Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
válasz DeathAdder #10500 üzenetére
Szia,
én azt javasolnám, hogy ne csak egyet próbáljatok ki. Whiskast és a Royal Canint a többség nem szereti. Az előbbi tényleg függőséget okoz. Nekünk kiskorukban kaptak azt és nehezen váltottunk.
Mi most Matisse neutered és Prevital keveréket adunk nekik, de rengeteg márkát, ízt kipróbáltunk. A Friskiest és a Darlingot szó szerint gyűlölik. A Felixből csak a csirkést eszik, de ha keverve van, akkor a másikat kiválogatják.
Elsőként ne nyúlj bele egy 20-25kg-os zsákba, mert lehet pénzkidobás lesz. Tudom, hogy gazdaságosabb, de legyen meg az, amit szeret
Ezen kívül a Purina One-t szeretik még nálunk.
Alutasakos és száraz esetén is ezek a márkák. Bár nálunk az alutasakosból csak a szaftot nyalják ki, a husi része másnap megy a sünnek.
Mess with the best / Die like the rest
-
bul07
nagyúr
Egy két macskánál nem is érdemes nagy tételt venni(nagy zsákra értem) , mert felpuhul a táp , egyszerűen begyűjti a párát
Nálunk egy macska eszi a Purina One tápot , ugye van 800g zacskó meg 1.5Kg zacskó, a 800g-os majd egy hónapig bírja(mindig ellőtte van és ő dönt hogy mennyit eszik)
És észre vettük ha 1.5Kg-os veszük akkor a végén már nem nagy kedvel eszi meg nem is ropog annyira mikkor eszi(hangra), puhább, felszívja a párát és nem olyan ropogós és gondolom az íze is változik
Ha ezután kibontunk egy új zacskót érezhetően jobban esziTehát érdemes olyan kiszerelést venni ami 2-3hét alatt elfogy , mert utána minőségromlás is előfordulhat
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz radi8tor #10503 üzenetére
Lehet hogy közrejátszik , meg az is hogy nekünk a fürdőszobához közzel van a táp tárolási helye
De úgy is változik az állaga hogy kibontjuk a 1.5Kg átöltjük a felét és lezárjuk légmentesen , és ennek ellenére is puhul
Lehet hallani a hangján hogy nem olyan hangosan ropog mikor rágja a macskaÉs ez Purina One-ra érvényes , lehet más táp más ilyenfajta tulajdonság
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
AlexWolf
senior tag
A mi macskáink Félixet esznek már évek óta, és imádják. Időnként váltogatják, hogy melyik a kedvenc, pl Vincent (az egyik macskám) olyan 6 éven keresztül csak és kizárólag a marhásat volt hajlandó megenni. Most viszont pont azt nem eszi, csak a csirkéset hajlandó megenni.
Nem tudom, hogy friss macskatulaj vagy-e vagy volt már macskád, de egy biztos, hogy ha véletlenül házi kosztot is kapna, akkor disznóhúst ne adj neki még véletlenül sem, sem disznó párizsit, felvágottat stb.!
[ Szerkesztve ]
AW /// Az ÉLET egy olyan betegség, mely nemi úton terjed és 100%-ban halállal végződik!///War. War never changes!
-
warrior28
aktív tag
Whiskasra hozzáértők mondják, hogy olyan, mintha te mekis kaját ennél .. Nyilván annyira nem laksz jól vele, mint egy normális kajával. Itthon royal canint kapnak, Indoor27-t. Benti cicák. 2-3 hónapig elég egy 10kilós, átlagos testsúlyú macskáknál. Van persze kölyöknek is speckó tápuk. Nagyon szeretik egyébként. Egy hátránya, hogy egyszerre többet kell érte kiadni. Én innen rendeltem: zooplus.hu, jóval olcsóbban, mintha itthon vettem volna.
-
DeathAdder
veterán
Először is köszönöm mindenkinek a válaszokat
Érdekes, mert a Royal Canin -ra esküsznek nagyon sokan, viszont még a Whiskastól is drágább eledel
Lehet sokak szerint meglepő amit most írok, de magamnak sem veszek ilyen drága kajákatAz rendben is van, hogy ne csak egyet próbáljunk ki, de mégis jó volna tudni, hogy mi az amit megetethetek vele, és mi az amit jobb elkerülni?
Az rendben van, hogy a populáris tápok mind szemetek, de a kevésbé kommersz tápok közül hogyan tudom kiszűrni, hogy melyik az amivel próbálkozhatok?bul07 - nem vennék 20kg -s zsákkal biztosan Nem csak az anyagiak miatt, hanem azért sem amit Te mondasz. Megereszkedik amint kapcsolatba lép a levegővel. Így van ez a csipszekkel, kekszekkel stb..
Maximum pár hét alatt elfogyó ropit vennék nekiAz valóban igaz, hogy a macska kevesebbel is beéri, ha rendes tápot kap?
Valahogy ezt nehezen tudom elhinni, mert az enyémnek bélpokol van, állandóan enneAlexWolf - volt már többször macskánk, nálunk mindig
prémiumakarom mondani neves kajákat ettek, szép nagyra nőttek és egészségesek voltak, ugyanígy a nagybátyámék macskája is, aki kizárólag Darlingon és joghurton él, már 10+ éves, és nagyon "jól állapotban van"Ami a házikosztot illeti, a tejfélékkel mi a helyzet?
Olvastam h a macskák laktózérzékenyek, ezért nem túl jó tejjel etetni őket. Ezzel kapcsolatban mik a tapasztalatok? Joghurtot esetleg?
warrior28 - jujj ne is mond Egész hétvége óta már nálunk az állat, ezért nagyjából ismerem már az étkezési szokásait, reakcióit, amikor etetés van, de amikor felnyitottam tegnap egy Whiskas alutasakos tápot és megszagoltattam vele mielőtt adtam volna neki, teljesen meg volt őrülve. Ordított, nyivákolt, mint akinek az élete múlna rajta, szóval valami biztosan van benne Fele ilyen reakciója sem volt, amikor ebédkor nyers csirkemellfoszlányok "potyogtak le" neki
Nem tudom, ezek után hogyan fogom elszoktatni tőle, de ezt az egy tasakot már megetetem veleÉn is imádom a mekit, ezért néha szoktam is enni, ha betévedek, a hasonlat valóban releváns, és érthető volt
-
Louro
őstag
válasz DeathAdder #10508 üzenetére
Royal Canin top kategóriának van titulálva.
Szerintem néz aranyközéputat. Purina One. Ha az kicsit sok, akkor Friskies/Darling/Prevital. Rengeteg íz van, szóval lehet kísérletezni.
A tejjel nekünk rossz a tapasztalatunk. Joghurt, tejföl, tej lett kipróbálva, de vagy nem ették meg vagy belekóstoltak, de hamar hányás lett a vége.
Kajamennyiség: Hát nálunk a szárazat kb. a végtelenségig ennék. Ráadásul az egyik úgy eszik, hogy a szájába vesz, amennyit csak tud, azután rázza a fejét. Ami bent marad, azt szétrágja. Mindig disznóólat hagy maga után. Az alutasakost megeszik, de ott a szaft a lényeg. Azt kinyalakodják, azután majd, ha nincs más, akkor megeszik a husit is.
-
AlexWolf
senior tag
A mi macskáink néha isznak tejet, de ha van választási lehetőségük, akkor vizes tálkához mennek, azt jobban szeretik. Szeretnek néha tejfölt és tejszínhabot is nyalakodni, de azt csak ritkán kapnak, mondjuk úgy ínyencség gyanánt.
Eddig nem volt velük semmi baj. Vettünk néha macskatejet is, de azt sem itták túlzottan.Én úgy tudom, hogy csak a kismacskák laktóz érzékenyek a felnőttek már nem. Bár a leírtakból kiderülhet, hogy nem adunk nekik tejet literszámra.
(#10509) Louro Én azt olvastam egyszer, hogy a Purina kajákban (talán még a Whiskas-ban is) van valami olyan adalék, ami miatt a macskák rászoknak, függők lesznek. De lehet, hogy ez csak HOAX.
[ Szerkesztve ]
AW /// Az ÉLET egy olyan betegség, mely nemi úton terjed és 100%-ban halállal végződik!///War. War never changes!
-
warrior28
aktív tag
Érdemes annak is utánanézni, ha nem magas kategóriás tápot veszel, hogy mennyi kalcium, foszfor stb-t tartalmaz egy napi adagnyi, a macskák napi bevitelének tekintetében. Olvastam egy németek által végzett tesztet, ahol pl. a Félix 7-8x többet tartalmazott, mint a cicák napi ajánlott bevitele. Hosszútávon előfordulhat, hogy szétcseszi a kis veséit.. Én pl felhívtam az állatorvosunkat és tőle kérdeztem meg, hogy ez a táp jó-e stb, ezt tanácsolom neked is, ha biztosra szeretnél menni. (Adok megbízható állatdoki telszámát, ha kell, írj privátot!)
-
DeathAdder
veterán
Nagyon jót nevettem, ahogy lehírtad a macskád evési módszerét (őszintén, és nem rossz értelemben, nehogy félreértsd)
Gondolom ezek a prémium tápok nem olyan ízletesek, mint a Whiskas és társai, ezért minél előbb jobb volna mellőzöm ezeket.
Egyelőre megeszi az egy alutasakos és 1kg whiskast amire beruháztam, de a továbbiakban megfogadom az okosabbak tanácsát, és áttérekA jószág olyan 8-10 hónapos lehet.
Hamarosan ivartalanodik, és azután úgy döntöttem, hogy valamennyi ideig ilyen táppal fogom etetni, utána kipróbálunk mást is, és szeretnék a Purina One -nál leragadni.
Jó középkategóriás táp az, az ára is relatíve jónak mondható, de amíg növendék úgy döntök, kapjon prémiumotA szőre is így olyan fényes, és selymes h valami hihetetlen
Ami az alutasakos tápokat illeti kissé hadilábon állok, hogy milyet is..
Nekem már a Whiskas is drágának tűnik, hát még a Schesir és társai. Erre is volna valami aranyközépút esetleg?
Arra is gondoltam, hogy ritkábban, de ha kap alutasakost akkor menjen neki Whiskas had örüljön a bele. Elvégre én is szeretek csipszet zabálni, de mégsem azon élek Szerinted?AlexWolf - Nahát a miénk meg úgy issza a tejet/joghurtot ahogyan illik
A vízbe bele sem kóstol, ha van egy tálka tejtermék előtte, de mivel kiscica lehet mellőzöm a laktózérzékenysége miatt.
Hasmenése is volt tegnap, de gyanítom az inkább az antibiotikum hatása, amit a mandulájára kapott.
Sűrűn is jár WC-re, gyanítom h ez az antibiotikum hatása.warrior28 - köszönöm, hogy felkínáltad az elérhetőséget, de sajnos nem tudnám felhívni a doktor urat, mivel külföldön élek. Pont ezért is állok hadilábon a különböző tápok beszerzésében, de annyi biztos, hogy Royal Canin-t és Purina Cat Chow tápot tudnék szerezni
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz DeathAdder #10513 üzenetére
Egyébként arra is gondoltam, ami ezeket a konzerv/alutasakos tápokat illeti, hogy akár kiválthatná a friss csirekhús is?
Ha kiszámolom 1kg whiskas konzerv (most ehhez van viszonyítási alapom) árából már lehet venni 1kg csirkemell húst is.
A Schesir konzerv tápokról meg ne is beszéljek, ami sokszorosa a Whiskasnak.Vagy van valami ezekben a tápokban amikre a macskának szüksége van, és ami nincs benne a szín tiszta friss húsban? Elvégre a macska ragadozó és húst eszik nem?
Persze ezen kívül enné a száraz ropogtatni való Royal Canint, vagy Purnia One -t is..Vélemények?
-
emiki6
veterán
válasz DeathAdder #10514 üzenetére
Nálunk megőrülnek a sült csirkemellért. Kb annyira, mint a tiéd a whiskasért.
Amire szüksége van, az kb benne van a caninban, a csirke meg lehet jutalomfalat vagy nasi.
A whiskas amúgy itt is tarolt, már a tasak zörgetére begerjedtek a cicák és jöttek kunyizni. A szaft fogyott el itt is elsőnek. Szerintem mindenkinek feltűnik, hogy van benne macskadrog[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
bul07
nagyúr
Nálunk minden fajta allutasakos van
Kitekat, Friskies, Whiskas, meg most persze el vagyunk látva Gourmet-el is
Viszont a neveken belül is van jó néhány fajta , a füstöltől kezdve a DOU minden
És változó hogy épen melyiket eszi jobbanMi általában az akciósokat vesszük
Például még egy napig Auchan Friskies 12db-os allu 875Ft( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
zack
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #10519 üzenetére
Ő jól lenne, csak ugye a cicákok állnak hadilábon vele (három van). Menekülnek előle, mert ugye kicsit megmarkolja őket, kicsit megcsapdossa őket haverságból, de ez nekik annyira nem jön be.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
Macska légycsapó helyett.
⭐ Stella
-
bul07
nagyúr
válasz radi8tor #10522 üzenetére
Végül is így nem kente oda a plafonra
-
zack
nagyúr
Az egyik nálunk, ha azt mondod neki "légy" vagy "lepke" elkezdi pásztázni a lámpa környékét, és mint a vérmacs megy körbe, ugrál fel a bútorokra és keresi.
Mindent elkap. Nagy vadász. Tavaly sikerült neki egy darazsat is levadászni (megcsípte a mancsát). Azóta ha bejön egy, a "nem szabad"-ra tisztes távolból figyeli. Lehet rámenne, de azt már nem várom meg. Csak annyi időm legyen hogy rácsapjak, több nem kell. A mancs csípéstől fél óráig sántikál, meg nyalogatja, és utána kutya, akarom mondani macska baja. Attól fosok, hogy még egy vergődő példányt lenyel, és megcsípi a torkát.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Louro
őstag
Nálunk légy, lepke vagy akár csak egy szálló cicaszőr a huzattól, megvadulnak a kistigrisek. De mivel indoor cicák, így sokszor csak ablak túloldalán, erkélyen pihenő galambok a feszültség okozói. Ilyenkor elég vicces hangon "kerregnek". Megkérdeztem több cicatartót is és állítólag minden cica ad ki ilyen hangot.
Egy másik szál: Ki milyen gyakran fésüli a kedvenceit? Úgy tűnik a heti 1x furminátoros kezelés kevésnek bizonyul. A többség napi szinten fésül.
-
emiki6
veterán
Mi nyáron hetente fésültük, de mostanában mindig csak halogatjuk. Ha hetente - kéthetente csinálsz egy nagy fésülést, az szerintem elég. Persze ha nem hatékony a fésű (kerüljön bármennyibe ) akkor napestig fésülheted, mire egy várt mennyiség lejön.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
bul07
nagyúr
A miénk megoldja magánnak , persze ez az jelenti hogy heti egyszer kétszer van szőrgombolyag hányás
Persze tavasszal vedlésnél besegítünk , szoktam tépni mint a libát , olyankor két három kismacskányi szőr lejön róla alkalmanként
Akciós
AuchanUgyan ez a Penny Market-be hétfőtől szerdáig(8-9-10) akciós ugyan ilyen áron
Auchan-ba van még egy jó akció
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz tolvaj! #10530 üzenetére
Mi is géppel nyírjuk őket, a legrövidebbre kb 3-4 havonta. Nem kis manőver 3 macskánál. 1 macska átlagosan 40 perc, és 2 személyes. Egyik fogja másik nyírja. Egy személyes műveletben kivitelezhetetlen.
A cicakarom is vágásra kerül, erre alkalmatos eszközzel. Így is sok a bruszt, és a felületi sérülés, de úgy meg aztán végképp tele lennének sebbel.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
tolvaj!
őstag
A 3-4 hónap itt is stimmel, csak a körmölés nem, mert két laki cica. Meg kell magát védenie (ami abban kimerül, hogy kiáll az udvar közepére és elnyávogja magát mint egy oroszlán kb, mert retteg tőle minden macska a környéken.....de mit csodálkozom egy olyan szőrbolyhon, ami nekimegy egy pulinak és kis híján kicsontozza szerencsétlen kutyát ).
