Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovecses
aktív tag
Tiszteletem srácok!
Már korábban kértem tőletek tanácsot memóriával kapcsolatban. Azóta az változott hogy már nem 2 modulom van hanem 4 modul és hiába állítom a biosban a feszültségeket felfelé (már lassan a plafont érik) naponta egyszer van fagyi a gépemmel.
A konfig a következő:
Alaplap: Gigabyte Z68XP-UD3
Proci: Intel Core i7 2600K
Memória: 4 modul Corsair Vengeance 1866MHz CL9
(CMZ8GX3M2A1866C9)Ha valakinek van valami ötlete vagy konkrét biosbeállítása akkor ne tartsa vissza.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
04ahgy
nagyúr
válasz kovecses #36451 üzenetére
Alaplap BIOS-a az F10-es?
CPU, QPI/VTT, VCCSA, VDIMM feszültségek pontosan mennyi értéken vannak?
A RAM-ot egyenként, modulonként tesztelted-e Memtest86+-szal?
A kékhalál hibakódja mi?
1866MHz-en, vagy 1333MHz-en is van fagyás? Mert csak a másodiknak említett frekvenciát támogatja a CPU-d, vagy kevesebbet.HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
kovecses
aktív tag
válasz 04ahgy #36452 üzenetére
Alaplapom bios-a F10.
CPU Vcore = 1,275 V (AUTO)
QPI\VTT = 1,185 V (1,050)
System Agent = 0,945 V (0,920)
VDIMM = 1,575 V (1,5)Memtest hibátlanul elfutott több ciklusban is a 4 modullal, egyenként nem próbáltam őket, illetve az első két modul amikor megvolt , azokat egyenként is lepróbáltam és hibátlan. A 4 modulnál nem gondoltam rá, hogy egyenként tesztelgessem.
A kék halálok hibakódját nem írtam fel (Win7 Ultimate x64), de először IRQ-s szöveg volt, aztán emeltem a VTT és a VDIMM feszültségeken, azóta CACHE-s szöveg van benne.
A memóriákat 1866 MHz-en használom a gyártó által megadott időzítéseken (XMP profile1 no CPU enhance).
Véleményetek?
-
04ahgy
nagyúr
válasz kovecses #36454 üzenetére
A QPI/VTT és a System Agent között túl nagy a különbség. 1,05V mehet a System Agentnek, úgy teszteld ismét, mehet rá 4 modulos memteszt, és hibátlan memteszt esetén win alatti stressz teszt is (prime95 blend, IBT, stb.).
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
thomeef
őstag
Csoki, 2 azonos márkájú és nagyságú, de különböző frekvenciájú memória mehet dualban?
DDR3-as noti memória 1066 a másik 1333mhzes lenne."A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
jilian
addikt
Ha a ramjaim a gyárilag állított értékekre állítom az bios-ban ( 1.5 V 1866MHz CL9 )
de a procihoz nem nyúlok (amíg nincs normális hűtés) ugye nem tettem semmi rosszat?
Hagyhatom így?
Ennek van egyáltalán jelentősége?
Mármint, hogy a procival így nem fér össze vagy mittudom én... -
törölt tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy DDR500-as memóból létezik 2x2 GB-os kit? Vagy inkább kezdjek el keresni fehér hollót. -
Reachco2
csendes tag
Sziasztok!
Lehet nem jó topic, de azért nagy levegő.....tessék.
Videó szerkesztés miatt gondoltam veszek a gépembe nagyobb memóriákat, de nem tudom életre kelteni azóta a gépet, nem kapcsol be a monitor.Asrock n68c-s ucc alaplap, elméletileg DDR2-t 1066-ig kezeli,és a DDR3-at pedig 1600-ig
DDR2 volt benne 2x1gb kingston semmi gond nem volt vele. Vettem bele egy 8gb DDR 3-as ki-et 2x4db. De nem kapcsolja be a monitort. Annyit tudok még, hogy AMD athlon (tm) 64x2 4600+ proci van benne. Esetleg valami nem felel meg a követelményeknek. Sajnos nem vagyok NEO, nem értek annyira ezekhez a dolgokhoz, csak egyszerűen megláttam az alaplapon a lehetőséget, a bővítésre. Miért nem kapcsolja be a monitort? Esetleg a processzor nem tuja lekezelni a memóriát, vagy talán az alaplapon a feliratok vertek át? Rengeteget olvastam, de minden kínainak tűnik, ha valaki megtudja mondani, hogy mivel lehet a gond, azt megköszönném.Üdv.: R.
-
szente80
aktív tag
válasz Reachco2 #36469 üzenetére
Szia!A te alaplapod kezeli ugye a DDR2 memóriát 2slotban és a DDR3-at is 2slotban.Fogadja az AM2/AM2+ procit is ami csak DDR2-öt kezel,vagy teszel bele Athlon II vagy Phenom II procit aminek a memoria vezőrlője DDR2 és DDR3-at is kezel.A baj hogy a te procid nem kezeli a DDR3-as ramokat
-
cashback
őstag
Sziasztok.
Biztosra veszem hogy már valaki megkérdezte és választ is kapott, de nem találom... így bocs ha ismétlés.
AsRock B75 Pro3-M + G620 (vga még kérdéses)
Jelenleg 1*4Gb 1333Mhz Kingmax ram van benne.8Gb-ra szeretnék fejleszteni.
A kérdésem az lenne, hogy 2*4Gb vagy 4*2Gb lenne a megfelelő választás?
Valószínűleg Geil Black Dragon lenne a kiszemelt áldozat. Csak a kiszerelés kérdéses.Előre is köszönöm.
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
törölt tag
válasz #90933760 #36461 üzenetére
Most 3 Giga ramom van négy modullal (és az északi híd megfekszik, antituning), ezért két modult akarnék (mert azzal repeszt), de ha nincs 2x2 Gigás kit akkor csak 2 Gigám lenne összesen (1x1), ami pedig eléggé sovány. Semmi értelme felrántani a procit meg a ramokat, ha a rengeteg swapolás miatt ugyanúgy akad a játék (pl Stalker).
Tudom, játékra egy 10 éves konfig eléggé durva. Tehát akkor marad így, ahogy eddig. Pedig reménykedtem kicsit.
-
Speedy86
aktív tag
Sziasztok!
Vásároltam egy KINGSTON 8192MB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3B1K2/8GX kittet. Aida, meg a lap is 1333nak látja. Itt a kép. Valamit rosszul értelmezek? Ezek csak kitbe 1600asok? vagy hogy van ez? Asrock h77 lapom van ha az számít
[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
Rendben.
Akkor gondolom a memóriákat proci tuningtól függetlenül is ki lehet hegyezni, hogy megnézzem mennyit bírnak..
Erre a Memtest86+ USB Installer és egy IBT teszt elég lesz?
A Memtest86+ úgy ahogy saját maga elindul, lefut, az úgy mérvadó?
Vagy érdemes/kell még benne valamit állítani? -
Qru
MODERÁTOR
válasz jilian #36475 üzenetére
Gyári specifikációnál nem kell ennyire kitesztelni, de igen, ezek jók rá ha kombinálod akkor adja a legbiztosabb eredményt. Memtestnél meg nem kell variálni, küldd rá az a lényeg, hogy hosszan fusson.
De monodom ha gyári specifikációra lövöd be akkor felesleges.mod:
Speedy86: Alapból ennyi a maximum memória sebesség amit támogat a memóriavezérlője a gépednek (1333MHz). Tuningolnod kell ha a 1600MHz-es ramsebességet el akaraod érni.
Belépsz a bios-ba és megemeled a sebességét és beállítod, hogy 1,5V helyett 1,65V-os kapjon. Vagy ha a lapod támogatja az XMP-t (és a ram is), akkor egyszerűen aktiválod az XMP profilt a biosban és ő beállít mindent magának.[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
xyx8
csendes tag
hello
azt szeretném kérdezni hogy nem e tudtok nekem segiteni
leírom rőviden hogy mi a gondFrisitetem a biost és utána észrevetem hogy csak a fele ramot ismeri fel a bios is nem csak a windows.
nem tudom hogy mi lehet a gond
sok dolgot probáltam de nem ismeri fel
kingston 2x2gb vagyis két dual channel ram 4-4gb
és eből csak 4gb-ot ismer fel a 8gb-ből
pedig elöte felismerte mind a 8gbwindows ulti 64x
asus maximus iv extreme-z68 b3
légyszíves írjál valami véleményt ha valami adat pontosa kell akor leirom
elöre is köszi -
cashback
őstag
válasz #65675776 #36472 üzenetére
Ezért is vagyok képzavarban...
Nagyon sokan azt mondják hogy pl.: 4Gb ösz ram esetén jobb a több modul... 4*1 > 2*2 > 1*4
Egyébként olcsóbban jövök ki 2*4Gb-tal, mint 4*2-vel (+2ezer)... viszont ha jobb teljesítményt kapnék ezzel akkor bánja a fene, annyit még rászánok.
Az hogy később még rakhatok bele az sokat nem számít. 8Gb-tal sztem kihúzom vagy 5évig.
-
törölt tag
válasz cashback #36480 üzenetére
Az attól függ hány csatornás.
Quad channelnél négy modul kell, Dual channelnél meg kettő. A Te lapod pedig Dual szóval kettőt tegyél bele. Felesleges négy modult belevenni Dualba, mert nem lesz gyorsabb. Csak akkor kell négyet beletenni ha a két modul már nem adja ki összesen azt a méretet amire szükség lenne. -
törölt tag
-
04ahgy
nagyúr
Nem, nem kezeli. Honnan került a 4600+ CPU-ba DDR3 vezérlő? Attól, hogy van foglalat a lapon, még nem kezeli, csak AM3-as CPU-val, neki meg AM2-es van benne.
HGyu
-
-
Dark_Spirit
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy egy Asus P5K Premium alaplapba milyen memóriát lenne érdemes venni?
Amennyiben jól tudom, csak 2 gigát bír el 1-1 modul viszont a frekvenciához lövésem sincs.A cél olyan 4-6 giga lenne (jelenleg 2 db 1 gigás van - a frekvenciát sajnos nem tudom megmondani perpill), szóval 2x2-re vagy 2x2x2--es megoldásra gondoltam, viszont nem tudom merre induljak
A segítséget előre is köszi.
Come to the dark side, we have cookies !
-
szipszip
csendes tag
Sziasztok.
Az lenne a problémám, szeretnék új gépet összerakni, és a processzor http://ark.intel.com/products/52210/Intel-Core-i5-2500K-Processor-(6M-Cache-up-to-3_70-GHz) lenne, ellenben csak kevés 1333 Mhz ramot sorol fel mint kompatibilitás.
Kingmax FLFF65F-C8KM9 NEES 4 GB
Ellenben
Corsair 8192MB 1333MHz DDR3 Dual Kit Memória (CMX8GX3M2A1333C9)
Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 1333MHZ KHX1333C9D3B1K2/8Gvalamelyik a kettő közül lenne a választás.
ASUS alaplap lenne, ott elvileg, jó neki.
Segítséget köszönöm. -
szente80
aktív tag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szipszip #36490 üzenetére
Mind a kettő menni fog benne. Azt vedd meg amelyik olcsóbb mert érdemi különbség nincs köztük.
mod:
szente80:Már nem, mert a memóraivezrlő a prociban van így minden esetben (kivéve a régebbi Intel procikat) a lap befolyása a ramra nagyon-nagyon lecsökkent.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
waterdragon1
tag
lenne egy 1600 mh 2gb kingmax magas bordás ramom el lehet ezeket adni vagy estleg cserélni ?gél 2gb 1333mh nem magas ramra, mert nem fér alá a hűtőmnek a ram .
-
Qru
MODERÁTOR
-
janosiaron
csendes tag
Sziasztok!
Két kérdésben szeretném segítségeteket kérni.Első kérdés:
Második kérdés:
Lehetséges-e, hogy egy memória csak double és triple channelben legyen hibás, a 3 modul egyenként tökéletes memtest64+-szal tesztelve. (én inkább x58-as platformot tartanám hibásnak és semmi nem hibás egyszerűen inkompatibilis)(Gigabyte Ex-58-UD5, Core i7 920, Geil Value 1333MHz, cl7 3*2 GB Tripple channel Kit)
Előre is köszönöm mindenki válaszát
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz janosiaron #36495 üzenetére
A két linkelt kit között a hűtőborda az eltérés. Kingston hagyományok szerint az alkalmazott chipek típusáról nincs információ.
Ha egyenként hibátlanok, de többet használva már nem, akkor az jó eséllyel beállítási probléma. Vagy a modulok, vagy a memóriavezérlő kevés feszültséget kap. De lehet valami egyéb apró beállítással van probléma.
Illetve lehet inkompatibilitás, ami Geil RAM-ok esetén nem ritka.
-
cashback
őstag
válasz #65675776 #36482 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Akkor egyelőre 2*4Gb lesz a nyerő páros.Azt hogy minden slot-ba 1-1ram azzal magyarázták, hogy így a lap maximálisan ki van használva és elosztja a terhelést.
Mivel soha nem merültem bele ebbe a témába így logikusnak hangzik a dolog.[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz #65675776 #36496 üzenetére
Egyetértek. Az az elsőszériás Geil Value + intel IMC / AMD IMC DDR3 inkompatibilitás... LGA775-ön hibátlanok azok a RAM-ok is.
Az új szériás Geil-ek már korrektek (Evo Corsa, Enhance Corsa, Ewo Two, Value Plus).
HGyu
-
Szabus
csendes tag
Üdvözletem!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy ha játékra állítjuk össze a gépet, akkor mi jobb választás 8 GB/1600MHz, vagy több Mhz és elég 4GB ram?
Előre is köszönöm a választ.
SzabusAz a fontos, hogy érezz, szeress, remélj, remegj, élj. Elsősorban ember légy, s csak aztán művész.
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Trident Z5 Neo DDR5-6000 CL32 2x32GB EXPO memória eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest