Új hozzászólás Aktív témák

  • Alvarez81

    csendes tag

    Szervusztok!

    Megjött az AD900X-em :DD .

    4-5 órát ment már, mielőtt elkezdtem kritikus füllel hallgatni. gondolom még picit fog változni a hangja, de már talán nem sokat.
    Kezdem a "hibákkal" :
    Ez a fejpánt nem a legjobb megoldás. Nincs kicsi fejem, de most szeretném, ha nagyobb lenne, mert levétel és újrafelrakás után kb fél percig folyton piszkálom, mert nem áll egyből jól, de aztán végül is beállítom, és ott is marad. Eléggé fontos, hogy jól legyen fenn, mert különben nem csak kényelmileg zavaró, de a hangja is furcsább. Így érzetre az anyagminőség a 10-20k HUF-os kategória. Remélem azért sokáig fogja bírni.
    Piszok merev a kábele. Lehetne rugalmasabb.
    Ennyi.
    ÉS akkor ami tetszik:
    (Musiland 02 US mark2 -vel)
    A hangja zseniális. Elképesztően részletes, és mégis "selymes". Valahogy sokkal kerekebb benne az összes zeném. Metálban a nagyon gyors pergő, meg a duplázó, olyan precízen szól, hogy nehéz elmondani is. A régi füleseimben ezek olyan kásának tűntek, most meg hallani minden ütést külön, a köztük levő szünettel együtt.
    Nekem bőven van benne mély. A sub pont jó (nem olyan (nekem túl) sok, mint a HD662 EVO-ban, a mély pedig szép részletes, és a tartományban kiegyenlített. A közép csodás. Nem hiányzik belőle semmi. A magas viszont kicsit visszafogottabb, ezért sz énekesnők sem sziszegősek, ellentétben a régi technics RP-F400-ammal. Korábban írtam ,hogy az AKG K240 M2 nem jött be. Na ez nem olyan :) sokkal kiegyenlítettebb a teljes tartományon. Nem EQ-ztam, van 1-2 zene, ahol azt érzem, hogy talán nagyon kicsit lehetnejobban kiemelve a magas számomra, de ez szerintem inkább megszokás.

    Nagyon szépen elkülönülnek benne a hangszerek, és olyan, mintha 8 bitről 16-ra váltottam volna képfelbontásban. Az egész zene élethűbb, élőbb. Az AKG-nál, szinte minden énekhang úgy szólt számomra, mint amikor vacak mikrofonba beszél valaki, ami levág bizonyos frekvenciákat, míg másokat túlerősít. Az F400, de az SE-M390 -ben nem volt ilyen érzésem, szépen szóltak, de ezekhez képest az AD900x-en most olyanok a jó felvételek, mintha ott énekelne mellettem az énekes.

    A tere jó, bár kicsit zártabb, mint amire számítottam (ez még lehet, hogy nyílik majd a bejáratással).
    De az is lehet, hogy az eddig megszokott , kicsit mélyhiányos F400 csapott be a hangjával, mert talán a magaskiemelés miatt nagyobbnak hat a tér. De így is sokkal jobb a tere, mint pl a K240-nek, vagy a HD662 EVO-nak.

    Nagyon fontos, hogy minden zenémmel (minden metal, pop, akusztikus és klasszikus zenékkel is remekül szól. :C

    Úgy tűnik a sok olvasgatás, a válasz-görbék nézegetése, és a tőletek kapott sok tanács megérte a fáradságot, mert a fejes baromi jó. Nem akarom levenni. Utána az imádott technics-em olyan, mint egy 128kbites mp3, a Flac után...
    Hangmérnök kollégám még bejáratás előtt kipróbálta 3 különböző forrásról. Csak annyit mondott, hogy ez az első olyan nyitott fejhallgató a fején, amit el tudna képzelni otthonra.

    Szóval köszönöm nektek! :R

Új hozzászólás Aktív témák