Ha aki mer az nyer, akkor aki merít az nyerít?
-
zack
nagyúr
válasz tolvaj! #10534 üzenetére
Kétlaki cica az más. Az azért nem árt ha tud is fára mászni. 7 hónapos a babánk, és biztonsági szempontból sem előnyös a hegyes karom.
Akkor kemény kis házőrző.
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz radi8tor #10533 üzenetére
Úgy érted hogy gyenge minőség?
Ősszintén én nem adok az ilyenekre , lehet hogy van különbség köztük de nem annyi hogy dupla tripla áron megvegyek valamit
Száraz tápokra meg főleg igaz, mind dög állatokból meg hamuból vanGyerekoromba is volt macskám és akkoriban még sehol nem voltak macskatápok(főleg mi felénk falun) és mégis szép macskáink volt
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem értem az összefüggést (a gyerekkorodban nem tápon felnőtt szép cicák és a mostanában vágóhídi maradékon felnőtt cicák között).
Amit én adok a cicának az simán fogyasztható lenne főzés után (de nem eszem meg ). A száraz táp szintén emberi fogyasztásra alkalmas összetevőkből készül.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
bul07
nagyúr
válasz radi8tor #10537 üzenetére
Hát ha te megennéd a begyűjtött dögökből készített fehérje port meg egyéb ebből készített alapanyagokat , mert azt adnak hozzá a tápokhoz
Minden táphoz(malac, csirke, macska, kutya, stb)(#10535) zack
Akkor neked ezt kell bevetni [link]
Én már vettem ilyen , nagyon faintos szépen rácsúszik kis ragasztót is adnak mellé[ Szerkesztve ]
-
warrior28
aktív tag
Nekem az állatorvosunk mondta, hogy pl a Royal Canin az egyik legjobb. Indoor27-t esznek, az ajánlott adag fedezi a napi adagot. Mint már mondtam a trash macskakaja, olyan, mint a mekis kaja neked. Többet kell ennie a napi tápanyagbevitelhez az ilyenekből, többet is kakilnak tőle stb. Mi is csak most tértünk rá minőségibb fajtára, sajnálom is, hogy korábban nem volt lehetőségem. Megérdemlik a cicák is, hogy rendes kaját egyenek. 10kilósat vettem, 2-3 hónapig elég nekik.
[ Szerkesztve ]
-
tolvaj!
őstag
Ha aki mer az nyer, akkor aki merít az nyerít?
-
KunEmber
senior tag
Hello Skacok, csak bejelentkezem, most vettem észre, hogy itt ilyen is van.
warrior28: te csak szárazzal etezed a macskáid?
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
wertigo1984
őstag
Udv gazdik!
Hulye kerdes de nem lesz baja a cicanak ha megeszi a legyet? Maffia eloszeretettel vadaszik rajuk ha epp van bent a hazban, eleven rovarirtonk van.
Illetve szeretnenk kihereltetni. Nem tul keso 5 honaposan?
Mi Prevital-t es Hill's Feline-t adunk neki, utobbinak szerintem eros a szaga, de Maff imadja.(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."
-
tolvaj!
őstag
válasz wertigo1984 #10547 üzenetére
10 évesen sem késő ivartalanítani, de ha a felvett szokásokra gondolsz akkor attól függ.
Szvsz még nem lehetnek berögződve annyira a kand-úri szokásai, hogy ez gondot jelentsen. A légy dologban nem tudok nyilatkozni, mert az nem érdekli őcicaságát nálunk, a különböző tollas és szőrös lényak annál inkább ...Ha aki mer az nyer, akkor aki merít az nyerít?
-
Orlin
addikt
Macskajelvényt kapott a Skoda
Egy motorháztetőn alvó cicát autóztatott meg egy vicces kedvében lévő orosz sofőr. Az állatnak egy teljes percig nem esett le, hogy mozgó járművön foglalt helyet, majd, mint aki jól végezte dolgát, elegánsan leugrott a guruló kocsiról.
via:autoblog
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen notebookot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Proxmox VE
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest