Új hozzászólás Aktív témák

  • alpihun

    senior tag

    ha valaki keresőben idetalál a jövőben:
    gyrosteszt: FOCAL LISTEN

    sztori:
    az eltörött CAL!-om utódját keresve bukkantam rá, addig nem ismertem. 30k körül nézelődtem s ez valami irtózatos akció folyamán 28k volt épp, ami jóval az átlagára alatt volt (45-50k). Elolvastam minden reviewt róla, megnéztem minden videót. Egyetlen negatívumként pár helyen a kényelmetlenségét írták, de sok más helyen meg pont kényelmesnek találták, gondoltam vannak akik kényesebbek erre, magamat meg nem éreztem kényesnek. Szóval megvettem.

    mi van a csomagban, milyen kábel stb most nem fontos, megkapni azt akárhol, inkább az engem érintő részére térek ki, azt még kell tudni, hogy nagyon egyben van, aki meghurcolja a cuccait az ne féljen ettől

    hangzás:
    Iszonyat jól hangzik, még a CAL!-hoz képest is, és az is egy ajánlott darab errefele. Nem megyek át tudományosba, nem is vagyok vájtfülű, viszont az egyértelmű, hogy kristálytiszta hangja van, nem torzít egyáltalán, nem emel ki semmit sem igazán.
    Talán a basszust egy kicsit, de ez az "átlagember" számára még mindig kevés marad, inkább éreztem sterilnek a hangját, néha akár túl sterilnek is.
    Azt hittem, hogy semlegesebb fejhallgatót akarok a CAL! után, ami igazából eléggé bassheavy-nek számít, nekem csak egy kicsit volt sok az. Én eddig más random BASS BASS SONY / SKULLCANDY BASS BASS EXTRA dolgokhoz képest a CAL!-omat is elég balanszoltnak éreztem.
    Nem volt igazam, kb itt kezdődik az egyensúly, s még ez se teljesen az.
    Lényeg, hogy aki nem tudja pontosan, hogy milyen hangzást akar, csak annyit, hogy nem épp extra bass-t, az túl sterilnek fogja találni szerintem ezt. Tiszta vele a zene de nem épp izgalmas.
    Persze ez stílusfüggő nagyon, én metál/rock/klasszikus/elektronikus (ebben a sorrendben) dolgok alapján írtam ezeket.

    kényelem:
    igazából emiatt írtam ezt az egészet, csak nem lehet nem kitérni egy fejhallgató tesztben a cucc hangjára.
    Szóval nálam három hetet ült, azután muszáj voltam visszavinni, mert telt le az egy hónap, s éreztem, hogy nem fogom bírni/megszokni.
    30/40 perc után elkezd nagyon nyomni a nem túl párnázott fejpánt, s ez elég gyorsan erősödik, addig a szintig, hogy egy óránál tovább már csak kínok között tudom a fejemen tartani (első pár nap csináltam csak ilyent, amíg élt a hype bennem).
    Persze szinte minden ilyen cuccal kell néha 5 perc pihenő, de engem nagyon zavart, hogy egy albumot sem tudok befejezni velük.
    Ami ennél is rosszabb, hogy a felső állkapcsom fül alatti része is órákig fájt a használata után, addig a szintig, hogy pl lefekvés előtt használva még egy órán át nem tudtam elaludni, annyira megnyomott. Ez amíg rajtam volt, nem éreztem, mindig után jött elő.
    Meg kell jegyezni, viszonylag nagy fejem van, meg lehet hülye alakú is, de ez mindenképp egy olyan dolog, amit szerintem számításba kell venni, mielőtt az ember ezeket rendelné meg.

    S van előnye is ennek az erős grip-nek, ha felraktam a fejemre, onnan nem mozdul el, bármit is csinálok, nem hallatszik ki semmi ami még nem zavarná erősen a fülem amúgyis, és nem hallatszik be kintről semmi, konkrétan egy ipari fülvédő a dolog, zene nélkül is.

    [ Szerkesztve ]

    Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.

Új hozzászólás Aktív témák