Új hozzászólás Aktív témák

  • szaki58

    aktív tag

    Még van egy apró észrevételem, ami ebbe a topikba tartozik. Szigorúan magán vélemény!
    "letoltobeze"-nek hosszabban kifejtettem, itt rövidebb leszek. Bár erről volt már szó.
    Az én meglátásom a sorrendet illetően az, hogy az alap a fejhallgató. Ki-ki aszerint válasszon fülest, hogy mi az elvárása vele szemben, (széles térleképezés, súlyos basszus, koherens, átlátszó, nem színező hangzás...stb) milyen zenét szeret, mi az, ami leginkább illeszkedik ahhoz a zenéhez. Ez a választás nagyban meg fogja határozni a későbbi élményt.
    nem várhatja el egy basshead a HD600-tól az ütős koncert élményt. nem várhatja el a Meze 99 Classics-tól az ember a részletező magasakat. Nem várhatja el az ember a Focus Eleartól a sima, karcmentes magasakat, de a megfelelő basszust megkapja. A Clear clear, igazán semleges, nekem felejthető volt. Szóval sorolhatnám még amiket hallottam, de a meggyőződésem az (mind egy, hogy mi lesz az ellenvetés!), hogy az alap hangkaraktert a füles határozza meg. Nézőpont kérdése, hogy ez hány százalék az összképből.

    Az én nézőpontom szerint a második meghatározó elem a fejhallgató erősítő. Ennek a hangkaraktere vagy segíti, vagy semleges, vagy rontja a füles alap hangkarakterét. Itt lép be a szinergia! Bizony össze kell pároztatni a két cuccot. (nősek előnyben! :C ) A mérték megint csak nézőpont kérdése, de szerintem meghatározó.
    A harmadik a DAC. A DEVA-n kívül soha nem hallottam még létra DAC-ot, de valahogyan bevette a fejembe magát. Volt már ilyen-olyan (AKM, ESS, Burr-Brown), de valahogyan nekem (nem meghallgatás, hanem ránézés és természetesen rengeteg után olvasás) alapján ez lesz a befutó. Nem csak a DAC IC határozza meg a hangot, ezt azért mindenki tudja. (ui: Az AKM elindult, és hozott ki a 4499-től is újabb DAC-okat!)
    Most jönnek a kábelek, amiről itt már két oldalon keresztül megy a vita. Ez természetesen jó, mert mindenki tanul belőle. Az általános nézet szerint az OCC réz emeli a basszust, az ezüstözött réz emeli a magasakat, a Tiszta ezüst helyre teszi mindkettőt. Nyilván számít a minőség, a szigetelés, a forrasz anyag és a csatlakozók. DE csak egy szint fölött!! Csak értelmesen költeni! Hogy is mondja a népi szólás? Szarból ne lehet várat építeni. Nem itt kell elindulni, és rendszert kiépíteni. Marhaság! Sokkal korábban olvastam, és tényleg nem akarom dehonesztálni az illetőt, de ha valaki vesz 10 ezerért egy fejhallgatót, akkor nem a párnacserével és kábelcserével kell kezdeni (és még erről tanácsot is kér). Szóval mielőtt támadás érne, nem lenézés, semmi hátsó gondolat, de azért Ti is belátjátok, hogy ez nonszensz, vagy tévedek?
    És következő a megfelelő tápszűrés! Ez pedig a lakókörnyezettől is függhet (mármint, hogy kell, vagy nem kell.) Na és akkor végre most szívnak a Pestiek!!! :C Tömbház, emeletes, szomszéd szénkefés motorja?! Hahaha! Bocsi, én kertes házban élek. A vidéknek is meg van a maga előnye, ha nem is sok.

    Szóval ez az én meglátásom! Biztosan vitát fog szülni, de ez így helyes.

    Amire kíváncsi lennék, mert anno ezt akartam megszerezni, de már a sík mágnesbe bele szerelmesedtem: ZMF Verite Open. Van valakinek, és tudná véleményezni? Még izgatja a fantáziámat néhány nagyágyú, Susvara, Stax, Abyss, D8000 Pro... Csereberéljünk! Valamikor az ős CD korszakban is így csináltuk, persze néhány "pelenkás" ez nem tudhatja! De szép is volt, vagy csak azért mert fiatalabbak voltunk?

    Bocsánat a hosszúra nyúlt esszéért. Szófosásom volt, most egy darabig nyugton leszek.

Új hozzászólás Aktív témák