Új hozzászólás Aktív témák

  • sutszi

    veterán

    Volt nemrég ez a cikk a logout-on és komolyan elgondolkodtam egy ilyen gép építésén. Házi szerver lenne belőle...Talán 40K-ból meg is lehet a gép. A kérdés csak az, hogy egy ilyen régi proci alkalmas lehet, hogy néhány virtuális gép elkarcolgasson rajta?

    Úgy gondolkodtam,hogy ESXI-t egy pendrive-ra telepíteném. Régebben volt itt róla szó, hogy ez működik. A kérdés, hogy ez azóta is így van? Nem fogja rövid távon leamortizálni a pendrive-ot?

    Egy másik dilemma, hogy ilyen régi technikánál, nem feltétlenül lenne TRIM. Ha SSD-ről szeretném futtatni a VM-eket, akkor egy idő után ez elég problémás lesz...vagy megoldható?
    Kaptam tippet egyszerű SAS/RAID vezérlőre, és 2 SAS winyóval közelíthetném az SSD érzést. Attól viszont tartok, hogy 10-15K-s fordulaton hangosak lesznek a lemezek...

    Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

Új hozzászólás Aktív témák