Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shodan
addikt
válasz vihartigris #34793 üzenetére
Hát nem tudom nekem pont kapóra jött a 80D-hez. Köszi hogy beírtad. Eddig csak megvenni volt időm , holnap fogom kipróbálni , Örülök hogy a múltkor nem ugrottam bele a 70D akcióba....
www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
copass
veterán
-
sutyesz96
őstag
sziasztok,
Napszemüvegről szeretnénk olyan képet csinálni, ahogy tükröződik benne egy távolabbi objektum (kvázi tájkép). Milyen beállításokat javasoltok? 1100D váz, 18-55mm.
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
*Ropi*
félisten
válasz sutyesz96 #34808 üzenetére
Szia!
Arra utalt, hogy a helyzettől, a kompozíciótól és főleg az aktuális fényviszonyoktól függően a helyes beállítások száma végtelen, tehát ezt Neked kell eldöntened ott és akkor. Egyébként még azt sem tudjuk, hogy milyen stílusú képet szeretnél (guglizhattál volna 1-2 hasonlót, hogy lássuk mire gondolsz). Azt már nem is mondom, hogy ez nem is egy fotózni tanító topic - persze ettől még megpróbálunk válaszolni ha tudunk, csak akkor a kérdés is legyen olyan, amire lehet helyes választ adni!
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
veterán
-
*Ropi*
félisten
válasz Donki Hóte #34810 üzenetére
EXIF-ből nem tudna kiindulni, mert abban nincs benne az, hogy ez a képnek csak kb. az 1/3-a, mert a többit le kellett vágnom. Azt már tudjuk, hogy a Sigma 150/2.8-as makróobijával lőttem (kézből @5.6, 1/250, ISO 10.000, mesterséges fényforrás nélkül): csak ami fény beszűrődött a szállodai szobába a ~4 méterre lévő ablakból, és kint is esőre állt az idő, szóval valóban szinte alig volt fény - ezért annyira zajos a széle meg azért is, mert 1.5 Fe van felhúzva rajta: spot mérésen voltam, aztán ahogy bemozdultam pár millimétert máshova mért mint terveztem (Lq®tam nem kicsit, nagyon, na. ). Vágnom azért kellett, mert ezzel az üveggel csak a középső AF pontokat engedi használni a váz és így meg volt kötve a kezem komponálásban, másrészt pedig nem tudtam közelebb menni, mert kitakartam volna a szemét attól a minimális fénytől is (így is eléggé az üveg közelpontja környékén voltam). Ez most csak egy hirtelen jött ötlettől vezérelt kísérletezés volt - ráadásul eléggé halmozottan hátrányos helyzetben, már ami a fény(v)iszonyokat illeti - napfényben egyszerűbb lett volna meglőni, csak abban nincsen kihívás. Egyébként itt a sorozat többi képe.
-
veterán
-
*Ropi*
félisten
válasz Donki Hóte #34816 üzenetére
Van, amikor meg fordítva igaz.
-
MeSKA
aktív tag
Igen, ki volt kapcsolva a stabi, és nem egymás mellett voltak a poharak. Balról jobbra 12345, a 3-hoz képest az 12 hátrébb volt, de a 2-höz képest az 1 még hátrébb. Másik oldalt ugyan így csak előre. A középsőhöz képest a legszélső kb 2-3cm-el volt eltolva. Direkt ezért csináltam 5 pohárral 3 helyett, hátha látszik mi lesz éles.
-
m3ss
veterán
lehet oldaliranyban sem artana tavolabb tenned oket, de mivel nem latjuk a teljes kepet nehez megitelni. benne van a pakliban hogy ramer a papir mellett/mogott levo poharra vagy a mellette levo celpontra. tekerd el vegtelenre az obit es onnan fokuszalj mindig, csinalj legalabb 5 kepet egy helyrol, mert szor az autofokusz is.
na en befejeztem a kalibralas temat, csodalatos az elet nelkulehttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Shodan
addikt
Srácok , kicsit beszivattam magam. Ma tesztelgettem az újonnan vásárolt 80D-t.
Mivel holnap már bevetésen lesz ezért elmentem gyorsan venni LCD védő fóliát anélkül nem viszem ki!
Nem akartam túl drágát egyelőre, mert majd lehet hogy kinntről rendelnék olcsóbban. Szóval egy ilyen easycovert vettem 2db van benne.Feltetettem, olyan mint bármelyik telefonos fólia, lehúzod az elejét(1) Felnyalod, mad lehúzód a (2) fedő réteget.
Meglepődtem hogy milyen jó lett, pedig kinai gagyinak tűnt, sehol egy buborék hajszál stb. Aztán láttam hogy a miket lehúztam rétegeket(1),(2) közötte mintha lenne még egy fólia. Mondom összeregadt a gyárban gondoltam , simán elképzelhető. Szóval vágtam egyet kézzel a top LCD-re is a biztonság kedvéért bár az nem lett olyan szép.A lényeg hogy a fő LCD-re annyira jól sikerült hogy kételkedtem benne hogy egyátalán fent van
Mondom megpróbálok kicsit alányúlni, de az istennek meg se mozdul, mert a képernyőnek van egy kis pereme és így olyan kicsi a hely hogy kb képtelenség alányúlni Hogy az istenbe lehet ezt leszedni hogyha nekem majd bekarcolódik.
Többször átgondoltam amikor feltettem (ezerszer tettem már fel telefonra, ipad stb) képtelenség hogy a 2-réteget úgy húztam volna le hogy lejött volna az egész és nem vettem észre.Szóval jók ezek a mérete szabott cuccok de ha pont beillik a képernyő keretébe nem tudom hogy lehet kiszedni. (Névjegykártya, köröm, karton, amikkel próbálkoztam) Tűt vagy pengét esélytelen hogy én odateszek
Ez kicsit zavar most...
Egyébként maga a gép olyan mint egy tank a régihez képest. Egy dolog picit negatív eddig amire figyelmes lettem, hogy Liveview módban ha sima , fényképezőgép módban (tehát nem movie) akármit csinálok Servo , vagy bármilyen fókuszt állítok, nem fókuszál folyamatosan!
Csak akkor ha AF backbuttont vagy expo gombot nyomok félig!!
A régi gépem ezt simán tudta betettem liveview-ba és simán autófokuszált úgy hogy semmihez nem nyúltam, nyomtam. Ezt sehol nem írják !! vagyis én nem találkoztam vele pedig rengeteg reviewt meg mindent olvastam mostanában....
Itt azt hittem hogy valami hiba lesz , de kikértem egy 80D amikor vettem a fóliát és az se fókuszált folyamatosan, csak ha lenyomva volt az AF gomb vagy az expo.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz Shodan #34823 üzenetére
ezek a gagyifóliák lókakit sem érnek! GGS Larmor-nál kezdődik valami. én az 5dm2-re, 1100D-re is azt vettem. mert azért koncin,fesztiválokon azért könnyen elszabadulnak a dógok! volt hogy rohanás közben úgy odakrtam a vaskorlát sarkához kijelzővel telibe, hogy csak néztem hogy megrepedt? nem!
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Shodan
addikt
válasz copass #34824 üzenetére
Nekem is ez a tervem majd, de most így is nagyon sok kiadásom volt és holnapra SOS kellett. Lehet hogy mégis csak én voltam a b@lfasz és ahogy a (2) réteget lehúztam jött vele a fólia is csak nem vettem észre. Kizárt hogy órák óta szenvedek próbálom mégsem jött fel egy kicsit sem sehol. Lehet hogy csak a kijelzőt kapargattam
Most rátettem a 2. fóliát (2db volt a csomagban) vagy csak 1-et már nem tudom . Ilyen hülye helyzetet. ...
A lényeg hogy most tudom hogy rajta van és ez a réteg könnyen fel is jön viszonylag. Szóval tuti védelem. Ha majd hónapokután annyira karcos a fólia beviszem kamerához kft,aztán majd megvizsgálják hogy hány réteget sikerült feltennem[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz Fotonhámozó #34831 üzenetére
Az biztos, hogy ha lesz fiam, akkor nem Márknak fogják hívni.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz Fotonhámozó #34833 üzenetére
Inkább megkímélem ettől a világot.
-
ateszm
senior tag
válasz Fotonhámozó #34833 üzenetére
ha lenne like gomb,akkor most nyomnám erre a kommentre...
Fanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
*Ropi*
félisten
válasz Fotonhámozó #34835 üzenetére
De most már lapozhatunk is: ne ettől pörögjön a topic!
Nézzétek csak, mit találtam a fiók mélyén...És az a hoppá benne, hogy már firmware frissítéshez sem elég, mert az sem fér rá.
-
AttyVin
aktív tag
válasz *Ropi* #34837 üzenetére
Nekem egy USA-ban vett G2-eshez adták, valamikor 2001-2002-ben. Az volt az első digitálisom.
Azóta is megvan (valamelyik nap is a kezembe került). És mindkét fiamat is szolgálta egy ideig.
(A gép viszont egy kisebb esés után - pedig táskában volt - meghalt.)
Nosztalgikus délután...
Üdv, Vino
-
*Ropi*
félisten
válasz AttyVin #34840 üzenetére
Béke
porairaszenzorára...Ha már nosztalgiázunk, eszembe jutott egy történet az A85-tel: stúdió fotózásra mentünk, pár hölgyet kellett fénymásolni. Megérkeztünk lepakoltunk, majd gondoltam egyet és a Lowepro D650-ből látványosan elővettem az A85-öt, majd pókerarccal elkezdtem összeterelni a lányokat, hogy kezdjünk - ők meg néztek érdekesen, hogy azzal meg mit akarok? Mondtam nekik, hogy ez a legújabb miniatürizált Japán technika - próbáltam morcosnak tűnni és mondtam, hogy ne pazaroljuk az időt, haladnunk kell mert a megbízó várja képeket. A varázs egészen az első kép majdnem-ellövéséig tartott, mert Ildi nem bírta tovább a visszanyelt röhögéstől fulladozást és kitört belőle. Aztán szerencsére gyorsan helyreállt a világ rendje, amikor elővettem a megszokott 70-200 stb.-t.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
*Ropi*
félisten
válasz Donki Hóte #34842 üzenetére
Nem szégyelled magad?Ahogy látom, nem.Találkoztam olyannal - igaz nem újkorában, hanem évekkel később. Nagyon komoly volt, ahogy lekattintottad a képet, majd kivártad, míg "kivési" a floppyra - és azok a hangok...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
*Ropi*
félisten
-
veterán
750D géphez kellene olyan progi, amivel külső androidos eszközről (tableről, mobilról) vezérelhetőek a gép funkciói (fényképkészítés, videókészítés, time lapse, illetve ezek visszanézése és a képek, videók lementése).
Korábban a DSLR Controller nevű progit használtam az 500D gépemmel, de ez a progi nem akar a 750D-vel kábelen keresztül kommunikálni, csak WiFin lépnek kapcsolatba.
A DSLR Controller tényleg nem tudja USB kábelen keresztül vezérelni a 750D-t, vagy csak én baltázok el valamit
Milyen egyéb progik jöhetnek számításba, ha szeretném kábelen keresztül használni az összekötési lehetőséget?
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
veterán
válasz Donki Hóte #34846 üzenetére
Jó, olyan apróságot persze nem árt figyelembe venni, a 750D-n nincs USB csatlakozó Na mindegy
Az miért van, hogy a DSLR Controller -1 -et mutat expószámnak?
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
*Ropi*
félisten
válasz Donki Hóte #34847 üzenetére
Mert a Canon változtatott az újabb vázak SDK-ján és még nem tudja kiolvasni az expószámot belőle.
-
aero.
veterán
Halihó
Volt alkamam eddig Canon EOS1300d-vel fotózgatni, és igazából teljesen megvagyok elégedve a képeivel. A kérdés az lenne, hogy van-e már újabb verziója vagy hasonló tudású gépezet a kategóriájában? Köszönet.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest