Új hozzászólás Aktív témák

  • InfiniteReality

    őstag

    válasz sellerbuyer #5431 üzenetére

    Tartományi gépet TILOS image-elni, mivel a másik gépre felrakás után ugyanaz lesz a SID-je (az egyszerűség kedvéért egy tartományi egyedi azonosító).
    A megoldás: a gép image-t úgy kell elkészíteni, hogy minden program és minden beállítás legyen fent rajta, ami nem tartományfüggő (programok stb). És ezt az állapotot kell image-elni, de nem a hagyományos módon hanem sysprep-pel. A sysprep törli az ilyen egyedi azonosítókat és az ilyen image "gyors installal" települ, és mindent installált program rajta lesz.
    Utána az adott gépen már csak tartományba kell léptetni, ezzel együtt el is nevezni és hajrá.
    Mi így csináljuk ezt amióta mi is szívtunk az image-eléssel. Ez megoldja az összes ilyen problémát.

    (#5432) brd
    De nem aktivált gépet is be lehet léptetni a domainbe, mert a domainben ha van KMS szerver az majd beaktiválja (ha Enterprise változat).

    Az új SID önmagában nem biztos hogy megoldja azt a gondot, ha már egy eleve domaintag gépet imagelnek le. Ott sok más olyan bejegyzés elkészül mind az AD-ben, mind a Windowsban, hogy azt utána ki nem lehet rendesen vakarni onnan. És utána csak jönnek a misztikus hibák.

    Domainba léptetés ELŐTT kell image-elni ha már image-elünk, és ilyenkor is célszerű a sysprep-es megoldást használni. Nem véletlenül találták ki. A hagyományos klónozás hálózatba kötött gépek esetén rengeteg misztikus hibának a forrása.

    [ Szerkesztve ]

    http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

Új hozzászólás Aktív témák