Új hozzászólás Aktív témák

  • Hooper

    őstag

    válasz vfo7 #3658 üzenetére

    Nekem is k200am van, szóval ceruzát használok akksi helyett, és bár megvagyok vele maximálisan elégedve, még sem vallom ezt a szűklátókörűséget.
    Ez a "lemegyek a fűszereshez ceruzaelemet venni" dolog annyira kajli, mindenki ezzel jön.
    Nekem 4*4 pakk ready2use aksim van (külső vakut is használok), ami ugyebár egyszer feltöltve bármeddig használható, azaz nem merül ha áll a táskában hetekig. az ára igen baráti (~2500), és tapasztalatom szerint 600-800kép röhögve benne van.
    Azt hittem ennyi elemmel sose lesz gondom, de nem számoltam azzal h ezeket általában 12-14óra között tölti fel a töltő, ami igen csak hosszú, és többször is előfordult h lekellett vennem a töltésröl, vagy lemerületlenül kellett rátöltenem. Ezek ugye nm tesznek jót az aksi élettartamának. persze itt bejön az h vegyek olyan IPCL töltőállomást, de a lemerítés és töltés ott is hosszadalmas. Tegyük fel, h vettem..ha gyakrabban használod a gépet, rájössz h milyen jó is lenne ha 1-2szett még itthon töltene amíg te távol vagy.
    5-6 elemszett kb 15ropi + normális töltő 8-10k. Szóval a gazdaságosságról ilyen szinten már nem beszélhetünk..

    Litium akksi mellett szól viszont h bármikor rátölthetsz, és ha jól tudom 2-3óra elég a töltésnek. Ez még belefér, h reggel fölkelsz, és indulásig még felrakod tölteni.Mint itt is írták az után gyártott ~3000, szóval árban sem elszállt.

    Ceruza aksi előnye még is kiknek jó? akik hétvégi hobbifotósok, és havi 1-200 képnél nem lőnek el többet. 2 ceruzaelemmel hónapokig kihúzzák :D
    De ha sűrűn használod a gépet rájössz majd h ingen is tud hátrány lenni az elem (leginkább a lassú töltési ideje miatt. Valamint "akció" közben kicsit maceráns a négy cerkát belegyömöszölni).

    Egyébként én megvagyok elégedve a ceruzaelemmel, de nem hiszem h használhatóságban és praktikusságban bölcs dolog a litiumos akksik főlé pozicionálni....

Új hozzászólás Aktív témák