Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
k1csi
senior tag
válasz Zozzer888 #14246 üzenetére
Gondolod, hogy az 500D kitben azt az obit adják (III) amit a Canon tavaly hozott ki? .
Az 50-es is olyan obi, hogy ha nincs több rá (meg kell a fényerő) akkor jobb mintha nem lenne.
copass
Kb. annyit ér az obi, vagy lehet annyit sem mert eladhatatlan. Nem érdemes foglalkozni vele, vagy esetleg megfordítani makrónak.Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
Zozzer888
addikt
Mert sokszor kell (beltérben főleg) ez a tartomány,na meg nem mindig ér rá az ember a manuál fókusszal "pepecselni".
M42ből meg csak "fixezek" (portréra, tárgyfotóra, "alkotni"), zoom obiból nem szeretnék AF nélküli cuccot.
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
spawn21
veterán
Aham, akkor szerezzek be egy uj obit? ilyet?
s24U+15p
-
Zozzer888
addikt
válasz spawn21 #14254 üzenetére
Jaja, vagy akár használtan is.Itt a II-es verzió, 220Voltból
-
.DLL
veterán
válasz Zozzer888 #14249 üzenetére
Azonnal.
http://www.lepesfalvi.hu/18-55
Ezek 6 Mpx-es vázzal készültek, de az IS még a 18 Mpx-es szenzort is karcolgatja, ha egy kicsit lerekeszeljük.
(P.H.)
-
stranger28
addikt
Szerintetek az mennyire reális érték, amit a Canon megad, hogy pl. 100k expót "megy" egy váz?
-
.DLL
veterán
válasz Zozzer888 #14260 üzenetére
Persze, az IS nem azért jó, mert IS, hanem mert optikailag új az egész. A Canon valószínűleg már nem tudta tartani az arcát 10 Mpx felett, hogy ez a kitobink, és a 450D-hez ki kellett hozni valami olyat, ami pár évig olyan jó lesz, hogy nem kell hozzányúlni.
Az IS II szerintem csak az olcsósításról szólt. Még az ezüst csík is pénzbe kerül, és feketén még profibbnak is néz ki, így el lehet adni.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
*Ropi*
félisten
-
spawn21
veterán
Olvasgatok s látom melyek a szerintetek jó gépek?
A 500d-t hova soroljátok? Kula kategóeia?
s24U+15p
-
Abry
tag
válasz spawn21 #14270 üzenetére
Bőven jó választás, sőt...450D-hez képest hatalmas fejlődést hozott anno. És melyek a jó gépek? Mondjuk a canon 1Dx nem olyan rossz, meg a Nikon D4 is elmegy szódával.
stranger28: "Szerintetek az mennyire reális érték, amit a Canon megad, hogy pl. 100k expót "megy" egy váz?"
Változó van olyan gép, ami 20k expó után megadja magát, más gép meg 500e expót is simán elmegy szerviz nélkül. Attól függ ki mennyire óvja a felszerelését, de a tapasztalat az, hogy előbb cserélik le az emberek a vázat elavulás miatt, mint hogy tönkre menne.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Nem tudnátok nekem segíteni,keresgettem de nem nagyon találtam itt fényképezős topikot,és lenne egy kis gondom egy ismerősöm meg kért segítsek már neki mert szeretne venni egy fényképező gépet max 70EFt ja van rá és leginkább körmöket szeretne fotózni vagy max ritkán a modelljét,gondolkodtam de tükrös gép nem igazán jön ki 70EFt ból és nem tudom kompaktokból melyik lenne ilyenre alkalmas ugye benti fotózás,és hogy ne legyen nagyon zajos a kép meg aránylag szép képek legyenek.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
copass
veterán
válasz Pityu. #14276 üzenetére
Panasonic Lumix DMC-LZ20
nekem volt pana kompaktom és bridge-em is szerettem őket, jó képeket csinálnak."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
magyarázd már el ezt egy műkörmösnek? tükörreflexes gép,kitobi,fix,közgyűrű.
"ha a körmöt akarod fényképezni, akkor tekerd le az obit és rakd be elé a közgyűrűt, de ha modellt akarsz akkor rakd vissza a nagylátót mert akkor belefog férni, ha az arcát szeretnéd akkor kell a fixobi."
reális tényleg![ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
*Ropi*
félisten
válasz copass #14281 üzenetére
Az utolsó interakcióm az volt egy körmössel, amikor a fotózáson a távollétemben szó nélkül kihúzta az egyik stúdióvakumat a szünetmentesből és átdugta egy sima konnektorba, mert kellett neki az "elosztó" a kütyüihez. Nem is lett volna baj, ha nem olyan helyen vagyunk, ahol instabil a hálózat...Meg persze, ha előre megkérdezi, mert akkor beraktam volna neki egy plusz elosztót. Szóval jött egy feszültséglökés és robbant a vaku... Azóta automatikusan rácsapok a kezére annak, aki az engedélyem nélkül mer nyúlni a cuccomhoz.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
ballington
addikt
Hello!
Tervezek venni egy nagylátót 550D-hez. A Sigma 10-20 4-5,6
Mik a tapasztalatok róla?Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
zolka78
senior tag
válasz ballington #14288 üzenetére
Szentendrén a talin ki tudtad volna próbálni Ropiét. Én megtettem, és azóta azon agyalok. hogy jövő tavaszig ezt feltétlen be kellene szerezni valahogyan. Egyébként nekem tetszett. 10mm nagyon bejött, a többi gyútávot nem is igazán vettem figyelembe.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
Zozzer888
addikt
válasz Pityu. #14290 üzenetére
1000D-t újonnan már nem is fogsz,irányjelzős forumon van egy 1000D nem sok expoval 60ért, meg van egy sok expos (60ezer) 35ért.
(Nem tudom mennyit megy el, 100at "mond" a Canon, hallottam már 103ezres 1000Dről, meg 60ezresből is jött már szembe pár.)
-
chap-man
tag
Üdv.
Először is nem olvastam át a fórumot elég időigényes lenne biztosan volt már aki megkérdezte.
Dslr re váltást tervezek Canon Eos 1100D és Nikon D3100 közül fogok dönteni.
Eos jobban tetszik kényelmesebb is mint a Nikon és nekem jobban tetszenek a Canon szinei.
Első kérdés:
"A terméket a hivatalos, magyarországi Canon képviselet garanciális feltételeivel árusítjuk."ezzel nem vagyok teljesen tisztában pontosan hány évet is jelent?(ugye a nikonnál 3év 1év az obi.)Kb hány expot bir az Eos? tudom volt már erre is arra is példa.
Esetleg ha tudtok még valami hasznos infót a gépekről azt szivesen meg hallgatom.
Előre is köszönöm.A Székelyek három nagy igazsága :1. A sör nem alkohol!2. A nő nem ember!3. A medve nem játék!
-
csacsi77
senior tag
válasz chap-man #14293 üzenetére
2 év jótállással a Camera kft-nél
A hivatalos Nikon partnerek 3 év jótállást adnak, a Canon csak 1 évet. Bár amelyik vázat már javítani kell, az már... hááát...
Átlagos használat mellett előbb fogod kinőni a gépet vagy megunni és eladni, mint hogy a zár tönkremenjen. Ebben a kategóriában nem szokták megadni a zár élettartamát, de 50-60 ezer expóig biztos jó, de elmehet dupla annyi ideig is.
Öreg fater megoldja!!!!
-
copass
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest