Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agent87
aktív tag
kicsit off de talán itt válaszoltok
Most azon filózok, hogy rászánjak kicsit többet és eredeti cokin szűrőt vegyek vagy jó lehet az utángyártott is? Az utángyártott többnyire plexiüvegből készül a cokin meg nem tudom az optikai üveg vagy azis ugyanaz? Milyen különbség lehet képalkotásban a kettő között?
-
Mercutio_
félisten
válasz Agent87 #4952 üzenetére
Ha jól emlékszem Inzsellér rendelt utángyártottat, ha már megkapta biztos ír majd benyomásokat.
Egyébként azt mondják az okosak, hogy sokszor ugyanazon a gyártósoron készül az eredeti és az "utángyártott".Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
inzsellér
tag
Az utángyártott kinai műanyag, ezzel szemben a Cokin szerves üveg, (vagyis szintén műanyag). Nekem ma jött meg King-kongból az első szállítmány kinai Cokin szűrő, negyedáron. Ha majd a szűrőtartó meg a közgyűrűk is megjönnek akkor többet tudok mesélni. Az ebayon 18-án fizettem be a pízt, ma már itt volt az első szállítmány.
Nem kicsit többet szánsz rá, hanem legalább a négyszeresét! Ha kell, tudok címeket adni -
tbs
addikt
Nekem van gyári készletem (P), 2 eredeti és 2 utángyártott lapom. Mindegyik rohadtul karcolódik, utángyártott szvsz jobban szorul a keretben - ha nagyon érezni akarok vmi különbséget.
Inzs.: eBayesek a gyártott lapjaim, jók azok. (Azért az árért FŐNYEREMÉNY.) Tartómechanikát + obigyűrűket gyárit vettem (~2 éve), eléggé precíziós szerkezetek. Nem tudom elképzelni sorjamentes kínai műanyagból
[ Szerkesztve ]
-
Agent87
aktív tag
köszi a válaszokat, akkor ezekszerint nincs nagy különbség...
inzsellér : köszönöm a címeket megadhatnád. igazából én nd8 átmenetest akarok ezzel csak az a bajom, hogy többnyire nem írják oda az átmenetesekhez hogy nd4 vagy nd8 vagy milyen, amihez meg igen abból van 2 eladó na az egyik nem szállít magyarországra a másik meg nem egyértelmű hogy free shipping vagy magyarisztánba 2 usd.
-
inzsellér
tag
válasz Agent87 #4956 üzenetére
A "www.ebay.com"-on a keresőbe üsd be a "Cokin filter"-t, a jobboldali legördülő menűböl válaszd ki a "legalacsonyabb ár és szállítási költség"-et, és kb. a 80. tétel környékén lesznek a szűrőlapok. Én a "Kacha" cégtől rendeltem szűrőket, kb 900 Ft szállítással (a Digitcam-nál 4-5 e), és az első kettő egy hét alatt itt volt. Az átmenetes szűrőik mind ND2-esek (ezt nem írják ki), ha nem elég, legfeljebb rendelek még egyet, a szűrőtartóba 3 lap fér. A szűrőtartó és a közgyűrű(k) megrendelésével várd meg, amig az enyém megérkezik (remélhetőleg a héten), mert TAB szerint lehet hogy jobb az eredetit megvenni, azoknál kisebb az árkülönbség.
-
Agent87
aktív tag
válasz inzsellér #4957 üzenetére
köszi sajna nekem nd2 nem jó és 3at nem akarok használni hogy elérjem azt a hatást. vadászok tovább.
volt hogy írtam már eladóknak, hogy milyen a szűrő visszaírják hogy persze van nd8-as is de akkor - kérdem én - mérnem írják ki? sztem nem utolsó dolog hogy most nd2 vagy nd8.
amit megmosolyogtam az egyik azt válaszolta, hogy megnézte és hogy nagyon közel van az nd8-ashoz. -
Agent87
aktív tag
-
Agent87
aktív tag
válasz Mercutio_ #4963 üzenetére
Sztem ha szembe vagy a nappal vagy csak simán kékebb, drámaibb eget akarsz, ahhoz nem kell állvány. Bizonyos esetekben naplementéhez lehet hogy kell vagy ha egy hosszúzáridős képet akarsz csinálni nyílván, de ez pont azér jó mer a talaj lesz expóhelyes az ég meg sötétebb sokkal nagyobb dinamika átfogás. Szóval attól függ mit akarsz, de amíg fent van a nap sztem nem nagyon kell állvány főleg nagylátószögnél.
-
inzsellér
tag
válasz Agent87 #4962 üzenetére
Ha jövő héten megjön a teljes felszerelés, akkor viszem a sógorokhoz sielni, és akkor majd fennt a hegyen, vakító napsütésben (remélhetőleg lesz) kipróbálom az átmenetes szürke ND2-t és esetleg eléje rakok még egy átmenetes barnát is. Ha ez sem elég, akkor rendelek kemény 900 pízért még egy átmenetes szürkét.
-
-
Agent87
aktív tag
válasz inzsellér #4975 üzenetére
Dieser Verkäufer hat für diesen Artikel Bedingungen festgelegt, die von Käufern zu erfüllen sind.
Sie können aus folgenden Gründen für diesen Artikel nicht bieten bzw. ihn nicht kaufen:
#
Dieser Verkäufer liefert nicht in das Land, in dem sich Ihre bevorzugte Lieferadresse befindet. -
BiriBum
őstag
-
inzsellér
tag
válasz philoxenia #4983 üzenetére
Igen ez egy speciális táska, mondom néki, hogy "smile", oszt kidobja Pentaxot (de csak akkor, ha éppen józan)
-
MODERÁTOR
válasz BiriBum #4980 üzenetére
Nekem tetszik. Vidám színek vannak rajta, bár ilyen színkombinációval valószínűleg kiröhögnének az utcán, és a természetfotózáshoz sem lenne túl előnyös a rikító piros, kék és sárga.
Az a 100 darab szinte biztosan el fog kelni.
Ebben a három színben szerintem kifejezetten jól néz ki. A fehéret és a sötétkéket bármikor elfogadnám...Harrrr!!!!
-
Agent87
aktív tag
kicsit csalódtam a manuális objektívben tegnap. főleg kis rekeszen annyira kicsi a mélységélesség, hogy már centis elmozdítása a kamerának is életlen képet eredményez.
mer ügye élességet belőttem középre mérve aztán utána komponáltam ami a fenti problémát eredményezte. vakító fehérségben, napsütésben szemre belőni az élességet nehéz.
na mind1 nem panaszkodok 5ezer ft volt -
Szten Márs
nagyúr
válasz Agent87 #4994 üzenetére
Ha nem manuális objektívvel lőssz, akkor is tökugyanakkora a mélységélesség, mint ha manuálissal lőssz. A paralaxissal természetesen számolni kell, az, hogy nem számoltál vele, szintén nem a manuális objektívek hibája. Az élességet nehéz belőni, de szerintem némi gyakorlattal, na meg egy jobb keresővel rendelkező géppel (na meg esetleg úgy, ha beszerzel egy törőékes mattüveget ) azért nem is lehetetlen feladat, meg lehet szokni és bele lehet jönni.
-
Agent87
aktív tag
válasz Szten Márs #4995 üzenetére
igen az tény hogy még nem vagyok gyakorlott használója de az AF-es előnye az hogy az AF pontot viszont oda állítod ahova akarod. sajnálom is lett pár kép ami tök jó lenne csak homályosak lettek mer barátnőm mozgott összevissza AF-C is jól jött volna. és igazából ilyen spontán képek így tudnak születni mikor az ember nem úgy áll mint a cölöp és ráparancsolnak vágjál szép képet. ahhoz már modell kéne.
de értem én nem panaszkodásból mondom mer ehhez 5ezer forintért jutottam (M-50 f/2) hozzá szóval teljesen jó amúgy csak tényleg bele kell jönni.amúgy másik mattüveg mért jó, hogy néz az ki és azt szervizbe rakják be vagy házilag is elvégezhető?
-
macskajancsi
aktív tag
válasz Szten Márs #4995 üzenetére
"A paralaxissal természetesen számolni kell, az, hogy nem számoltál vele, szintén nem a manuális objektívek hibája."
Ez alatt mit értesz? Én parallaxis hiba alatt ezt gondoltam eddig. Akkor ez most hogy is függ össze bármiféle SLR-rel?
coito ergo sum...
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple notebookok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest