Új hozzászólás Aktív témák

  • pendre54

    addikt

    válasz Ereshkigal #61529 üzenetére

    Mit is csinál egy tisztességes a tornádó? Mindent visz. ;]

    Nos, ha már Beyer fejesekről van szó, lenne egy problémám, amire remélhetőleg, a kollektív össznépi bölcsesség jegyében talán lesz megoldás. :) Szóval, a kályhától indulva, van egy Beyer Amiron Home fejesem, amit nagy megelégedéssel használok. Az AVX-en hirdettek egyedi, Bodor fejhallgató kábeleket, amiket annak idején Bodz kolléga kérésére gyártottak le. Ezek a harisnyázott kábelek 4x250 szálas, Litz rézhuzalból készültek. Volt egy 1,5 m-es kábel, ami a hosszát tekintve is nekem tökéletes lenne, mert a fejes itt van mindig mellettem az íróasztalon, másrészt kíváncsi voltam, hogy az Amiron Home gyári kábeléhez képest mit tud.
    A kábel megérkezett, csak sajnos akkor szembesültem azzal, hogy 3,5-ös jack csatlakozók nem jók a fejeshez. Előtte nem igazán jártam körbe ezt a kérdést, az eddigi korábbi fejeseimnél ahol lehetett kábelt cseréni, sose voltak ilyen gondok. Késő bánat, eb gondolat, a probléma itt van, megoldás kellene.

    A kép baloldalán a gyári, a jobb oldalon a Bodor kábel látható. Az Amiron Home gyári kábele olyan kialakítású, mint amilyen ezen a linken látható kábel, ez a Beyer egyedi, audiophile kábele.(csendben megjegyzem, meg is kérik az árát rendesen ;] )[link]
    Készítettem még egy képet, a fejes kábelcsatlakozó aljzatáról is, elég xar minőségűre sikerült.

    Amit eddig próbáltam, van itt helyben egy kábelezéssel is foglalkozó szaküzlet, ott volt két-három féle jack, de sajnos egyik se passzolt az Amiron Home-hoz, viszont felajánlották, ha tudok szerezni, akkor átforrasztják.
    Beszéltem telefonon a kábel gyártójával, aki korrekt módon elmondta, hogy teljesen el van havazva, nem tud most érdemben segíteni, viszont ajánlotta a Kácsa Audiot. Velük is felvettem már kapcsolatot telefonon, majd emailben is,megküldve a képeket, meg egy-két adatot, de a lényeg, hogy náluk is csak 9 mm-es átmérőjű jack csatlakozók vannak, a Beyer csati átmérője meg 7 mm-es. Természetesen felajánlották, ha tudok szerezni hasonlót, ők is átszerelik.
    Szóval itt tartok, valahogy jó lenne összepasszítani a kábelt a fejessel, ezért kérnék segítséget, amit előre is megköszönök.

    [ Szerkesztve ]

    "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

Új hozzászólás Aktív témák