Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz szelesjanos #37849 üzenetére
Prime95 "BLAND" tesztje, meg az AIDA64-nek is van memória tesztje. A Windows 7-nek is van beépített memória tesztje, de az nem az igazi. (nem ajánlom)
Az egyik legjobb szerintem is a memtest86+.[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz szelesjanos #37849 üzenetére
Ahogy már írták (megerősíteném őket ebben): Memtest86+, rákövetkezően a Prime95 Blend, van még windowsos Memtest is, de nem ad 100% megbízható eredményt, mert a rezidens memóriaterületeket nem tudja tesztelni. Használható még az Intel Burn Test Very High stress levelen, továbbá a Hyper Pi 32M.
Nagyon jó stressz teszt még több ablakban flash videó lejátszatás a géppel, mondjuk Youtube. [link].
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
krx21
nagyúr
válasz 04ahgy #37852 üzenetére
Igen, amit nekem a Memtest86+ nem hozott ki azt a Prime Blend megmutatta...
A Linx AVX is jó szerintem, több fajta memória méretet is be lehet állítani mint az IBT-ben... A win mem test is jó lehet alapnak, csak fusson legalább 50 kört...
A legfontosabb a legalább 1-2 óra üzemidő mindegyiknél...A hyper pi miben jobb mint a super pi?
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
A HyperPi az tulajdonképpen csak egy GUI, több SuperPi-t futtat egyszerre. A SuperPi csak egy szálat használ, azért kell több.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
krx21
nagyúr
válasz 04ahgy #37855 üzenetére
Gyakorlatilag még mindig van egy hiba amit tudok reprodukálni, nagy nehezen...
A FarCry2 multi (single is) néha kidob az asztalra, mintha ALT-F4-el kiléptem volna... Nem ír ki semmit...Például ez után, ha nyomok egy full linx avx-et 13.000MB-al (93%memória foglalás) probléma nélkül lefut...(5kör)
Minden más stabilnak tűnik...(IBT, LINX, PRIME95, CINE)
Viszont mindent alapra visszatéve (mem, cpu, gpu) a FarCry2 benchmark is kilép mintha nyomtam volna neki egy ESC-képet... Arra gondolok, hogy ez a progi valamit nem szeret a gépemen, pedig minden frissítés fent van (eredeti...)
Lehet hogy itt már tényleg nem a gépem a hibás, hanem szoftveres gond lehet?[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
Ha alapon is reprodukálható, akkor előfordulhat. Én csak stabilitástesztelésre külön oprendszert tartok, az fagyjon összevissza, meg sérüljenek a fájlok...
HGyu
-
krx21
nagyúr
válasz 04ahgy #37857 üzenetére
A Linx után, most letöltöttem a HyperPi 0.99b-t...
Nincs újabb? Mert ez a verziót nézve, még kész sincs...
Be lehet állítani több mint 8 processzort is, pedig nekem a HT-vel is csak 8 száll van...
Na mindegy ezt is lefuttatom...(32M) Neked mennyi idő alatt fut le?[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
Általában nem nézem, mennyi idő alatt fut le, Ivy-n meg még sosem futtattam, így még elvileg sincs releváns információm.
Miért baj, az, hogy nincs kész? Úgyis ingyenes, és nincs rá semmilyen support. Akkor meg mindegy a verziója, akár parancssoros is lehetne.
Igen, sok CPU-t kezel. Vannak ilyen programok, pl. a Fritz Chess Benchmark is 20248 magig skálázódik a jelenlegi formájában.
HGyu
-
Redneck
nagyúr
Sziasztok!
Eladtam ma 800as DDR2-es Cl4-es HyperX Ramot 2x1GB Dual Kitet. A srác felhívott, neki csak 667-es lapja van úgy néz ki többet nem tud. Gigabyte ga-945gcm-s2c deszkája van valami 2 magossal de nem ért hozzá. Elvileg 100-as CPU Host frekije van. Hogy tudnék neki segíteni hogy beállítsa optimálisra?
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Redneck
nagyúr
Jaja leesett. Megnéztem én is a Giga oldalán Nem merek neki látatlanba ilyesmit javasolni. Amúgy is egy 2 magos Cerka, ne erőltesse. Mondtam neki hogy ph!-ra járjon, lehet sokat tanulni, legyen illedelmes és kérdezzen. Valamint készüljön fel egy proci cserére is
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
04ahgy
nagyúr
válasz Redneck #37863 üzenetére
Semmi hátrány nem éri amiatt, hogy csak 667MHz-en megy. A Core2 architektúra (kétmagos Celeron E1xxx tud lenni abban a lapban) nem memóriasávszélesség limites.
(#37862) krx21: Többek közt itt is megtalálod: [link].
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
oettinger01
őstag
-
04ahgy
nagyúr
válasz oettinger01 #37865 üzenetére
Ez így van. Te milyen hűtőt raknál a CPU-ra?
HGyu
-
oettinger01
őstag
válasz oettinger01 #37867 üzenetére
Sabertooth z77 lapban
A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!
-
bszabi84
csendes tag
Hali!
Mivel járok jobban?
2*1Gb ddr2/800 dual ch 128bit
3*1Gb ddr2/800 single ch 64bit
(kérem kerüljenek az okosok a 20*10000Gb ddr9/12000... )[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz bszabi84 #37869 üzenetére
Architektúrától, alkalmazásoktól is függ, de jellemzően jobb a több RAM SC-ben, mint a kevesebb DC-ben.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
swoody
senior tag
Sziasztok
Itt lenne a gépem:
RAM: 2*1GB ddr2 800mhz CSX
Alapap: Gigabyte ep45
CPU: Intel E8400
VGA: Ati HD4850És az lenne a kérdés, hogy mi érné meg jobban? A célom a ram bővítés olyan 600-800 szabad memoria van csak akkor ha win fut.
Első variáció: Marad minden csak a ramokat cserélem és vennék 2*4gb talán 2*8gb ramot, ezzel az a nagy problémám, hogy nagyon drága a ddr2.Második variáció: Veszek egy új alaplapot ami támogatja lga775-t és ddr3-as. És akkor tudnék venni 2*8gb ramot jóval kevesebbért.
Köszi a választ.
[ Szerkesztve ]
-
oettinger01
őstag
Urak!
Mivel úgy néz ki a helyzet, hogy valószínűleg nem fogom megtudni, hogy a lapomra felmegy e a hűtésem csak akkor ha fizikailag kipróbáljuk a ramokkal, ezért szeretnék megkérni valakit akinek lenne corsair vengeanceramjai és annyit lehetővé tenne nekem, hogy bele próbáljuk a rendszerbe, azért nagyon hálás lennék!
A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!
-
Qru
MODERÁTOR
-
Redneck
nagyúr
Mit állítsak be? Összeraktam a rendszert, és win reinstall nélkül gond nélkül megy minden. Ettől függetlenül, ha lesz időm újrarakom, jobb a békesség alapon.
RAM beállítással bajban vagyok. Ez az első DDR3-mas rendszer amit használok.
Mit állítsak be szerintetek?Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Redneck
nagyúr
A CPU-Z helyen írja ki nem? Azok a beállítások stimmelnek a 800-as értékekre. De mi van a többivel biosban? Azokat az alap AUTO beállításról ne állítsam semmi másra? Ez a nagy kérdésem Mi az optimális garantált beállítás?
Gyártó pdf dokumentuma erről:
[link]Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
-
nagyúr
válasz Redneck #37884 üzenetére
A főidőzítések legyenek az XMP-ben megadottak, tehát 9-9-9-27, a többi időzítés maradhat AUTO-n. Adj neki annyi feszt, amennyit a gyártó ír - 1,65V-t - majd teszteld ki, hogy stabil-e. VDimm drop miatt lehet, hogy kicsit több feszt kell majd adni BIOS-ból.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Redneck #37882 üzenetére
Az xmp-s időzítést használd, azzal tuti stabil lesz.
Amúgy elég nagyvonalú a tájékoztató amit linkeltél, mert CL6-9 és 0T-2T-ig terjedően.. ez kb olyan mintha az útvonal terv anynit mondana, hogy Deberecnből Sopronba úgy jutsz el kocsival, hogy elindulsz nyugatnak.
#nincsbennetarcsi
-
04ahgy
nagyúr
"Hivatalosan ennek is a gyártó által megadott értéket kell tudni. Ha ezt nem tudja gari, ha meg többet tud akkor jól tuningolható."
No és melyik gyártó által megadottat? Alaplap, RAM vagy CPU gyártó? Mert jelen esetben a CPU gyártó a szűk keresztmetszet (1866MHz / 2000MHz O.C. az alaplap – 970A-UD3 – gyártója által megadott, 1600MHz @ 1,65V a Kingston által a RAM-ra megadott, és csupán 1333MHz az Athlon II / Phenom II esetén az AMD által maximálisan támogatottnak megadott RAM frekvencia).
Így ha 1600MHz-en nem stabil (ebben a gépben), akkor sehol nem lehet reklamálni. Ha Bulldozerrel sem stabil az 1600MHz, ami már hivatalosan is támogatja az 1866MHz-ig terjedő RAM órajelet, akkor természetesen lehet.
HGyu
-
-
Fetyoka0
tag
Sziasztok,
van egy régi laptop, amibe szeretnék 2x512 mb PC3200as ramokat belerakni. Adatlapjában az van írva, hogy PC2700ig kezeli.
Ettől függetlenül beveszi azért a memóriákat? max 333mhzen fognak működni? -
nimbusz
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.Van 16gb Corsair Dominator Platinum 2133mhz ramom.Hogy lehetne megoldani hogy az tényleg 2133mhz-en működjön.A config: ASUS P8Z68 pro, I7-2700k.És ha igen számítana-e valamit?Gyorsabb lenne-e valami tőle?A magasabb órajel számít v.inkább a mennyiség? Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- 2 GB / 800 MHz DDR2 RAM, Több db, 1 év Garancia + Számla!!!
- ADATA AM1P24HC4R1-BUNS 2x4GB 1Rx8 PC4-2400T-SA0-11 DDR4 2400 CL17 1.2V
- DDR3 - EDO RAMok - Retro - 4 GB - 512 KB - Corsair, Samsung, stb. - nagy mennyiség - több márka
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest