Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
-
.DLL
veterán
Szerszámgépek között is van kb. három besorolás, profi, barkács és hobbi. Profi a Makita, kék Bosch, Metabo, stb. barkács ezeknek vagy egyéb "ismert" márkáknak az elérhető árú változatai, a hobbi pedig a noname-kínai gépek.
Az 50/1.8 II ebbe a kategóriába tartozik. Hobbira való.
Én kifogtam egy tűrhető darabot, ritkán téveszt, f/2.2 felett szinte mindig éles képet kapok. Több, mint két év alatt nem esett még szét, pedig a kis mérete és súlya miatt ez az amit mindig, szinte szó szerint bedobok a táskámba.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
fattyu
veterán
Tőled is megkérdezném használtál már egy JÓ 50est?
Mert olyannal már találkoztam sokkal akinek ennyi volt az összes fix ( de legalábbis 50es ) tapasztalata, de olyannal még nem aki használt már JÓ 50est is és ezek után azt mondaná hogy az 1.8 II egy jó obi.
Továbbra is tartom. Mindenkinek ez kéne a következp lépcsőnek lenni HASZNÁLTAN 20 pénzért a kitobi után és ha bejön neki a fixezés akkor azonnal pattintani el és venni valami normálisat.
Bár azt is teszem hozzá hogy eme használtan 20as árért elég penge manuálokat lehet kapni amik konkrétan körberöhögik iqban és épíési minőségben azt a retket...
És ez az obi aminél kb van benne af de minek, szóval nem leszel sokkal kijjebb a manuállal.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
k1csi
senior tag
válasz *Ropi* #13299 üzenetére
Azért más oka is van annak, hogy az a piros csíkos 50-es Canon jóval drágább mint a többi 50mm-es EF obi (bár mondjuk nem annyival, indexen rendszeresen hirdetik 335-ért).
A lensrentals sajnos csak a felbontást teszteli, de még ott is kijön ez:
http://www.lensrentals.com/blog/2012/01/the-great-50mm-shootout
Ugye 1.2-es obit elsősorban 2.8 alatt szokás használni (és ha annyira kell a fényerő akkor FF-en).
2.8 alatt meg az 1.2 kb. annyit tud mint a Sigma középen (marginálisan többet), széleken meg bőven jobb.
Persze szórás mindenütt van, itt is (és lehet akik kifogtak egy nagyon rossz darabot azok vég nélkül panaszkodni fognak, akik meg egy nagyon jót mindig dicsérni fogják).A lensrentalos cikket megnézve ugye arra is fény derül, hogy tényleg különleges-e a Leica M Summilux 1.4 (mert az ára ugye az tényleg az)?
Bár teljesen nyitva nem a legjobb, de pl. f/2-től nincs ellenfele. Szóval gyakran azért nemcsak a nevet kell megfizetni, valami oka mégis csak van annak az árnak...
A felbontás ugye persze nem minden. AF megbízhatósága, elmosott részek minősége stb.
Viszont a Sigma sem egy rosszul sikerült obi féláron (mert azon az új áron vsz. kevesen veszik a Canont).
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
.DLL
veterán
válasz fattyu #13315 üzenetére
Nem, még nem, de mint mondtam én hobbista vagyok. Csupa szar 10-20-30 e Ft-os obijaim vannak (kivéve a Tokina 11-16). Kedvencem egy 28/1.8-as ami konkrétan 10e Ft volt.
Hidd el, ami nem tetszett ilyen-olyan okból, azt pattintottam a reperoárból, az, hogy vannak ennél jobb 50-ek is, nem jelenti azt, hogy én (addig amíg nem hozza vissza a többlet árat) ki akarom fizetni azt.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz fattyu #13315 üzenetére
Ja a másik, nem tudtam miért is volt furcsa a hozzászólásod, hát persze!
Én nem dicsértem az 50/1.8 II-t, nem győzködtem senkit, hogy "wooow, a leg istenkirályabb obi must have", pusztán elmondtam egy példán keresztül, hogy kb. hova tartozik, hogy kell rá tekinteni, mire való (hobbi), illetve egy száraz ténymegállapítást, hogy én kifogtam egy eléggé pontos darabot, ill. hogy még nem esett szét.Valóban rongy a felépítése, lötyög, zörög, nem is lehet így ennél pontosabbat elérni, ezt ne várja senki. Az, hogy a fix életérzés kipróbálása után el kéne hajítani? Ez már annyira szubjektív, hogy csak na, nekem 2,5 éve bevált, és nem azért, mert ne ne lennének komolyabb darabok amikre lehetne váltani.
Véleményt, tényeket lehet mondani, de a hittérítést nem szeretem.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Csaabi
tag
Vélemény erről az obirol Canon EF 40mm f/2.8 STM?
Csaabi
-
Surfym@n
senior tag
én ezen "nőttem fel", igen szerettem
28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese...
-
kiskornel
addikt
válasz Ed Parker #13291 üzenetére
Háát. Most azt mondod, hogy a 18-55 (nekem a sima alap IS van) elég jó ár / érték arányú. De érték szempontjából számomra xart se ér. Beltérben egyszerűen használhatatlan. Vakuval borzasztóan nagy, kontrasztos árnyék van, vagy nagyon-nagy ISO kell. Nem működik rendesen össze a nagy külső vakukkal. Háttérmosása nulla-hulla, és még ha használod, nem is a legszebb. Háttér bokeh fény nem szép kerek, rekeszelve szögletes. Lassú a fókusza, pontatlan. Fókuszgyűrű keskeny. Élességben sem veszi fel a versenyt a nagyokkal. Hogy mondjak jót is róla: könnyű, viszonylag jól bírja az ellenfényt. IS-se viszont kicsi, nem korrigál nagyot. Nem jó szűrőzésre. Nem annyira jól korrigált aberráció szempontból. Lila beégés rulla, ráadásul a nehezen javítható. Színei heréltek, kontraszttalanok, olyan patika tiszta (köze nincs a valósághoz). Fogásra túl könnyű, a tükör rezgését nem csillapítja súlyával.
A 17-55-tel hasonlítottam össze. Hiába jó a 18-55 ár/érték aránya, ha egy rakás dologra nem, vagy nagy megkötöttségekkel használható. Azokon a területeken az értéke 0.
Mellesleg az ár/érték akkor jó, ha 0-hoz közelít.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
-
kiskornel
addikt
válasz Ed Parker #13328 üzenetére
Itt most nem az obiról megy már a talk, inkább arról, hogy mit jelent a "jó ár/érték" kifejezés, és hogy miért társítja valaki (akinek van valami rálátása) a jó ár/érték = "erősen korlátozot, behatároltan alkalmazható" occsó cuccokkal.
Nem az 5x annyi a kérdés, hanem az "érték" kifejezés.Érték alatt az alapanyagértéket értik?
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Ed Parker
nagyúr
válasz kiskornel #13329 üzenetére
Én azt próbáltam ezzel mondani, hogy 18-55 IS kitobi amit tud ezen kb 50e Ft-os áron, az nem rossz.
Ezt a dpreview tesztjében is elismerték, nyilván kár hasonlítani egy 17-55-ös obi hoz, mivel mindenenben mások.
En sem szerettem a kitobit, egy hét után váltottam 17-55-re, mert ég es föld a két üveg.
Láttam jó képeket 18-55- el, de helyén kezelem a dolgokat, ismerem a korlátait,hibáit.De hogy mondjak egy ellenpéldát, az új 24-70 II a régihez képest nem javult akkorát, ami indokolná a 300ezres áremelést.
Szóval ez az obi nekem rossz ár/érték arányú. -
fattyu
veterán
válasz copass #13330 üzenetére
nemértem.
Ha valami olcsó, akkor az szinte biztos hogy szar is. Lásd valamiért olcsón tudják tartani eladni. Ha olyan tetü jó lenne biztos nem ennyiért adnák a cégek.
Nagyon nagyon ritka az hogy valami tényleg használhatót kapsz olcsón. Mert ez nem az a világ. Ennyi.
Lehet berzenkedni ellene, de nem érdemes.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Ed Parker
nagyúr
válasz copass #13330 üzenetére
Nincs 10x-es árkülönbség de, ettől még sztem is durva hasonlítás.
Fattyu: de ne a saját igényes szokásaidból indulj ki, Te nem azon a szinten vagy mint egy 15 éves kislány aki kap apu tol egy 550D-t 18-55-ös kitobival.
Neki az a gép egy megváltás a gagyi kis ixus kompakt után.
Ha profi felhasználásról beszélünk, más ár lapot kell nézni.[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
Visszatérve az ár/érék arányra, Kiskornélnak ott van igaza, hogy kerülhetne egy obi akár ötezerbe is, ha az illető számára használhatatlan. Az a legdrágább vétel, amit utána nem tudsz használni, ez nagyon igaz.
Ha valaki évekig megelégedéssel használja pl. az 50/1.8 II-t, akkor annak a valakinek viszont k*ra megérte. Ennyi.
Ez a megelégedettség viszont sokmindentől, az egyéni preferenciáktól, felhasználás módjától és a szerencsétől is függ az ilyen "jó" ár/érték arányú (értsd: olcsó) cuccok esetében, ezzel tisztában kell lennie annak, aki beleugrik.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
--Disztroj--
senior tag
Hello mindenki!
Van valakinek tapasztalata a 650Dvel?
Főleg videós szemszögből.
550hez képest milyen a minőség? és mennyire sikerült a Panasonic GH2 közelébe kerülni? (tagadhatatlanul arra akar hajazni, videós szolgáltatások tekintetében)A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
Whysperer
addikt
Sziasztok. Egy kérdés! a 350D-s markolatom rámegy a 650d-re? VAgy teljesen más ?
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
-
Surfym@n
senior tag
válasz Whysperer #13345 üzenetére
350d-n kapcsold az expo vezérlést (focus drive) időzítőre.
10mp-es önkioldót indítod el a távirányító gombjával,
de ha trükkösen kiválasztod a tükörfelcsapást, akkor csak 2mp-es késleltetésed is lehetamúgy nem szükséges hozzá (portré)markolat, mivel a szenzor a gépen van (változatosság kedvéért: a markolaton)
[ Szerkesztve ]
28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest