Új hozzászólás Aktív témák

  • InfiniteReality

    őstag

    válasz bobsys #5445 üzenetére

    Mert a sysprep kitörli a dolgokat. Sysprep nélkül nem szabad image-elni akkor sem ha kivettük a tartományból a gépet...
    A kulcs szó a sysprep.

    Egyébként tartományba beléptetés azért szükségtelen az image előtt, mert utána úgyis kilépteted, tehát a beállítások nem maradnak meg. Az egyéb tartományi beállítások (pl a egy EPO-val megtámogatott viruskereső beállításai) pedig úgyis user / gép-SID specifikusak, tehát az első belépő userrel készülnek el (normálisan). Tehát ha ezt az állapotot image-eljük, akkor ugyan a sysprep kiszedi magára a domainra vonatkozó beállításokat, de az ilyen egyéb programok domainspeficikus beállításaihoz nem nyúl, ezért ott még lehetnek hibák.
    Ezért mi azt a gép állapotot image-eljük és sysprep-eljük, ami közvetlenül a domainbaléptetés előtt van.
    Image-elés után a teendők (nálunk):
    - Gép elnevezése, domainnév beírása, a majdani domain user berakása a local admin és power users csoportba, gép újraindítása*
    - Gép elindul, a WSUS rátolja az update-eket (mindenképp ráküldi, nem lehet cancelt nyomni rá), így minden gép mindig a legfrissebb állapotú
    - Beállítjuk a user specifikus dolgokat (nyomtatók a printszerverről, egyéb programok telepítése és beállítása amik nem is minden usernek kellenek, illetve domain hozzáférés kell hozzájuk).
    - Víruskereső feltelepítése és EPO-hoz hozzábarátkoztatása (ehhez is kell domain tagság).
    - Usertől a local admin jog elvétele

    * A local adminba azért kell betenni még a gép újraindítása előtt, mert akkor az ő userével készülnek el mindenféle fontos bejegyzések, amikek egy része lehet hogy nem rendesen történik meg ha a user a profil elkészítésekor nem local admin, illetve előfordult már olyan is, hogy ilyenkor csak ideiglenes profil jött létre. Miután a beállítágatásokkal készen vagyunk, a user local admin jogát elvesszük, de a power users csoportban bentmarad. Ezutóbbi fontos, mert bizonyos programok így már rendesen működnek, illetve a usernek kicsit több mindenhez van hozzáférése, mégsem adminisztrátor a gépen (tehát csak úgy telepítgetni nem tud - a vírusok is kevésbé tudják összefertőzni a rendszert).

    http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

Új hozzászólás Aktív témák