Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    Topikgazda

    válasz jookomak #1924 üzenetére

    Szinte minden nap két késsel eszek, a vágásra használt kés hegyes és valahogy nem marad meg rajta a vaj, tehát a kenésre használt tompa hegyű gyakran kell.
    A bárd nálam is ritkán kerül elő, de ha kemény késeket használnék, akkor nem csapnám szét velük a farhátat, inkább elővenném a bárdot.
    A szeletelő az érdekes, mert bár én sem használom, de az átlag séfkés csak 20 centis, és ha nem lehet vele egy húzással egy szeletet levágni, akkor az irányváltás már látszani fog a szeleten. Japcsik is szeletelhetnének a santokuval vagy gyutoval, mégis van sashimijük, és azzal egy húzással, mert elég hosszú hozzá, és a keskenyebb penge nem is tapad annyira.
    Filézőm nekem nincs is, elvileg a hal bordáinak vonalát lehet vele követni, és ott gondolom szükséges a hajlékonyság. Sokszor láttam már műsorokban, hogy a séfek séfkéssel filéznek. Csirkecombot én is azzal.
    A sajtról nem tudok séfkéssel olyan szép forgácsokat leszedni, egyik túl vékony lesz, másik túl vastag, bár kicsit távol van a késtől, kb. mint egy hámozó.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák