Új hozzászólás Aktív témák

  • Golota

    aktív tag

    Sziasztok!

    Ismét fejes vásárlás készül a környezetemben... A sógoromnak szeretnénk családilag egy fejest ajándékozni. Elég "audiofil" a srác, de fejesekben nincs otthon. A forrás elsősorban lemezjátszó, CD, valami jó minőségű erősítővel, (de nem fejes erősítő). Ő sem mentes azért az MP3 -tól, de favorizálja a tömörítetlen fájlokat. A rendszere hangfalakra (egyedi gyártás) lett belőve, nem tudom, hogy mire képes egy nagyobb ellenállású fejessel, ezért nem lenne baj, ha nem 600 ohm-os darabokat ajánlanátok.

    Szerk: Egy vintage Sony Esprit 3000 erősítője van. Ne ijedjetek meg, ez állítólag a Sony high-end, limitált szériája volt, a 90-es években. :)

    Eléggé "puritán", EQ-t nem használ soha, nem szereti a színezett hangot. Jó füle van, évtizedek óta HIFI-zik, de nem fanatikus, nem költ rá vagyonokat, csak megválogatja a komponenseket. Ha nem gyűlölném ezt a szót, akkor azt mondanám, hogy "igényes" zenefogyasztó, de nem sznob.

    Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
    Kizárólag otthon

    Milyen célra szeretnéd használni?
    Kizárólag zenehallgatásra. Főleg klasszikus rock (Pink Floyd, AC/DC, stb), de majdnem mindenevő. Inkább úgy mondom, hogy nem hallgat club/trance/dárenbéz/stb tücc-tücc zenéket és a nagyon extrém metál sem jellemző.

    Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
    nehéz kérdés, gondolom olyan 40-50K-ig el tudunk menni

    Vezetékes vagy vezeték nélküli?
    vezetékes

    Circumaural vagy supraaural?
    Inkább circumaural, de lényeg, hogy kényelmes legyen

    Zárt vagy nyitott?
    Mindegy, csak a hang számít, nem fog senkit zavarni, ha "szivárog". Lehet, hogy még jobb is, ha nem zárt, de nem akarom kizárni.

    Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
    mikrofon nélküli

    Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
    Ahogy fent is írtam: ne legyen kiemelve egyik tartomány sem, fontos a "hanghűség"

    Én a saját preferenciám alapján egy Grado SR60E-vel szemeznék, de (sajnos) nem nekem lesz, olyat akarok, ami neki megfelel.

    Előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák