Új hozzászólás Aktív témák

  • .DLL

    veterán

    AKG K540 on the board! :))
    De lehet adom is tovább, így aki lemaradt róla az írjon nyugodtan. :D

    Több órát, nyugisan itthon csak most volt lehetőségem hallgatni, és hát... nem jön be a karaktere. :O Pedig nem gyerekjáték, de a hangdobozok hangját próbálja utánozni fejhallgatóban. :(
    A Philips SHP5401 majdnem mindenben lenyomja, a K540 egy kicsit pontosabb, és a magasai részletezőbbek, de ha felteszem a Philipset, akkor olyan, mintha átlépnék az ajtón a szabad térbe, mintha nem lenne semmi a fejemen, és a zene szabadon szólna. Bárcsak feljebb menne magasban...

    A K540-nek meg komoly, felnőtt hangja van, de nekem inkább a Beyer hangzás jön be. Illetve AKG-ból is inkább a konzervatívabb vonal, K701/K551/K545 (ez már azért fun-abb, de tetszik) Takstar Pro 80-at is sokkal tovább tudtam hallgatni, nem volt akkora egyéniség, mint az 540, de nem volt nála rosszabb tudást tekintve.
    A Goldenears.net a szubjektív táblázatban pl. sokkal jobbnak állítja be az 540-et, de az illető szerintem a trasparency-nél és a basszusnál téved, az 540 eléggé Boomy. Pro-80 pedig legalább ilyen transzparens, és a tere is hmmm, jobb (?) Nem merném kijelenteni, de az emlékezetem azt mondja, nem állt messze az SHP5401-től. Az meg tudjuk, hogy tér-király. Csak nagy kár azért a 4kHz-es árokért (a K540-nél meg 1kHz-en van árok..).
    És durva, hogy az SHP5401-et mindennapi használatot tekintve megint nem tudták legyőzni. Igazából ez a kategória nem ellenfél neki, ami már egy szint lépés lenne az a Beyer DT770, 990, AKG K551-től kezdődne. De az egyelőre zsebbenyúlós lenne, úgyhogy marad továbbrais.

    A K540-et még azért pár napig próbálom megszeretni, de ez a karakter nekem már túlvállalós.

    [ Szerkesztve ]

    (P.H.)

Új hozzászólás Aktív témák