lenne a különbség abban, hogy mit ad a plusz pixelszám azzal szemben, hogy az azonos FPS szám eléréséhez vagy sokkal drágább GPU kell vagy a grafikát kell lejjebb tekerni (ergo több pixelen gyengébb effektek stb tehát máris nem lett szebb látvány), vagy hasonló effektek de lényegesen kevesebb FPS.

    Illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy a legtöbb ember kb annyit költ cpu/gpu-ra mint egy értelmesebb 4K kijelző.

    Szóval az egy dolog, hogy elfekvősbe, mászkálós játékok rendben vannak az alacsony frissítéssel és nagy felbontással a fotelből. De egy Warzone/LeagueofLegends stb precizitást igénylő játékok amikhez bill/egér kell nem kivitelezhető, illetve ezeknél inkább a FPS előnyösebb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák