Hirdetés
Aktív témák
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz orbano #21950 üzenetére
De tök mindegy, hogy az első hat ismeri-e egymást vagy sem, akinek én átadom az infót... Az csak erősíti az info minőségi megőrzését. Ha abból a hatból mind a hat átadja a környezetének az infót, - és mivel lélektani dolgokról van szó, így ha akarja, ha nem , átadja már azzal, ahogyan létezik -, így max. 6 független átkapcsolódáson keresztül eljut az infó a világ végére is. Min. 6 független kapcsolata meg mindenkinek van, aki életben maradt egy civilizált világban. Ez persze, idealista megközelítése az elvnek, mert effektíve "túl kicsi" a világ, és a civilizált lények szűk körben mozognak, és ráadásul torzítják az információt, de ettől függetlenül én még nyugodtan idealizálhatok helyzeteket, nem?
A másik, hogy logikus, hogy nem összesen hat emberre hatok egy élet során...
És akkor mellettem van még jópár tucat másik pszichológus is, aki hat másokra. Remélhetőleg normalizáló értelemben...[ Szerkesztve ]
"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."
-
orbano
félisten
válasz Cs.Orsolya #21951 üzenetére
de neked ahhoz nem 6 kapcsolat kell, hogy eljusson a világ minden pontjára, hanem kb. mittomén már mennyit számoltam cca. 40. tehát neked át kell adnod 40 embernek, akiknek egyesével szintén 40-nek, aztán nekik is, meg azoknak is... mindezt hat szinten keresztül. ezt érted te félre. nem hat ismerősöd kell legyen, mert akkor 6 szinten keresztül 6*6*6*6*6*6 = 46656 emberhez jutna csak el az infó. ebben az esetben 13 szint kéne, ami viszont b*zi sok.
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
Goose-T
veterán
Csak engem fáraszt ez a hatos baromság? Nőügye valakinek?
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz orbano #21952 üzenetére
Jó, de írtam legelőször a 100. majom effektust is! A kettő együtt érvényes, na.
És arról volt szó, hogy vannak más jól képzett szakemberek is. Erre jöttél a kritikával, hogy pár jól képzett szakember nem elég. Erre írtam én, hogy nekem elég hat emberre hatnom a fenti két elvnek megfelelően. A hatot egyébként csak ex hasibusz írtam, de úgy voltam vele, hogy vannak itt nálam okosabbak, és majd jól elvitázunk ezen. És lám, így esett!
S bár matematikai logikából alulképzett vagyok, de akárhonnan is nézem, ha minden jól képzett szakember csak hat emberre hat, akkor ideális esetben elég az egész világnak. Mert ha 6 milliárd ember van a Földön, ebből fele a nő - kicsivel több -, de ha nem is csak a nőket vesszük, akkor is elvileg elég volna kerekítve 128 601 db egymást nem ismerő pszichológus a világnak. Ideális esetben persze.
Hogy van-e ennyi, az már más kérdés. Az is, hogy egy pszichológus az élete folyamán nem összesen hat emberrel terápiázik. Az is más kérdés, hogy mi lesz közben az átadott információval.
Na, én elhúzok átadni az információkat"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."
-
Wolverine
félisten
válasz Cs.Orsolya #21939 üzenetére
Közönséges konyhasó: kockarácsba rendeződik, ahol egy-egy nátrium- vagy kloridiont 8 ellenkező töltésű ion vesz körbe (oké, a kockának 6 lapja van )
És bizony kellően bonyolult ionokat vagy kristályokat vizsgálva brutális alakzatokat lehet találni..."I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
frame>24
addikt
válasz orbano #21958 üzenetére
Milyen ideológiákkal? Jézusom, a kezébe adtátok a MetÓdot?
Mi lesz így a Világgal? Átszaggatott szűzhártyák, letépett hajtincsek és műkörmök, átharapott nyakak, vér, halál és pusztulás mindenütt, mint Középföldén...[ Szerkesztve ]
▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1
-
Goose-T
veterán
válasz PazsitZ #21962 üzenetére
Szerk.: ja, ez csak egy ízelítő fejezet, nem az egész. Ha angol nyelven jó, dobj egy privit, akkor nem felejtem el. Vagy torrent, mystery method.
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
-
tildy
nagyúr
válasz frame>24 #21964 üzenetére
Én csak annyit vettem észre, aki ezt a methodot "követi" szinte egytől egyig azt hiszi, hogy az ő fenekéből süt a napsugár
a bombabiztos pasimágneses részen meg felröhögtem. Mindig is tudtam, hogy az ilyen nőket soha az éeltben nem fogom megérteni... Akkor én a majdani leendő kisebbítésemmel pasit magamtól eltoló nő lennék? Nagy mellet akarnak a nők, mert pasimágnes... Röhej.
Bakker.
Sírva röhögök, ha ezt a methodot valaki tényleg komolyan is veszi.[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
frame>24
addikt
Mer' a method lényege kb. ez, a sok DHV-zás (display of high value), hogy azt kell elhitetni, hogy Te vagy az abszolút és relatív főnyeremény, az Übermensch, a társadalom legértékesebb, legbefolyásosabb, és legszeretettebb embere...
Végülis udvarlás közben valahol hasonlókat próbálunk elhitetni, csak sokkal finomabban. A method amúgy sok pontos észrevétellel rendelkezik, helyenként jó humorral, de valahogy kifordul magából. És, ahogy orbi szokta mondani, nem erre az éghajlatra találták ki...(#21965) Goose-T: az-az...
[ Szerkesztve ]
▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1
-
Goose-T
veterán
Pedig szerintem van valami ebben a pasimágnes-dologban. Egyszer voltam kint Angliában üzleti úton, egy munkatársammal a helyi nőket elemeztük, és ezekre jutottunk:
1. Szinte az összes angol nő bűnronda.
2. Azokat láttuk pasival, akiknek bazi nagy mellük volt.
Ezt három heti megfigyelés támasztja alá.Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
tildy
nagyúr
válasz frame>24 #21967 üzenetére
Ha el kell hitetni ott már baj van. Ezért problémás nekem a method is .Mert álarc. Persze lehet idővel azt hiszi az ember, hogy valóság, én is hittem már illuzióban úgy mitnha valóság lett volna, ettől függetlenül egy idealizált kép volt, ami bár bizonyos ponton egyezett a valósággal, közel sem volt az.
Bár semmi gond, ezek a methodmenek majd megtalálják a maguknak való díszpicsájukat, addig is több marad a normális , valódi , önmagukat adó pasikból meg marad több.
(Jahm és sem az udvarlásnak és sem a direkt jó benyomás keltésének sem vagyok a híve . Szeretem úgy megszeretni az embert, amilyen valójában, akár a heppjeivel, akár a hülyeségeivel )[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Goose-T
veterán
válasz Csakénvagyok #21970 üzenetére
Azt már meséltem, hogy összejöttünk. Most már több, mint egy hónapja együtt vagyunk, harmónia, szerelem, rózsaszín köd megy ezerrel.
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
amit most leírtál, az akkora beszűkült csőlátásos sztereotíp baromság, hogy azt sem tudom hol kezdjem el neked megmagyarázni.
" Szeretem úgy megszeretni az embert, amilyen valójában, akár a heppjeivel, akár a hülyeségeivel"
Akkor ezzel vígasztald meg azokat, akiket kikosaraztál...A vér nem válik VAZZE!™
-
tildy
nagyúr
válasz orbano #21973 üzenetére
Kikosarazáson mit értesz? szakítást vagy a nem összejövést egy találkozás után? olyan kikosarazásból nem volt túl sok, számszerint 1.
A másikból meg vagy 2-3 .
Általánosítani lehet, hogy a férfiak a nagy csöcsre buknak,nem ezzel volt problémám.Látom gyűlnek a method manek.
fordfairline: azt gondolsz amit akarsz. Látok emberi kapcsolatokat, látom a sajátomat is. És pont amiatt mert minden ember különböző vetem el a berögződött hódítási sablonokat.
Hát uccu neki, lehet menni olyan csajok után akinek ez kell. Viszont számomra ez az egész method filózófia szánalmas.
Amit eddig elolvastama methodból (beleolvasás szintjén) elég is volt, tipikusan általánosító, (jó nő, arányos, blablabla) ilyenre van kihegyezve, ebből pedig azt a következtetést vonom le , ami persze lehet téves, hogy ezek a pasik fognak azok lenni, akik 70-80 évesne is újabb és újabb csajokat (általában 20-30 éveseket) keresnek , akiket maguk mellé állíthatnak kirakati babának . Csak ezek a szememben abszolút nem sikeres emberek.[ Szerkesztve ]
-
Leeza
tag
A díszpicsa dologgal vitatkoznék... A mi "methodmeneink" nagyszájúak ugyan, magyaráznak itt mindenfélét össze-vissza, de belül azért több van, és szvsz könnyen megcsúsznak, ha valaki közelebb megy hozzájuk... Persze nem szó szerint.
Szóval nem feltétlenül lesz az egy díszpicsa, lehet egy normális nő is, aki ezt képes és hajlandó is kezelni. Vagy viccesnek találja!A heppjeivel/hülyeségeivel pedig nem megszeretsz valakit, hanem beleszeretsz valami oknál fogva, valamivel megfog és emiatt elfogadod a heppjeit is... Persze, ha majd leszáll a rózsaszín köd, lehet, hogy kicsit rosszabbnak fog tűnni a helyzet, mint gondoltad...
Szerk. #21975#: a nagy csöcsre?! Hello, te egy nő vagy...
[ Szerkesztve ]
"Szerintem az téveszti meg, hogy amikor begépeled a szöveget, akkor lefelé nézel... :)" - elmoraan
-
tildy
nagyúr
Mivel tanulva korábbiakból jelen kapcsolatom nem rózsaszín köddel indult, folyamatosan szeretek bele a páromba, így ezt nem hinném.
Persze volt mrá az ellenkezőjére is példa, de ott meg sokára tűnt el a köd."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
orbano
félisten
tehát volt 1 ember, akivel nem jöttél össze az udvarlóid közül. ez mondhatni azért nem reprezentatív a nagy csöcsös cucc meg nem érdekel, a methodos hülyeségeddel nem értek egyet továbbra sem. persze megértelek, hogy nem tetszik, nyilván nem kívánatos egy olyan pasi, aki könyvből tanul csajozni.
de hogy te olyan messzemenő következtetéseket vonj le, hogy aki a methodot alkalmazza, vagy próbál belőle valamit elsajátítani, az élete végéig huszonéves plázacicákat fog hajkurászni, az ordas nagy baromság. főleg úgy, hogy el sem olvastad. eleve nem arra nevel a könyv, hogy kezeld rongyként a csajokat. már az elején leszögezi a könyv, hogy nem erre találták ki. az már az olvasó felelőssége, hogy mihez kezd ezzel: ugyanúgy alkalmas a "technika" hosszútávú kapcsolat kialakítására, de nyilván alkalmas egyéjszakás skalpok tömkelegének begyűjtésére.
az már más kérdés, hogy leginkább az elkeseredett csajozógép-wannabe hülyegyerekek állnak neki egy ilyen könyvnek, de ez nem a könyv értékét rontja.
az meg hogy nem magát adja az ember. senki sem magát adja. mindenki pózol, mindenki megpróbál megfelelni a társadalmi elvárásoknak (tudjuk, nem kell mondanod, hogy Te persze nem, és a pasijaid sem). nem értem miért lenne bármivel is cikibb másoknál az, aki már eleve rájön, hogy valami nem oké a viselkedésével, és ezért fog egy könyvet, ami leírja és megérteti vele a párkapcsolatok kialakulásának alapvető mozgatórugóit, majd elmagyarázza, hogy hogyan tegyed ezeket magadévá. ahogy elmagyarázták a szüleid gyerekkorodban, hogy hogyan kell késsel-villával enni, vagy kitörölni a feneked wc papírral. emellett az is le van értelmesen írva, hogy ez nem csodaszer: nem úgy van, hogy elolvasod, aztán lépésről lépésre alkalmazva tudod, hanem némi gyakorlással csiszolhatsz a viselkedéseden. onnantól pedig nem álarc, hanem az is te magad leszel. persze ezzel is vitába lehet szállni, de akkor ennyi erővel bármire rámondhatom, hogy nem te vagy, mert amikor kijöttél édesanyádból még nem ilyen voltál. onnantól kezdve pedig minden viselkedési formádat többnyire tanultad valahonnan...
egyébként az is elgondolkdotató, hogy minden nő, akivel beszélgettem erről a témáról, először furának és gának gondolta a témakört, és kiártnak tartotta, hogy ezek a trükkök működjenek nála, miután alaposan elmagyaráztam nekik a dolgot, megértették és egyetértettek. pedig 130 alatt egyiknek sem volt az IQja.A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
hidd el nem lát egy normális nő (sem) semmit ebből az egész methodosdiból. ha össze kéne hasonlítanod egy férfit a method előtt, és a method után ( ), akkor max annyit vennél észre, hogy az utóbbinak jobb a kiállása. nem a sablon szardumákról szól a method, hanem a társas viselkedésed finomításáról.
A vér nem válik VAZZE!™
-
Leeza
tag
válasz orbano #21979 üzenetére
Mondjuk ha ez a jobb kiállás átmegy észjátszásba, az már vicces...
Egyébként kivételesen elfogadom, amit írtál. Bár most nem kicsit vettél vissza, rád se ismerek.Szerk.: az IQ-s dolgot utólag olvastam... A legintelligensebb nő is képes megborulni egy hülye pasi miatt, a kettő nem zárja ki egymást...
[ Szerkesztve ]
"Szerintem az téveszti meg, hogy amikor begépeled a szöveget, akkor lefelé nézel... :)" - elmoraan
-
fordfairlane
veterán
Látok emberi kapcsolatokat, látom a sajátomat is.
Én is, sőt, nekem van olyan képességem is, hogy bele tudom magam képzelni a másik helyébe, meg tudok érteni olyan cselekvéseket és mozgatórugókat, amik nem a sajátom, nem állandóan abból indulok ki, hogy én mit tennék, én hogyan reagálnék egy adott helyzetben. Empátiának hívják ezt. Nem az a gyerekes, ahogy ehhez a method izéhez hozzáállsz, hanem az, hogy kijelented, sokan szerepeket játszanak, és ez milyen rossz, mert az a jó, ha valaki nem a szebb oldalát akarja mutatni az első találkozáskor sem. Naivitás a köbön. Mindenki szerepeket játszik, az élet egy színpad.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
fordfairlane
veterán
válasz elmoraan (r) #21984 üzenetére
Hát nem egy filozófiakönyv. Na tessék, védem a methodot. Az ördög ügyvédjének szegődtem.
x gon' give it to ya
-
proof88
addikt
válasz elmoraan (r) #21984 üzenetére
asse jó ha kevesen vagyunk, asse jó ha sokan vagyunk
-
tildy
nagyúr
válasz orbano #21978 üzenetére
Nem nagyon udvaroltak, akiknek tetszettem és engem akartak volna maguk mellé azok közül 3-4 lett kikosarazva.
Az az 1 akit mondasz, az meg 3 éves kapcsolat után lett dobva.
A többire most nem tudok meló miatt rendesen reagálni, később tenném meg .Leezaval egyetértek: elég visszafogott voltál most. Mindig tanul az ember. Viszont fura, hgoy más akarja megmondani neki, hogy mi a jó és a helyes. Ezzel van leginkább bajom, meg azzal, hogy akik olvassák, ugyanezt a stílust veszik át .
----------------------------------------
forfairline:
Naivitás a köbön... ? Meglehet. Ha az ember szereti a tiszta lapokat, meg nem játsza meg magát, önmagát adja , és a másiktól is ezt várja , meglehet naivitás. Más szemében viszont ez őszinteség, és bizalom.[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
válasz Csakénvagyok #21985 üzenetére
a method a gyakorlatra épít. ha sokat gyakorlod azokat a viselkedési sémákat, amiket leír, beépülnek
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
igen, az tényleg vicces. néha nálam is át tud szerintem csapni, legalábbis én úgy érzem. bár ennek szerintem ahhoz van köze, hogy alapból is nagyon extrovertált vagyok.
a szerk.-re: ez tény. alapból van a legintelligensebb nőben is egyfajta aranyos női butaság (mindenféle negatív felhang nélkül)
A vér nem válik VAZZE!™
-
tildy
nagyúr
válasz fordfairlane #21994 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem játszom sosem szerepet. Csak azt, hogy utálok szerepet játszani. Van is problémám belőle.
-----------------------------
Orbano: ebben azok vannak benne akik konkrétan össze akartak velem jönni. Ebből volt összesen kb 3-4 ,de akkor már lehet sokat mondok.Villamoson lerázós esetek meg eleve tolakódóak voltak. Nem tartom számon mennyi volt belőle, nomeg nem is választom szét, hogy csak bámul, vagy oda is jön hozzám.
Amikor vna pasim,akkor meg elég azt mondani.
[ Szerkesztve ]
-
Kokkantas
senior tag
válasz Goose-T #21972 üzenetére
Jó neked. Én max. heti egyszer tudok találkozni a barátnőmmel, és akkor is max. 1-2 órára. S ez így fog menni még 1 hónapig. Már azon is gondolkodom, h szakítani kéne, mert még mindig hiányzik az a valami. Mondjuk lehet, hogy majd nyáron amikor többször tudunk találkozni kialakul. szóval várok...
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest