Hirdetés

Aktív témák

  • Cs.Orsolya

    tag

    Csak úgy halkan megjegyzem, hogy a kultúrkör, amiben íródott, pont az intimitással és a maszk-viselésből fakadó nehézségekkel kínlódik. Az onnan származó pszichológiai és módszertani anyag nagyon szép és jó, és bizonyos közegre működik, de érdemes fenntartásokkal kezelni.

    A másik megjegyezendő dolog, amit orbano már kérdezett tőlem, és csak egy bölcselettel válaszoltam rá, hogy pusztán a viselkedés nem tesz azzá, akinek látszol. Ahogyan a ruha sem teszi az embert. Ha valaki nagyon mesterkélt, azt csak egy darabig lehet bekajálni, de onnantól az intimitási helyzetekben kibújik a szög a zsákból. Aztán lehet visszakozni, amit vagy képes megtenni valaki, vagy nem. Ez megint más kérdés. Az is, ha nem képes, miért nem.

    A methodot ismeretlenül pusztán egy általános kritika érinti jogosan, és az a fentiekből fakad: nem az vagy, akinek látszol, és akinek megpróbálod bemutatni magadat. Ez utóbbi az énbemutatás szakszóval. És nem is feltétlenül az vagy, akinek mások látnak, de az is hozzád tartozó dolog. Igazából az vagy, akinek hiszed magadat, és amilyen szándékaid mozgatják a viselkedésedet. Ha csalni akarsz azt illetően, hogy ki vagy, akkor csak egy csaló vagy.
    Más részről, ha bátortalan vagy önmagadat adni, akkor néha nem árt bizonyos módszerekkel leküzdeni ezta bátortalanságot, és a módszerek lehetnek eredményesek ehhez a dologhoz. De fontos megkülönböztetni a módszert, és önmagadat is. A módszeren keresztül szerezhetsz tapasztalatokat, sikereket, amin keresztül rájöhetsz arra, hogy nincs mitől félned, és nincs miért bátortalannak lenned, vagy önmagadat felvállalnod, de innentől nem a módszerrel fogsz azonosulni, hanem a módszereken keresztüli önmagadról megtapasztaltakkal.

    Ebből kiindulva a method lehet bizonyos helyzetekhez jó módszer, de lehet nagyon rossz is. Valóban azon múlik, ki és mire használja.

    Az alapelv, amiből a method egyébként kiindul, szerintem a pasikat alázza le, nem is a nőket. Szóval, én azt a férfit sajnálom, aki rákényszerül a methodra, mert ő önmagán belül egy megnyomorított/sérült lélek, aki képtelen arra, hogy normálisan működjön mint emberekkel kommunikáló emberi lény, és mint a saját nemének megfelelő identitású a másik nem iránt vonzalmat megélő lény. (A másságról nem beszéltetek eddig, így ehhez a részéhez nem tudom, mennyi segítséget ad...) :U

    No, én amondó vagyok, hogy előbb az ember pakolja rendbe önmagát, ha gondjai vannak másokkal, aztán keressen módszereket másokhoz. Ezt nem csak szakemberként, hanem vén banyaként is mondhatom. ;)

    "Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."

Aktív témák