Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 4
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Path of Exile 2
- Bestbuy játékok
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
Új hozzászólás Aktív témák
-
szallasi007
őstag
válasz kraftxld #22145 üzenetére
Az hogy a DC alatt átírod az IP-t nem borul meg a szerencsétlen? Nekem a 2003-as időkben azt mondták hogy ne csináljuk mert minden IS meghal Értem én hogy a DNS átnézed de maga az AD nem hal bele?
Azóta sem eröltetem ezeket a dolgokat ha tehetem akkor inkább csinálok másik dc-t - oké ezt most nem lehet mert minden 1 gépen fut de én biztos tököm szúrnám magam végig. -
Tonyk
veterán
válasz kraftxld #22140 üzenetére
Nem lesz ilyen.
Annyi az info, hogy jelenleg mindegyik ip fix. Erről kell átállni dhcpre, amit egy Cisco router oszt. Ehhez annyi hozzáférésem van, hogy a dhcp-ből ki tudok zárni tartományt a szervernek, nyomtatóknak, stb. (Tehát nem tudom benne összenyitni a 192.168.- at es a 10.x.y-t.) A munkaállomások mennek dhcp-re.[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
veterán
válasz kraftxld #22110 üzenetére
Köszönöm a válaszodat, ezek szerint rosszul tudtam! Most örököltem ezt a rendszert, nézegetem még a dolgokat, de annyi már biztos, hogy igények vannak, pénz kevésbé. Lokál Exchange van jelenleg, de ha rajtam múlik, nem marad sokáig, vagy kerül elé egy VAF, mert ez így orosz rulett.
[ Szerkesztve ]
-
VeryByte
őstag
válasz kraftxld #22101 üzenetére
DE az Agent csak desktop level szinten ingyenes, vagy nem?
Van egy fizikai Exchange szerverem, 15 mailbox-al - ne kérdezzétek, hogy miért nem O365. Ez eddig sima Windows Backup-pal saját külön HDD-re ment, de Kecske úr most berakta a bogarat a fülembe, ha már van Veeam-ünk (licencelt, 4 procira), akkor behúznám alá, de közölte, hogy ehhez fizetős Agent kell.
Namost, akkor ezt hogyan lehetne jól menteni kevésbé fizetős verzióban, vagy milyen licenc kell nekem a fizetőshöz?
[ Szerkesztve ]
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
fkenny
senior tag
válasz kraftxld #22101 üzenetére
Elviekben meg van a költségvetés a ragyogásra a jövőévben, de hát tudjátok az IT mindig is mostohagyerek addig míg az igazi nagy sz@r be nem üt. Akkor mikor beüt az a bizonyos, a világ összes anyagi erőforrása rendelkezésre fog állni, de legalább közben el lehet járni még az "én megmondtam" táncot"
Nagyvállalati körben elpicsáznám a vezetőséget, ha ilyen megoldások kellenének, de egy kis ~25-30 gépes cégnél, kis szájhúzással megcsinálja az ember.[ Szerkesztve ]
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
CsodaPOK
senior tag
válasz kraftxld #22090 üzenetére
Én az SRM-el vagyok így. Állandóan nyűgös, állandóan van vele valami. Minden DR tesztnél rágjuk a körmünket, hogy na most vajon lefut-e vagy összedönteni az egész infrát.
Az alkalmazásosok persze nyomják, mint süket a csengőt, mert így nem nekik van dolguk (felelősségük) vele. -
coco2
őstag
válasz kraftxld #22037 üzenetére
Nem lehetetlen ilyet leprogramozni, ha semmi advanced feature nem kell - és jelenleg nem kell. Viszont nem akarom feltalálni újra azt a kereket, amit már feltaláltak. Ha valaki már megírta, inkább használnám, ami van. Lustaság fél egészség
[ Szerkesztve ]
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
bugizozi
őstag
válasz kraftxld #22020 üzenetére
Mi ha valahova el tudunk adni 3 szervert normális tárolóval, VMware Essential Plus + Veeam licensszel az már nagyon jó. Szerencsére az ügyfeleink nagy részénél ez teljesül, persze vannak jóval kisebbek is. Nagyobb rendszert még nem igazán láttam, bár ha azt vesszük 3 x 256 GB memóriával azért már egész sok VM-et lehet futtatni.
Most azt "várjuk" hogy 2020 január 15-én mindenki rájön, hogy hú hát ezt a Windows Server 2008 R2-t frissíteni kellene mert EoL.VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
törölt tag
válasz kraftxld #21982 üzenetére
A képzések pl, mert olvastam róluk, de még nem egész a téma, mihez mi kell (egyáltalán az alaphoz kell e követelmény ) értem ezalatt a rendszergazdai szakmát, vagy érettségit vagy érted.
Egy Microsoftoshoz kell e valami az alaphoz teszem fel példának.
Tudom rengeteg oldala van e témának, csak példának az MS-Cisco vizsgák érdekelnének idővel. Szívesen tanulom offline is könyvekből az alapokat, olvastam már Linux-Hálózat-Windowsos kis könyveket is, de némely már elég hamar bele visz a susnyásba.Csak ne álljak már úgy a témához, mint egy nudli. Szal tipikusan inkább a rendszer rész érdekel, mint hardver.
Igen, a Gugliból olvastam.
[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
válasz kraftxld #21968 üzenetére
Kar, akkor nincs mas mint kerni egy windows boxot csak az slb miatt
Szerk: asszem a fontos info lemaradt. A 2 Exchange 2016 serveren nem lesz DAG. MStol ezt talaltam
"Be aware that DAGs use Microsoft Clustering Services. These services can't be enabled on the same server as Windows Network Load Balancing (NLB). Accordingly, Windows NLB is not an option when using DAGs"
Ez nekem ugy fordul a fejemben, hogyha nincs DAG akkor lehet a windows load balancing servicet hasznalni.[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
válasz kraftxld #21946 üzenetére
Na erre keves eselyt latok, hamarabb okeznak le egy DNS Round Robin megoldast, minthogy az F5 modositgassuk (ok azok akik egy 2016 Exchange VIP csinalasanal elfejtettek az RPCt es kaptak egy quoetot F5-tol 10K-ra hogy beallitsak)
Akkor az F5 akkor nem kepes ugy atkuldeni az SMTP Source IPt hogy Exchange 2016 meg is ertse?[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
-
Drag77
senior tag
-
MTbc
senior tag
válasz kraftxld #21803 üzenetére
Kliensen amikor gpupdate-et nyomok ezek a hibák jönnek:
A Windows nem fér hozzá a(z) CN={121044A0-AC5D-464E-965E-171752A82C75},CN=POLICIES,CN=SYSTEM,DC=HYEXXKFT,DC=LOCAL csoportházirend-objektum gpt.ini fájljához. A fájlnak a következő helyen kell lennie: <\\hyexxkft.local\SysVol\hyexxkft.local\Policies\{121044A0-AC5D-464E-965E-171752A82C75}\gpt.ini>. (A hozzáférés megtagadva. ). A csoportházirend-feldolgozás megszakadt.
ha ezt megprübálom megnyitni valóban nem tudja betölteni
\\hyexxkft.local\SysVol\hyexxkft.local\Policies\{121044A0-AC5D-464E-965E-171752A82C75}\gpt.iniha ezt akkor viszont megvan és olvasni is tudom
\\Hyexx-sbs2011\SYSVOL\hyexxkft.local\Policies\{121044A0-AC5D-464E-965E-171752A82C75}\gpt.ini -
MTbc
senior tag
válasz kraftxld #21803 üzenetére
Nincs ,2 info van:
-A fájlreplikációs szolgáltatás indítása.
-A fájlreplikációs szolgáltatás már nem akadályozza meg a számítógépet (HYEXX-SBS2011) abban, hogy tartományvezérlő legyen. A rendszerkötet inicializációja sikeresen befejeződött, és a rendszer értesítette Netlogon szolgáltatást, hogy a rendszerkötet megosztható SYSVOL néven.
A SYSVOL megosztás ellenőrzéséhez adja ki a "net share" parancsot.
-
MTbc
senior tag
válasz kraftxld #21801 üzenetére
Nincs olyan gép most amit nem tudok beléptetni, azt tudom küldeni amit most betudtam léptetni, úgy hogy a szerveren bekapcsoltam a NETBIOS felett opciót a TCP-IP beállításokba. NetSetup.log
[ Szerkesztve ]
-
MTbc
senior tag
válasz kraftxld #21789 üzenetére
update:
betudtam léptetni az xp-t úgy hogy a szerveren bekapcsoltam a NETBIOS TCP/IP felett így betudtam lépni, de
ugyan az a hiba a kliens nem látja a \\hyexxkft.local\SysVol\hyexxkft.local\Policies\{121044A0-AC5D-464E-965E-171752A82C75}\gpt.ini fájlt olyan mintha nem lenne joga de nem gondolom hogy ilyen egyszerű.Van egy másik szerver ami csak fájl szerver arra sem tud belépni.
Kutakodok, de ha van ötlet örülnék neki. -
MTbc
senior tag
válasz kraftxld #21789 üzenetére
De volt kikapcsolva majd be.
ez normális?Tanúsítványt is csesztettem, mert mondta hogy lejárt és újítsam meg de csak akkor tűnt el amikor IISS-Default Weben belül 443- binding tanúsítványát megváltoztattam.
nslookuppal _ldap._tcp.dc._msdcs.Domainnévre visszakapom a szervert.
Ha rendben van alatt ezt érted akkor igen -
-
-
CsodaPOK
senior tag
válasz kraftxld #21713 üzenetére
Ha már USG:
Egyik telephelyen USG PRO, publikus fix IP-vel, PPPoE-vel.
Másik telephelyen USG 3P, publikus dinamikus IP-vel, PPPoE-vel.Egy controller kezeli őket, két site-ba szervezve.
Közöttük Auto-VTI VPN, aminek az lenne a lényege, hogy a dinamikus IP változást lekezeli és automatikusan módosítja a konfigot IP váltás esetében és újraépíti a VPN-t.Na ez az, amit rohadtul nem csinál. Hiába tárcsáz újra a PPPoE a 3P-n, hiába indul újra az USG, nem frissül a VPN konfig (CLI-ből lekérdezve a régi van benne). Ha nyomok egy Edit-et a VPN kapcsolatra és egy Save-t (semmit nem változtatok), akkor lefut a Provisioning, beírja az új konfigot és felépül a VPN.
Support lassan két hónapja rágja a gittet.
Valakinél működik ez esetleg? Hátha én cseszek el valamit...
-
-
DopeBob
addikt
válasz kraftxld #21559 üzenetére
Igazából mindegy, gyakorlatilag bármelyik jó. Használunk egy programot ami Win8-ig supportált, 8.1-már nem. Egy hibája van, azt kéne produkálnia 8 alatt is.
Lehet kulcs nélkül telepíteni mint a 10-et? 8.1-hez van csak kulcsom. Nem nagyon rémlik már, szerencsére gyorsan átléptunk rajta.
[ Szerkesztve ]
MZ/X
-
bobsys
veterán
válasz kraftxld #21536 üzenetére
Outlook 2013/2016 es O365, egyik sem jo. Microsoft Premier Support beszltem, csavonak fogalma sem volt, atdobta az Outlook teamnek. Az kuldott egy levelet, hogy gyujtsek logot. Gyujtottem. Atkuldtem. Erre visszair, hogy olvassam el a cross-premise permission-rol szolo technt cikket Meg jo hogy irtam, hogy on-premise sem mukodik es jo hogy kuldtem logot
-
bobsys
veterán
válasz kraftxld #21533 üzenetére
Az hat
Azon gondolkodom, hogy adok egy masik FQDN-t az Outlook Anywhere-nek es sima DNS round robin. Akkor legalabb a belso halon lenne RPC, de nemtudom, hogy az tamogatott beallitas-eEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
válasz kraftxld #21528 üzenetére
Nekem is az a sejtesem, de vicc az egesz. A csapat aki elvileg a load balancerert felel azt mondja nemtudjak beallitani az Exchange 2016-hoz igy kertek egy arajanlatot a gyartotol aki meg 18K-t mondott. USD-ben. Hogy beallitsanak egy VIPet az exchangehez
-
gaborbol
őstag
válasz kraftxld #21529 üzenetére
Most mer? A 128 Gb ram + 25% page file mar csak ajanlott Igaz az alatt meg nemennek az uj funkciok.
Hat evig nyomtak a sodert, hogy nem kell a gyors storage, mert az olcso nagymeretu sata vinyokra optimalizalunk.
Most mar javasolt az SAS hdd+ 10% SSD. De inkabb 3:1 aranyban legyen a disk.
Merdezik az ugyfelek, hogy mik az ujdonsagok, elonyok, hatranyok, amikor mondom, hogy az eddigi keresot atvette a bing engine, a valasz minding:
Oh sh*t, szoval a keresonek lottek.[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
válasz kraftxld #21510 üzenetére
Van valami cikk, hogy hogyan is mukodik a dolog? Az ugyfel nagy okosan lelotte az Outlook Anywhere opciot a load balanceren az uj Exchangenel, MAPIHttp only. Meglehet tudni, hogy OA vagy Mapi-t hasznal Outlook? Full Access a sima mailboxokhoz megy csak a Room mailboxnal van a problema
-
senior tag
válasz kraftxld #21394 üzenetére
Pool-ra gondoltál, nem? Igen, mindegyik dobozban van SSD, a controllerben 2x200GB, a két bővítőben 2x400 GB/bővítő (nem sok, de több, mint a semmi). Sajna FW/eszköz limit, hogy RAID6-ban csak max. 16 lemez lehet, több nem, tehát így (ha pl. egy doboz egy pool), akkor legalább 3 RAID tömbre lenne szükség (2 RAID6 és egy RAID1 az SSD-nek). Azt nem tudom, hogy mekkora perf. differenciát okoz, hogy ha egy pool-ban van 2 vagy több RAID6 tömb a disk limit miatt, vagy egy nagy DRAID tömb 22 lemezzel, vagy ideális esetben nálam pl. 66 lemezzel...
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
senior tag
válasz kraftxld #21371 üzenetére
Szia! Köszönöm előre is a segítségedet. A helyzet: van egy dual controlleres V3700-es, 8GB kontrollerenként. Legfrissebb FW szint. Ehhez korábban már vettünk egy Exp. Encl.-t. Most ott voltunk, hogy vagy cseréljük az egész vasat újra, vagy veszünk használt bővítőt, mert kezdünk kifogyni a helyből, újonnan meg már nincs ehhez semmi, max. szerviz úton. Meg is vettük a használt bővítőt (origi IBM, nem Lenovo). Jelenleg a controlleren és a régebbi bővítőben lévő MDisk-ek RIAD6-ban vannak. A most vásárolt bővítőben DRAID6-ba raktam a lemezeket (mindegyik dobozban 24x2,5 SAS HDD van, ezek 2-3 RAID6 MDsik-ben, dobozonként egy RAID1-es SSD rásegítéssel és minden doboz egy pool, ratjuk eltérő számú volume-okkal). Kérdésem: érdemes lenne a controller és régebbi bővítőben is átállni DRAID6-ra? Amit kiszolgál a storage FC-n: 3 Hyper-V host, rajtuk kb. 30 virtuális gép (komplett AD, Exchange, SQL, File, Navision, stb. kiszolgálókkal, 2016 alapokon). Vagy rakjam az egész kócerájt egy DRAID6-os tömbbe, és 1 pool legyen? Olvasgattam IBM RED book-ot és fórumokat is, legtöbb helyen a DRAID6-ot javasolják. vélemények szeint nincs performancia különbség RAID6 és DRAID6 között, meg ott van ugye a pool-onként SSD tömb is easy tier-nek. 1 pool-al könnyebb lenne az élet (ha mondjuk ki kell húzni egy volume-ot, mert elfogyott rajta a hely, nem korlátozna a pool jelenlegi kapacitása). Szóval hirtelen ennyi.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
veterán
válasz kraftxld #21269 üzenetére
Köszi a választ!
0xc0000145
Ez egy esxi 5.5-ön futó virtuális gép, amelyet egy fizikai szerveren futó Veeam 9.5 B&R verzióval mentenénk le, a fizikai szerver lokál diszkjeire. A HP DL380G8 esxi hostoknak egy P2000 szolgáltatja a talpalávalót. A mentést próbáltam egy teljes full backupból és syntehetic fullból is megfuttatni, úgy is, hogy a vmware snapshootol, és úgy is, hogy a veeam technológiáját használja a job, de az eredmény változatlan.Apllication aware és guest index kikapcsolva és bekapcsolva is elhasal a restore. A mentés minden esetében, bármely beállítás mellett sikeres.
Veeam alatt a fentebb említett hibakódot kapom restore esetén, arcserve restore esetén pedig gyakorlatilag a troubleshoot menüig jutok. Veeam-nél a restore trubleshoot módban is elhasal.
-
zolee001
őstag
válasz kraftxld #21245 üzenetére
Nos,nem az én tulajdonom,ahogy néztem ez volt a legelsö ami megjelent ami nekem van az pedig az utolsó de Intel alapokon
Gondolom kisvállakozás+otthoni használatban lenne a masina,a tulaj megvásárolta a WS2016Essentialt ami dicséretes dolog és nem aktivátorokkal operál
A szakmai kiváncsiság is hajt mert ha nem tudok egy oprendszert feltelepiteni egy gépre akkor elmegyek sirásonak:-) -
zolee001
őstag
válasz kraftxld #21243 üzenetére
Üdvözlet
Adott lenne egy nem mai darab HP Home Server ami alapból headless de már kapott vga kimenetet
Ezen darab egy beépitett usb talán 256MB-os drive-al rendelkezik amin az SMI fileok lennének a PXE boothoz pl de természetesen minden törölve van róla.
BIOS-ba immáron be tudok lépni,USB-röl bootol is szépen majd a diskeket is látja (nyomorult SIS Raid) particiót simán megcsinálja (Windows felületen is és diskpartban is) de a formázásnál már beledöglik ezzel "we couldn't create a new partition or locate an existing one see the setup log files"
Diskpartban megcsinálja a particiót de a formázásnál a "The file system is incompatible" szerelmes üzenet fogad
Tesztjeleggel egy WS2012-t telepitettem de olyan trükkel hogy diskpartban megcsináltam neki egy pár gigás particiót és xcopyval bemásoltam a telepitö mediát,restart után szépen feltelepült
Jelen pillanatban az "éles" rendszert kellene telepiteni WS2016ESS de az istennek sem akarja az igazat semmilyen módon,original HDD került bele.
A lemezkezelö alapból látja a disket de a raid driver megetetése után sincs elörelépés
Amiket próbáltam,WS2012,WS2016 image,ilyen-olyan pendrive,10 éves gépen (ami tuti usb2) elkésziteni a telepitöt,diskpart minden variáció.
Valakinek ötlet?
Köszönettel -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz kraftxld #21160 üzenetére
Ez alapján nem feltétlen, FreeRadius megy Azure Ad-val is.
Azt mondták fentről, hogy próbáljam megoldani így.
⭐ Stella
-
veterán
válasz kraftxld #21140 üzenetére
Sokszor megénekeltem már, de tegyetek egy próbát F-Sec Client Security-vel. Van felhős központi menedzsment része is, bár én inkább a lokálba telepített policy managert használom. Nem mondom, hogy teljesen hibátlan (legutóbb a JAVA indulása volt lassú, erre mire rájöttem, őszültem egy keveset) miatta, de amúgy tényleg kevés baj van vele. Egy Kasperskyhez képest maga a megváltás, és árban sem sokkal rosszabb annál (az ESET-nél meg jóval olcsóbb).
Itthon a 2F-en felül a YellowCube is forgalmazza, bevezető kedvezményként elég jó árat kaptam az utóbbi cégtől, és ha felmerül a váltás gondolata, minden évben megkapod ugyanezt az árat! :-D
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
válasz kraftxld #21135 üzenetére
Eppen most keszulunk kidobni a webroot-ot.
Annyira idegsito a nema, sehol meg nem jelolt - naplozatlan blokkolasa, hogy agybajt kapok tole nehany ugyfelnel.
Szerveren is kint van mindenhol, domain adminnal adminkent telepitesz, es blokkol reszeket kulonbozo telepitokbol, a software vendor agya is ledobta paraszor az egszijjat miatta. Hiaba megy a shut down akkor is megfogja, csak az uninstall segit. Tobb szemeszeten annyira lelassitotta a desktop gepeket, hogy konkretan nem tudtak melozni.
Most probalunk egy windows defender + managed Malwarebytes premium-ot.
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
válasz kraftxld #21135 üzenetére
Atom blokkolás az milyen? TinyWall-t nem használsz mellé?
Más: cégnél több helyről jelezték, hogy a CIB üzleti terminál nem megy. Nézem: Win10 1809-re frissült 1 nappal előtte az összes problémás helyen. Megáll ott, hogy tokent helyezze be, de mintha nem látná az USB-t, pedig a win látja a sajátgépben.
RS3003 vagy mi a rák néven fut a token: le kell törölni, újra felrakni és menni fog...csak hogy más ne tippelgessen, ha belefut ilyenbe.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
veterán
válasz kraftxld #21129 üzenetére
+1. Régebben csináltam weboldalakat, amolyan hobbi szinten. Kínáltam hozzá támogatást is, havi párezerért. Ha valakinek nem kellett, a munka végeztével átadtam az admin accountot, és közöltem, hogy innentől minden felelősség az övék. Volt, aki később jött, hogy ízé, baj van, nem megy valami, nem segítenék-e, pénzért. Nem segítettem. Elkúrni működő rendszert nem kell tehetség, helyrehozni annál inkább.
[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
válasz kraftxld #21033 üzenetére
Szia!
VMware virtuális gépeket mentettél már az Active Backup for Business-szel? Mennyire működőképes a dolog?
Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
MrSealRD
veterán
válasz kraftxld #20969 üzenetére
Igen. Vissza lett kapcsolva a munkaállomáson és az úgy ment mint a zsírozott villám...
Process monitor, hogy tud segíteni?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
XFishboneHUN
senior tag
-
-
addikt
válasz kraftxld #20741 üzenetére
Ma visszahozták a laptopot.
Helyben felcsatolt image, semmi szóköz és hasonlók.
Telepítő nem kókányolt, ahogy mondtam a frissítések/egyéb programok előtt még feltelepül rá. Viszont ez a saját laptopja, nem céges, utána telepített ő már rá minden félét.
Ugyanaz a lemez volt felcsatolva, amiről telepítve lett, közben nem jött rá újabb build frissítés 1803 maradt.Online parancssal, amivel mindig menni szokott az ugyanerről a lemezről telepített friss windowsra:
dism.log - DISM Package Manager
Processing the top level command token(enable-feature). - CPackageManagerCLIHandler::Private_ValidateCmdLine
Attempting to route to appropriate command handler. - CPackageManagerCLIHandler::ExecuteCmdLine
Routing the command... - CPackageManagerCLIHandler::ExecuteCmdLine
Encountered the option "featurename" with value "NetFx3" - CPackageManagerCLIHandler::Private_GetPackagesFromCommandLine
Encountered an unknown option "featurename" with value "NetFx3" - CPackageManagerCLIHandler::Private_GetPackagesFromCommandLine
Initiating Changes on Package with values: 5, 7 - CDISMPackage::Internal_ChangePackageState
CBS session options=0x40100! - CDISMPackageManager::Internal_Finalize
Error in operation: (null) (CBS HRESULT=0x80070002) - CCbsConUIHandler::Error
Failed finalizing changes. - CDISMPackageManager::Internal_Finalize(hr:0x80070002)
Failed processing package changes with session options - CDISMPackageManager::ProcessChangesWithOptions(hr:0x80070002)
Failed ProcessChanges. - CPackageManagerCLIHandler::Private_ProcessFeatureChange(hr:0x80070002)
Failed while processing command enable-feature. - CPackageManagerCLIHandler::ExecuteCmdLine(hr:0x80070002)
DISM.EXE: DISM Package Manager processed the command line but failed. HRESULT=80070002Offline:
Na itt nem mentettem el a képernyőképet, most már mindegy.
Ez volt ugyanúgy paranccsorból:DISM /Online /Enable-Feature /FeatureName:NetFx3 /All /LimitAccess /Source:d:\sources\sxs
Ugyanúgy 100%, majd ugyanaz a hibaüzenet mint az előző képen.dism.log
DISM FFU Provider: PID=5416 TID=6028 [D:\sources\sxs] is not recognized by the DISM FFU provider. - CFfuImage::Initialize
[5416] [0x8007007b] FIOReadFileIntoBuffer:(1381): A fájlnév, a könyvtárnév vagy a kötetcímke szintaxisa nem megfelelő.
DISM WIM Provider: PID=5416 TID=6028 [D:\sources\sxs] is not a WIM mount point. - CWimMountedImageInfo::Initialize
DISM VHD Provider: PID=5416 TID=6028 [D:\sources\sxs] is not recognized by the DISM VHD provider. - CVhdImage::Initialize
DISM FFU Provider: PID=5416 TID=6028 [D:\sources\sxs] is not recognized by the DISM FFU provider. - CFfuImage::Initialize
DISM Imaging Provider: PID=5416 TID=6028 The provider FfuManager does not support CreateDismImage on D:\sources\sxs - CGenericImagingManager::CreateDismImage
DISM VHD Provider: PID=5416 TID=6028 [D:\sources\sxs] is not recognized by the DISM VHD provider. - CVhdImage::Initialize
DISM Imaging Provider: PID=5416 TID=6028 The provider VHDManager does not support CreateDismImage on D:\sources\sxs - CGenericImagingManager::CreateDismImage
DISM.EXE: Failed to access the image folder or image's windows folder.(#20746) moha bácsi
Egy hasonlót találtam meg, először azt hittem te is ezt linkelted https://sourceforge.net/projects/framework-3-offline/, mindenesetre egy install gomb van rajta, nem kért telepítőt (bár továbbra is fel volt csatolva ugyanaz amivel parancssorból nem sikerült). Egyből megcsinálta, a windows gui-n is bepipálódott. Kösz a tippet.[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
veterán
válasz kraftxld #20813 üzenetére
Köszi, akkor nem szenvedek vele tovább, felcsapkodom azt a pár címet ebédidőben. A magyar nyelvet ne is mondd... "Remélem", hogy valamelyik ótvar ezeréves program sem fog tudni exportálni és importálni a rendszer nyelv eltérései miatt...
Köszi a tanácsokat Mindenkinek!
-
veterán
válasz kraftxld #20765 üzenetére
Tisztelt Kraft úr!
Ma rápróbáltam a DHCP export / import parancsokra, és hát utóbbinál dobott is egy hibaüzenetet (KATT), nem ok nélkül: most döbbentem rá, hogy a forrás SBS2011 magyar volt, a target 2016 viszont angol. Láttam rá megoldást, de nem 2008-2016 viszonylatban, szóval nem tudom, van-e erre valami best practice azon kívül, amit linkeltem.
Összesen 60 darabos a scope. Érdemes ezzel faXXolni, vagy jobban járok, ha átütöm a reservationöket és a beállításokat kézzel? A másik, hogy az SBS-en futott még WINS is. Mivel nem én telepítettem anno, nem igazán tudom, hogy ezt alapból felrakja az SBS2011 a DHCP role mellé, vagy az elődöm külön telepítette, okkal? Ha jól gondolom, lehet olyan ezeréves program, ami még ezt használja, hiába állítok be egy DNS-t az új szerveren. WINS egyáltalán még felerőszakolható a 2016-ra? MS oldalról annyit találtam, hogy NE CSINÁLD.
[ Szerkesztve ]
-
CsodaPOK
senior tag
válasz kraftxld #20778 üzenetére
Egyetlen egy VM-nek a diszkjét törölte. Persze nem a huszad rangú észreseveszedhaeltűnik teszt VM-ét pécézte ki magának, hanem ha lúd, legyen kövér, a vCenterét
A mentési job már több hónapja létezik és fut napi szinten. Ebben a DP-ben saccper kb olyan 50-60 VM mentése lehet, ez még csak épülő környezet. Majd később szaporodnak gazdagon. -
balaaa88
aktív tag
válasz kraftxld #20771 üzenetére
Köszi a részletest!
Valószínűleg ez lesz a végleges megoldás itt is.
Bár az ReFS-re valószínűleg nem lesz szükségem, mert a mentendő hoston nincs több adat, mint 50 GB.
Azt meg kimenti gyorsan.Az eredeti cél az volt, hogy két külső USB-s HDD-re is menjenek ki a mentések, amiket naponta cserélnek.
És a két USB-s HDD tartalma megegyezzen a helyben tartott backup tartalmával.
Ha külön mentést csinálok az USB-s HDD-kre, akkor az egyiken a páratlan, a másikon a páros napi mentések lesznek megtalálhatók. De ezzel nem lesz probléma.(Gyanítom, hogy a backup copy job azt figyeli, hogy a source backup repository-ban van-e frissebb elérhető mentés, mint amit ő a korábbi ciklusok valamelyikében feldolgozott.
Ha nincs, akkor sem érdekli, hogy ki lett cserélve alatta az USB-s HDD és azon t-1 napi példány a legutóbbi elérhető, nem másolja rá a t-ediket.)Köszkösz.
-
addikt
válasz kraftxld #20739 üzenetére
Szóval nem találkoztál még a hibával. Úgy csináltam ahogy mindig is működik, ugyanaz a build az iso is, tudom hogy mi az útvonal, stb. Nem tudtam vele tovább foglalkozni, elvitték, nem tudok egyelőre logot meg képet, majd még visszahozzák (laptop).
-
addikt
válasz kraftxld #20737 üzenetére
Igen, ezt értettem powershell alatt. Talán kicsit tévesen, parancsorból is megy a dism
Már egy másik cég informatikusai is próbálkoztak vele, de nekik sem ment. Telepítés után egyből mindig felmegy rájuk, ugyanebből az iso-ból telepítve, csak erre nem lett akkor. Olvastam, hogy 8asnál ha bizonyos biztonsági frissítések felmentek, utána már a .net 3.5 nem települ és erre adtak is ki javító frissítést. 10es esetén ilyet nem találtam.
[ Szerkesztve ]
-
szallasi007
őstag
válasz kraftxld #20560 üzenetére
Na összeraktam, 3 vlan-t első körben külön alhálózatokkal: 1. Mgmt, 2. Wifi-lan, 3.wifi-vendeg.
Ami nem megy hogy Wifi-lan alhálózat a normál lanon lévő DNS neveket oldja. Ping megy de az fqdn nem akar pedig vlanból a vezetékes lanba any policy és külön DNS szabályt is csináltam 🤔
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest