Új hozzászólás Aktív témák

  • Remus389

    veterán

    Sziasztok,

    ezüst kábellal kapcsolatban kérnék tanácsot vagy véleményt.

    A LOGOUT blog-omban olvasható beszámoló alapján azt tűnt fel nekem leginkább, hogy a Hifiman HE1000SE és az Audio-Technica ATH-ADX5000 valamivel tisztábban, csengőbben szól, persze ez csak akkor tűnik fel az embernek ha egymás után hallgatja őket az ember. Részletesebben ki van ez fejtve a beszámolómban: [link]

    Igazából nagy pénzeket nem szeretnék erre költeni, marad nálam a bevált Sennheiser HD800S, a hangkártya és az erősítő is.

    Szerintem a szűk keresztmetszet a gyári kábel: ez ezüst bevonatú jó minőségű réz.

    Olvasgattam neten, a Head-Fi HD800S topikban is rákerestem: "silver cable" és ott sokan állÍtják hogy ezüst kábellel, kissé dinamikusabb lesz, mélyebbre megy a basszus, nő a színpad és a magas hangok is csengőbben szólnak, de még nem bántóan.
    Youtube videót is néztem erről a témáról: [link]

    Van benne némi logika, ha a 3 méteres ezüstbevonatú rézkábelt lecserélném egy 1.25 méteres ezüstre, akkor az elektromos jel zavartalanabbul, tisztábban tudna átjönni.
    Annyit még megjegyeznék, hogy a két Sennheiser gyári kábel között én is kihallok különbséget, szerintem a kábelcsere nem feltétlenül ostobaság, legalábbis a felsőkategóriában. Mellesleg kényelmesebb is lenne egy rövidebb kábel nekem.
    Nem várom el, hogy elérje a Sennheiser a Hifiman HE1000SE és az Audio-Technica ATH-ADX5000 szintjét, de ha megközelítené az nekem már jó lenne.

    Szóval a kérdésem, ezt néztem ki, jó áron van és állítólag 99% ezüst, "van benne anyag" típusúnak tűnik, mi a vélemény róla: [link] Ezt venném 1.25 méterben. Azért nem linkelek aliexpresszről, mert nem biztos hogy az aliexpresses link érvényes marad, ki tudja. Meg lehet találni ha "HD 800 silver cable"-t ír be az ember az Aliexpress keresőjébe.

    Tud valaki jobbat? Vagy bármilyen véleményt mondani? Ez biztos ezüst kábel és nem átverés? Volt aki kipróbált ezüst kábelt és mily módon változott a hang? Hol tegyem fel ezt a kérdést, talán az avx.hu-n?

    Egy kis light-os, szórakoztató zene: [link] [link]

    Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák