Új hozzászólás Aktív témák

  • #56474624

    törölt tag

    válasz DEJVID #83205 üzenetére

    Abból indultam ki, ahogy jellemezte a kapott hangot, nem pedig fizikai megjelenésből.
    Ahogy jellemezte a hangot, abba a jellemzésbe beleférnek a nagyobb torzítás okozta változások is, mert azokat is így szokták leírni. :)
    Persze lehet, hogy itt pozitív változásról van szó, csak képtelen volt a kolléga érzékletesen, pontosan leírni. De nyugodtan elhiheted, hogy nagyon sokan vannak, akik a legnagyobb élvezettel hallgatják a nagyobb torzítású hangot, merthogy ők hallják a pozitívumait (a negatívumokat meg elengedik a fülük mellett): tisztábbnak, részletesebbnek hallják.

    És amúgy fátyolosságnál is kétfélét meg lehetne különböztetni:
    -magashiányból adódó fátyol,
    -magasak nem megfelelő minőségéből adódó fátyol.

    A Sennheiserekre melyiket szokás érteni? Előbbit, mert relatíve - hangsúlyozom, általában a többi fejhallgatógyártó termékeihez képest - magashiányos. Ezt a fajta fátyolosságot pedig a lánc többi tagja részéről némi többletmagassal lehet orvosolni, amit plusz torzítás is megadhat.

    Ha viszont a magasak minőségéből adódó fátyolról beszélünk, akkor meg nem beszélhetünk a "hírhedt" Sennheiser-fátyol leszedéséről (amire a kolléga is utalt), ilyen ugyanis szinte bármelyik fejhallgatós láncban van kisebb-nagyobb mértékben, még ha meg is téveszti a hallgatót az esetleges többletmagas okozta illúzió.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák