Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
milszab
senior tag
Szasztok. DDR3-as memóriát akarok venni csak nem tudok dönteni...
1866Mhz KIT (2X4GB) CL9 vagy 1600Mhz KIT (2X4GB) CL8
A cl számít vagy a mhz?
-
nappa
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy pl ddr3-as memóriáknál melyik a jobb? a cl9 vagy cl7? mert tudom hogy az az időzítés de pontosan nem tudom mire jó és mit kell nézni mikor vennék ramot!
Ha megkötöttük az üzletet és minden rendben ment, kérlek adj egy pirosat!*** nappa felhasználónak 35 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! De amúgy 42 :D***Postára garit NEM vállalok!
-
nappa
tag
válasz #90933760 #36707 üzenetére
nem kell hogy úgy elmondják mert nem fogom érteni így ahogy leírtad elég érthető volt szóval köszönöm és már nyugodtan alszok hogy tudom milyen ramot vegyek
Ha megkötöttük az üzletet és minden rendben ment, kérlek adj egy pirosat!*** nappa felhasználónak 35 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! De amúgy 42 :D***Postára garit NEM vállalok!
-
Radeon_5
aktív tag
Hail! Van egy pontosan (AIDA szerint) ilyen 4GB modul a gepemben:
A-Data AD73I1C1674EV , DDR3-1333
Milyen A-Data RAM-ot kell vennem, hogy Dualban menjenek? Marmint pontosan ennek a tipusszamnak is meg kell egyezni, vagy eleg mondjuk idozitesekben, meretben, vagy egyebekben?
KosziSon of a Bit
-
Plasma
csendes tag
Sziasztok!
Vennék 2x2GB 1066 DDR2-es ramot a gépbe (alaplap: Asus P5QD Turbo), de a 2x2 GB 1066 mellé betennék még 2x1GB, de 800-as ramot, szóval az lenne a kérdésem, hogy fog-e igy menni?
Köszi.
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok!
Számomra értelmezhetetlen dologba ütköztem. Adott ez a lap a supportja szerint 8GB memót lehet belepakolni. Eddig stimmel.A memória support szerint 1slot max2GB. (de összesen 2DB slot van rajta akkor hogy is jön ki a 8GB??) a lap könyve szerint pedig max 2GB igaz azt nem részletezi hogy 1vagy2 slotban. Hogy is van ez??A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
Nyuszo01
tag
Sziasztok, ma veszek egy memoria kit-et, mar van egy ugyan olyanom. Igy 4db modul lesz a gepben. Azt szeretnem kerdezni hogy, tudnatok mondani egy programot ahol letudom tesztelni hogy jol mennek egyutt? Meg ilyenek?
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz akoska23 #36715 üzenetére
Ha újabb fajta CPU van benne, akkor megeszi a 8GB-ot (4GB-os modulokkal, melyek kétoldalasak). De amennyibe neked a 4GB-os DDR2 modul fog kerülni, abból lecseréled a gépet DDR3-asra és Phenom II CPU-val ellátottra.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
whabaky
tag
válasz Plasma #36711 üzenetére
Szia!
Azért én megnézném, hogy a memória rajta van-e az Asus alaplap memória támogatói listáján , korábban én is jártam úgy alaplappal, hogy működött benne a memória, de sűrűn volt kék halálom memória hibára hivatkozva. Megnéztem a támogatói listát és nem volt rajta. Vettem bele olyan memóriát, amit támogat, azóta tökéletesen működik évek óta kék halál nélkül öcsémnél a gép
Hirdetéseim: hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=whabaky
-
akoska23
aktív tag
-
peq
aktív tag
Sziasztok!
Aeneon ramról valami vélemény? 2x1 gigás ddr3 as kit. Elég jó áron vettem, de nincs rá gari. Tartsam meg, vagy inkább még szánjak rá néhány ezret és vegyek papírost?
Egy kis borda van mindkettőre felhúzva, de így is legalább 60 fokos (ujjmérő ). Elfogadhatónak számít?
-
kekkec
aktív tag
válasz 04ahgy #36687 üzenetére
Újra én (tudom már uncsi vagyok).
Frissítettem BIOS-t így pöcre ment a 4 modul alap beállításon, igaz így már 2.1 V-ot ad a RAM-nak az NB-t meg nem emeli (1.2 V), de megy 800 MHz-n (5-5-5-18) csak még tökéletes:
(hozzá tenném, most zárt házzal teszteltem, és RAM-ok más sorrendben)
Ezekből a címekből ki lehet okoskodni, hogy egy vagy több modulon hibázott?
Azért kérdem, mert arra gondolok, hogy mem vezérlő hiba helyett esetleg az egyik modul nem szereti a meleget.
Vagy: Olyan lehet, hogy egy modul DC-ben hibázik, de single-ben tökéletes? -
04ahgy
nagyúr
válasz kekkec #36722 üzenetére
A meleget kiszűrheted: ventit rágumizol. Az a RAM-ot nagyon jól lehűti. 3 modullal próbáld a gépet, és mindig másikat vegyél ki. Így az esetleges gyengébb kiesik, de 3 modullal az IMC is kisebb terhelést kap.
A RAM hiba amúgy valószínűtlen, nem azonos címen hibázott. (Err-Bbits eltér.)
(#36721) peq: Sok gyártó kompatibilitási listáiban benne van, olyan rossz nem lehet.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
kekkec
aktív tag
válasz 04ahgy #36723 üzenetére
NB lehűtve.
Egy ilyennel :A két ventit összekötegelőzve és rászigszalagozva rézbordára, kicsit zajos, de hűt, még a proci is hűvösebb lett.
A RAM-okra nem tudom, hogy tudnék ventillátort aplikálni.Mit javasolsz - a 3 modulos teszt mellett - így hűvibb NB-vel toljak mégegy tesztet alap beállításokkal, vagy lehet NB fesz emelés kell?
Azért kérdezősködöm ennyit, mert még most szeretném kideríteni mi a baj, nehogy később derüljön ki, hogy mégis hibás az egyik modul.
Az IMC az micsoda?
-
04ahgy
nagyúr
válasz kekkec #36724 üzenetére
Bocs, neked nincs IMC - Integrated MEmory Controller. Az a CPU-ban levőt jelenti. Neked csak MCH van - Memory Controller Hub, azaz az NB. Most, hogy hűsített, +0,05V, majd +0,1V NB fesszal próbáld, teszteld, egyelőre négy modullal.
HGyu
-
nagyúr
válasz kekkec #36724 üzenetére
Én annak idején simán befőttes gumival raktam fel 2 db 80-ast a RAM-okra. Esztétikai szempontból talán nem minden igényt kielégítő, de jó a hatásfoka.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Balázska98
csendes tag
heló
van egy 166mhz 512mb +256+256 hogy ezek mellé tehetek egy 266mhz 1gbt -
losi73
senior tag
üdv érdeklödnék hogy ha 2133mhz ramrol vissza váltanék 1600mhz ra az észrevehetö lenne játékok közben lap asrock p67 extreme4 ,i72600,gtx580 mellet?
"Elmebeteg emberek irányítják világunkat elmebeteg célokkal. És az egészben az a legelmebetegebb, hogy aki erről beszél, azt azonnal elmebeteggé nyilvánítják." - John Lennon
-
nagyúr
válasz losi73 #36728 üzenetére
Röviden: nem.
Pontosabban: 2-5%, alkalmazástól függően.
Bővebben: Kingston HyperX Genesis Special Edition teszt.[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
törölt tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék ram ügyben.
Ami adott:
- ASUS M2N alaplap - http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2/M2N/
- 2 db Kingmax KLDD48F-A8KB5 1GB DDR2 800MHz ram
(auto settings biosban: 5-6-6-18-2T 800 MHz)
Tökéletesen működnek együtt évek óta.A mai napon vásároltam 2 db új, szintén kingmax ramot, melyek típusa:
Kingmax KLDD48F-B8KW6 1GB DDR2 800MHz ram
(auto settings biosban: 6-6-6-18-2T 800 MHz)A szindróma a következő:
Akár a régi kettő, akár az új két rammal (csak 2GB memória összesen) tökéletesen megy a gép.
Ha viszont mind a négy modult behelyezem, bármilyen kombóban, a ramok 667 MHz-en mennek és a win bootoláskor kéken elhal. Ilyenkor az auto settings biosban: 5-6-6-18-2T 667 MHz.Próbáltam az új memóriák papíron szereplő időzítési értékeit beállítani, más értékeket próbálgatni, manuálisan 800 MHz-et állítani, semmi eredmény. Vagy ugyanúgy win boot kékhalál, vagy bios reset szükséges, mert nem indul a gép.
Lehetséges, hogy ez a két széria nem megy együtt?
-
törölt tag
Érdekes felvetésem lenne, szintén négy rammal szívva.
Stalkerről lenne szó, DX9 és minimum grafika 1920x1080 mellett, Sapphire HD2600XT alapon.-3 GB DDR384, 3.6 GHz CPU
-2 GB DDR425, 4.0 GHz CPUProcilimites a játék 3.6 GHz-en, egyik szál csuton másik szál alig terhelve. Ha kiszednék a ramokból, akkor a procit is és a ramokat is feljebb tudnám húzni, de -1 GB és ez a játék igencsak igényli. Melyik jobb? És ha a HT-t kikapcsolnám az jelentene valamit?
A hűtő rálóg a ramokra, ha ki akarom venni őket akkor le kell szednem, nem szívesen szenvedek vele feleslegesen, ezért kérek inkább véleményt.
-
losi73
senior tag
üdv még 1 kérdésem lenne van e hátránya ha nem 2x4gb ramot rakok be,hanem 4x2 gb mert akkor maradna a 2133 ramom és vennék melé még 2x2gb
"Elmebeteg emberek irányítják világunkat elmebeteg célokkal. És az egészben az a legelmebetegebb, hogy aki erről beszél, azt azonnal elmebeteggé nyilvánítják." - John Lennon
-
04ahgy
nagyúr
válasz Balázska98 #36727 üzenetére
Pontosíts a típusokon, a megadott MHz-ek alapján nekem valami ott nem kerek.
(#36731) budasp: Elképzelhető, hogy nem mennek együtt, de az is, hogy a 4 modul együtt megerőlteti a CPU memóriavezérlőjét (azért is veszi vissza magát 667MHz-re). Milyen processzorod van?
(#36732) Baltoafarkas: CPU függő a dolog. Ha P4-ed van, akkor az MCH-t kell feszelned, hogy bíírja a magasabb órajelet a több RAM. Így a CPU is mehet feljebb. Ha a RAM igényli a RAM-ot, akkor kivenni felesleges de a 4GHz-en való CPU limit kérdésessé teszi, hogy a 4GHz ---> 3,6GHz esetén a -400MHz miatt, vagy a -1GB RAM miatt vesztenél többet. A HT-t meg ki kell próbálni.
(#36733) losi73: 4 modul, 2133MHz-en megterhelheti a CPU memóriavezérlőjét, lehet, hogy VTT fesz emelésre szükség lesz, hogy stabilizálhasd a magas RAM órajelet. Nagyobb melegedés, és a siker sem 100%.
HGyu
-
Pocok111
tag
Üdv.
A memória sebessége mennyit számít játékok alatt? 8 GB DDR3 RAM vásárlását tervezem egy i5-3450 és egy HD5770 mellé elég lesz a legolcsóbbat megvenni vagy érdemes gyorsabbat venni? Előre is köszönömAsus P8B75-V+Intel i5 3450+Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHZ+MSI GTX 1050 2GT OC+SEASONIC ECO-430
-
Mans20
addikt
Sziasztok
Van egy Asus P8H61M LX3 plus lap,benne 2gb 1333 ram,biosba 1066-at ír de ha 1333 ra rakom akkor nem tölt be a win,a monitor se kapcsol be,ez mitől van?elvileg 1066 és 1333 amit támogat.
-
törölt tag
válasz 04ahgy #36734 üzenetére
Nem tudok az Északi hídnak feszkót adni, csak proci, memória, meg AGP feszkót lehet állítani. Legfrissebb BIOS van fent. Hacsak alaplapi forrasztgatással nem lehet megoldani.
Itt meg már az válik kérdésessé, hogy minimum grafon az a +5 FPS megéri-e a mokkolást. Ismét pofára kell esnem, eljárt az idő a gép felett...
-
nagyúr
válasz Mans20 #36737 üzenetére
Manuálisan állítsd be a RAM gyári paramétereit BIOS-ban. Késleltetések, órajel, feszültség.
-
nagyúr
válasz Mans20 #36740 üzenetére
Elvileg rá van írva a modul csomagolására, vagy magára a modulra. Ha mégsem, akkor a típusa alapján rá lehet keresni a neten. (Az SPD-ből is ki lehetne olvastatni, de ott nyilván az 1066MHz-hez tartozó értékek szerepelnek, ha 1066-osnak ismeri fel a rendszer. Azért persze egy próbát megér, hogy felteszel egy CPU-Z-t, és megnézed az SPD fülön, milyen értékeket tartalmaz.
-
Weaver
senior tag
ez a lapom van:
[link]vettem memót, pontosan ezt.
[link]nem tudom előcsalni alaplapban az 1866mhz-t....
hogy lehet belőni ?elvileg a lap megbírkózna vele:
0.Support for DDR3 2000(OC)/1333/1066 MHz memory modulesviszont a bios-ban 8x-os szorónál nem engedi manual feljebb tenni. ez a 8x meg az 1600nhz-hez elég.
pls help!
-
nagyúr
válasz Weaver #36744 üzenetére
Az (OC) azt jelenti, hogy tuning esetén, tehát, ha húzod a rendszert. Alapból nincs ilyen szorzó. Emelned kell a CPU órajelét, amihez persze hozzá kell igazítanod a memóriavezérlő és a HT Link órajelét is. AZ 1866MHz-hez 233MHz fog kelleni.
[ Szerkesztve ]
-
kabanka
aktív tag
Nem nagyon találtam meg a megfelelő topicot hátha itt valaki útbeigazít, de közben itt is felteszem a kérdést:
Mennyit ér:
Core 2 Duo E7300 2,66 Ghz
Kingmax 2x3 Gb DDR2 ram.
Gigabyte 4670 + Accelero S1 Rev. 2 + Sharkon hűtő
250 Gb Samsung vinyó egy éve kb. 100%os Sata2Köszi előre is.
kabankaWorks - Esküvők és rendezvények filmezése!
-
hitman,
őstag
Sziasztok
Lehet óriási baromságot kérdezek de nézzétek el nekem!
Ha van két 2*4gb-os kitt össze lehet e őket rakni egy gépbe 16gb-kén ha a két kit közt csak az a különbség hogy az egyik lp-os?
Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest