Új hozzászólás Aktív témák

  • Geresics

    Topikgazda

    válasz MrZed001 #7021 üzenetére

    No, asszem mindketten félreértettük egymást. Én azt hittem oldalirányba akarsz tovább menni, nem fel/le! Én azt hittem 3 sorba elfér nálad soronként 4 panel (összesen 12 panel), és melléjük tennél még jobbra és/vagy balra a sín hosszabbításával egy olyasmi kocsibeállón, amit linkeltél.
    Ház tetősíkjából kilógó napelem amúgy mindig extrém eset, és külön szélterhelés-számítást igényel (én olyat pl. nem is tudok csinálni)! Ha a tetősíkból lefelé lógsz ki, az más, ott jellemzően a szél vákuumhatása sem olyan extrém (attól függően nyilván, hogy mennyit lógsz le), viszont ott a napelemek a meglévő ereszt konkrétan kitakarják, és sok csapadék kerül az eredeti nyomvonalán kívül (már ha így mondják ezt).

    "Szóval alapból 1m-es sín darabokat szoktak használni, de van ami 5m-eres is?"
    Nem. A sínek jellemzően 6m körüliek (bár épp a mostanában megváltozott napelemméretek miatt változtattak a gyártók), és az 1-5m amit írtam az azt jelöli, hogy a 2 alátámasztási pont (pl. cserépnél kampó) között mekkora lehet a távolság!

    "le lehet szedni róla a poli-hullámtetőt"
    Ha ez egy meglévő dolog, akkor én biztos nem bántanám! De ha még nincs kialakítva, akkor meg tudsz spórolni vele anyagköltséget, és még a szellőzése is jobb valamivel.

    (#7022) MrZed001
    Mindkét napelem normál bypass diódás, semmi cella, vagy cellasor optimalizálás nincs benne! :N

    *MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

Új hozzászólás Aktív témák