Új hozzászólás Aktív témák

  • coco2

    őstag

    válasz E.Kaufmann #26136 üzenetére

    Példa.

    Jön a dicsőséges vezető fejlesztő, aki azért került abba a székbe, mert ő a főnök régi haverja. Az informatikához annyit ért, hogy megnézett pár YT videót, amit szerintem bárki is csinált, sírva szakadt a röhögéstől 7/24, hogy azt a ge*iséget valaki képes lesz elhinni. De a "vezető fejlesztő"-k elhiszik. Leginkább, mert még az életben soha semmit meg nem csináltak, vissza nem került a nyakukba a saját moslékuk, ugyanis mindig mások nyakába öntik - kivétel nélkül mindig. Aztán osztják az észt a heti meetingeken. Akárhányszor kinyitják a szájukat, minden alkalommal vagy 2 hétnyit roncsolnak a készültségi szinten. És jártatják ám minden egyes nap. Azzal együtt kell mindent 1 szakember munkaóra alatt megoldani (megérteni sem lehet az egyébként önmaga részleteivel logikai ellentmondásba kerülő feladatot 1 óra alatt, nem hogy megcsinálni). Van is fluktuáció a cégnél rekord szinten. Minden scriptbe / kódba / akármibe már a 8-dik fejlesztő nyúl bele 3 hónapon belül úgy, hogy a 35 ezer soros pókháló kódról dokumentáció természetesen semmi. Abból a 35 ezer sorból egyébként cirka 90% valójában nem része a projectnek, csak be lett húzva, hogy a fordító ne pampogjon hiányzó kódrészletekre, amire tény szerint van utalás, még ha soha nem is lesz végrehajtva, mert logikailag ki van kapuzva, de mire kitalálod, melyik 31500 sort nem kell nézned, addig bizony eltelik egy adag idő. Hogy segítségképpen valamennyi időt megspóroljanak neked - csökkentendő a munkahelyi stresszt - be van vezetve a szokvány, miszerint "a kód önmagát dokumentálja", és annak okán semmiről sem lehet tudni, hogy bug-e vagy feature? Mert az összes, ami van róla, az a "mondás", ami minden nap változik, és ahhoz kell alkalmazkodni. Leírni tilos. Aki mégis valaha valamit leír, még aznap rúgják ki, mert a "a vezető fejlesztő világos és közérthető utasítása ellenére az időpocsékolásával anyagi kárt okozott a cég normál működésében", és a feljegyzését természetesen törlik.

    És akkor most mond nekem, hogy az üzemeltetés a nagyobb pokol, vagy hogy akár 25 év fejlesztési gyakorlattal bárki bármit tenni tud, aki pp csak annyi hibát vétett, hogy alkalmazotti pozícióba került.

    Ha te másmilyen helyen voltál, másmilyen gyakorlatot láttál, talán szerencséd volt egy kicsi céghez kerülni, vagy ha nagyobb cég volt, akkor téged burokban tartottak, vagy én nem tudom mi volt. De olyat állítani a mai világban, hogy egy alkalmazotti pozícióban lévő fejlesztő legyen a hibás bármiért - persze, hibáztassuk a dolgozó embert - alaposan demagógia.

    កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

Új hozzászólás Aktív témák