Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phoenixres
tag
Visszavitt termékek lehetnek, a scalperek 500+k-ért már nem tudták őket eladni.
Corsair 850W TX850M Cooler Master MasterCase Asus TUF GAMING B550-PLUS H500 Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz HyperX Predator AMD Ryzen 7 3700X Be quiet! Dark Rock Pro 4 Kingston A2000 1000GB Adata SX6000PNP 512 GB WD EZEX 1 TB Acer Nitro XV272UPbmiiprzx Gaming RTX 3080 GamingPro
-
korner83
tag
ipon 3070: ennyibe kellene a 3080nak kerülnie...
-
Phoenixres
tag
válasz korner83 #9054 üzenetére
Talán egy másik univerzumban, meg nem Magyarországon. Megmondtam, 300k alatt nem lesz 3070 sem.
[ Szerkesztve ]
Corsair 850W TX850M Cooler Master MasterCase Asus TUF GAMING B550-PLUS H500 Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz HyperX Predator AMD Ryzen 7 3700X Be quiet! Dark Rock Pro 4 Kingston A2000 1000GB Adata SX6000PNP 512 GB WD EZEX 1 TB Acer Nitro XV272UPbmiiprzx Gaming RTX 3080 GamingPro
-
nagyúr
-
Throst
kezdő
válasz Phoenixres #9055 üzenetére
De 300 alatt volt ráadásul iponban (sarcasm) XD
Jó tudom így is a várt alap 3080 áron ment. -
venom8888
őstag
3070 uk ban 212 töl van 2 ventis,de out of stock :)
-
kevike576
senior tag
IPON strix 3080, vigye aki akarja
-
nagyúr
válasz kevike576 #9061 üzenetére
Biztos voltam benne, h 500k felé fogja árazni a Strix-et az iPon.
Ráadásul "1 év Basic garanciával"[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
https://www.overclockers.co.uk/forums/threads/ocuk-nvidia-rtx-30xx-series-update-thread-on-deliveries-how-to-cancel-your-order.18899277/page-3
Király,a gyártók az oc változatra gyártanak elsősorban.
Alig jön gpu nvidiától.
És ez lesz év elején is.
Úgy látszik,beigazolódott a gyanúm.2021-re ér ide kártyám
Jelen tempóban,még 13 hét,mire sorra kerülök.
Hogy simát vettem nem oc-t.Meg lehet még többAvatar
-
-
kevike576
senior tag
pont ezt irtam korábban: #8994 kevike576
-
-=RelakS=-
veterán
Most nézem, hogy délután 3-tól jöhetnek a 3070 review-k.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
veterán
válasz -=RelakS=- #9068 üzenetére
Na ez be árazza a 2080Ti-met
-
Mumee
őstag
Csak meg kell várni a 3080ti-t 12GB VRAMal meg a 3070ti-t 10GB-al. Úgyis mind GA102 és GDDR6X, úgy már 4 kártya ellátásával lesz gond. [link]
[ Szerkesztve ]
-
SeRoKrigid
csendes tag
válasz ForRedGlory #9043 üzenetére
Sziasztok,
táp kérdéshez egy kis érdekesség, remélem tudok segíteni azoknak akik bizonytalanok a táp miatt.
iRacing-et tolok VR-ban ami a következő perifériákat követeli meg:
(ez csak azért releváns mert van itt fogyasztó bőven)
USB oldalon (high end eszközök Fanatec, simcube, stb...) pedálon rezgőmotorok stb:
- kormány (aktív tápon)
- pedálszett (passzív, csak USB)
- váltó (passzív, csak USB)
- Valve Index headset (aktív tápon)
- Logitech stream pad (passzív, csak USB)
- Egér, billentyűzet
I5 9600k @5000Mhz
TUF 3080 OC
Vízhűtés
És mindezt egy Corsair CX750M szolgálja ki. Szóval 750 elég lesz teljesen biztosan, bármivel játszol. Megkockáztatom hogy a 650 (nem csingjau) miatt sem kell feltétlen aggódni a megfelelő felhasználás mellett. (ha most veszel tápot akkor természetesen válaszd a nagyobb teljesítményűt)
És ha már úgyis pötyögök, a 10GB VRAM a VR-ban kevés lesz kérdéskörhöz is van észrevételem. Bár én egy célgépet építek a szimulátorozáshoz, és 98% arra használom a gépet, azért néha tologatok egy kis alyx-et is. Az iRacing közel max grafikán HDR-el, 150% scale mellett is 40 autóval a Nürburgringen 5500 MB memóriát eszik, közelébe nincs a limithez. Alyx gyakorlatilag 3-5GB VRAM-al elvan (mondjuk az egy jól optimalizált játék). Korábban egy 2070S-el (8GB VRAM) játszottam mindenfélét, és nem vettem észre hogy kevés lenne...
Jaaaa... és kihajcsa e a proci-val kapcsolatban pedig, 9600K 5Ghz-re húzva én úgy látom nincs para, eteti a kártyát böcsülettel. Mielőtt a torkomnak ugrana valaki szeretném kihangsúlyozni hogy az én felhasználási területemen (VR).
Big NAVI kenterbe veri a 3080-at témakörhöz pedig itt az őszinte véleményem:
Nagyon nagyon szeretném hogy kenterbe verje, vagy legalább tudjon ennyit, esetleg még olcsóbban is. Szívből drukkolok nekik, és tegyétek ezt ti is, mert ez hosszútávon egy fasza kis árversenyt eredményezne, ami csak nekünk jó. Ne legyetek elfogult fanboyok, nem kell önigazolás hogy jó vételt csináltál. Ahogy korábban írtam van esélye az AMD-nek nagyot durrantani (mondjuk a pontatlanságom miatt majdnem élve megnyúztak)... És bízom benne hogy végre lesz egy egészséges konkurálás.
Egy dolog miatt vettem nVidiát, mert az AMD nem volt stabil driver ügyileg, és nem engedhetem meg magamnak hogy játék közben valami gixer történjen... sajnos az online versenyzés közben nincs pause, ha valami történik bukom a futamot...
Béke! -
edward2
addikt
válasz bulikavagyok #9057 üzenetére
Jó vicc.
-
MPowerPH
félisten
válasz SeRoKrigid #9072 üzenetére
Bar ez is csak bench, de ha a szazalekokat nezzuk, akkor itt pl. a 3090 -hez van nagyon kozel.
Azert lenne jo, mert megfogna az elszallt arakat(hat meg ha lesz is keszlet), scalpereket kiutne.
Fontos lesz a fogyasztas/teljesitmeny is, abban az NV jelenleg nem vitezkedik.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
FaTHI
őstag
Én is 3070 vagy 3080 ra pályázok mivel Nvidia párti vaok és voltam is. Jelenleg egy 30ks Amd rx 580 as karival játszom hibátlanul, persze vissza kell fogni a grafot. Leszarom a 350- 500ezres Nvidia kártyákat. Ha bejön ez az Nvidia teljesitmény Amd ből 200-300k s áron már veszem is. By by nvidia...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Rison77
senior tag
11:06-kor kaptam Aqua-tól egy emailt, hogy a termék amire feliratkoztam ismét elérhető strx 3080.. De sajnos pont nem voltam gépnél, a cetelemes árat látni már csak az 409k, szóval olyan 425-430k körül lehetett.
(#9078) Cshavez: Nem kötekedésképpen, de 2848x3168 felbontás van beállítva szemenként az összesen 5696x6336. A 3080 4K-ra tervezve, tehát 3840x2160. Szóval nem értem ezt a felvetést ,hogy elfogy a vram. Ha felhúzom 10k-ra a felbontást, akkor persze, hogy elfogy.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Rison77 #9079 üzenetére
Ez nem monitor! Volt már rajtad vr hmd?
Vegyél fel egyet és megtudod, hogy miért kell a vrss!"Szóval nem értem ezt a felvetést ,hogy elfogy a vram. Ha felhúzom 10k-ra a felbontást, akkor persze, hogy elfogy. "
Én nem értelek, miért szólsz hozzá olyanhoz, amiről fingod sincs!Válaszoltam valakinek akinek ugyanolyan vr-e van, hogy a kártya még bírná, de a vram leszabályozza !
Pedig ki is van írva, és nem kis betűkkel!
[ Szerkesztve ]
-
Cthulhu Dawn
őstag
Playitstore-bol most hivtak, erkezett nekik 3080 tuf, aztan hogy mindenki megkapja e aki rendelt majd kiderul.
"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
Darkkoi
tag
válasz Cthulhu Dawn #9082 üzenetére
Felkerült egy 3090 strix is ( ha volt elnézést ) de legalább iponhoz képest elég jó ár XD
-
MPowerPH
félisten
válasz Darkkoi #9083 üzenetére
eBayen a scalperek olcsobban adjak. Sot, tan PH -n is volt olcsobban. Strix OC, 790k.
Egyebkent az apros egy eleg jo ar, olyan 120k plusz van csak rajta.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Sylvanas
csendes tag
válasz Cthulhu Dawn #9082 üzenetére
Akik megrendelték amikor lehetett azoknak illene megkapniuk imo..
-
kevike576
senior tag
-
Pug
veterán
válasz likeaRAINBOW #9088 üzenetére
Nope, minimalisan ertelmes webshop eseten csak a valos keszlet erejeig tudsz rendelest leadni... nem rocket science
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz #15779328 #9081 üzenetére
Tulajdonképpen milyen VR-od van?
Próbáltam kideríteni, de:
1: ilyen felbontású vr-t nem találok
2: ha ezt a 200%-os területre növelt felbontásként értelmezem, akkor 2014x2240 jön ki, szintén nem találok ilyet
3: ha ezt a 200%-os oldalhosszra növelt felbontásként értelmezem, akkor 1424x1584 jön ki, szintén nem találok ilyet.Még a htc Vive Pro, Samsung Odyssey és Valve Index áll legközelebb az 1440*1600-as felbontásával.
[ Szerkesztve ]
-
likeaRAINBOW
senior tag
nem azt mondtam, hogy rocket science, csak finoman jeleztem, hogy bármi előfordulhat. Láttam már elég sok mindent webshop fronton is, hosting végnél dolgozom több mint 4 éve el se hinnéd, hogy bizonyos oldalak hogy vannak összetákolva
mindenesetre kíváncsi leszek, hogy mindenki megkapja-e a PlayITStore-os rendelést
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz -=RelakS=- #9090 üzenetére
Nem kellett volna sokat visszaolvasni!
9081 "Válaszoltam valakinek akinek ugyanolyan vr-e van"
9072 "- Valve Index headset (aktív tápon)"
A valve index 1,4 es szorzót használ alapból (1440x1600)x1,4= 2016x2240 ez a steamvr 100% -
SeRoKrigid
csendes tag
válasz -=RelakS=- #9090 üzenetére
Cshavez kicsit nyersen válaszolt, de tulajdonképpen jót mondott! Ő is vágja a VR storyt.
A supersampling lényege az, hogy a kijelződhöz képest egy nagyobb pixelsürűségű képet küld a headset-nek a rendszer. A tényleges felbontás másfél/kétszeresét, ami egy részletgazdagabb képet eredményez. Így a kijelző felbontása ugyan korlátozott, de a megjelenített kép sokkal élesebb lesz.
Én 150 SS-el nyomtam az alyxet, ezekszerint az ő 200-as vagy feletti beállításával (ami lényegében egy 4-8K közötti részletesség) elfogyott a VRAM. Akinek ez érdekes az iracinget 150-en hajtom, ott a felét se használom el a VRAM-nak. -
törölt tag
válasz -=RelakS=- #9094 üzenetére
Nagyon jól teljesít a kártya, ha kijön a 3000 szériához valamilyen 16gb-s változat, az brutál lesz vr-ben!
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz SeRoKrigid #9095 üzenetére
igy
meg VRben ez tenyleg nem a recek miatt kell, a Rift CV1el pl olvashatatlan a muszerfal Project Cars 2 1.3-1.4es SSAA alatt, meg nem latszik rendesen az ut nagyobb temponal. szoval VRben boven nem arrol van szo, hogy nem birunk elviselni par recet. paran a topikban 1.8-2.0 korul toltak.
talan november kozepen a HP G2 a 2x2160x2160as felbontasaval mar jo lesz, az a CV1hez kepest kb dupla pixelsuruseg. de itt a lencsemeret is meg kozbeszolhat.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz SeRoKrigid #9095 üzenetére
Olvasd el 9079-et és 9080-at. Azt gondoltuk, hogy a kiírt felbontás az alap, és azt növeli még a kártya 200%-ra, pedig az már a 200%-os felbontás.
-
xerobyte
aktív tag
A pletyka szerint a 3080TI nem csak hogy több vrammal jön, hanem pár cuda core-val is többje lesz, így aztán már tényleg nem lesz hely a 3080 és 3090 között. Remélem hamar kiadják, de a valós várható időpont 2021Q1. Régen is legalább 6 hónap kellett a TI megjelenéséig.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házimozi belépő szinten
- BMW topik
- Politika
- NBA és kosárlabda topic
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest