Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Boxiné
aktív tag
-
rii
nagyúr
az a baj, hogy ez sztrájk is afelé hajtja a bp-ikeket, hogy teherberakott kocsit vegyenek ...
én egyfajta jogot megvonnék az emberektôl: a szabad autóvásárlás jogát
és feltteélekhez kötném.már annyi autó van most bp-en, hogy a járdán se lehet tôlük mozdulni
az utakról nem is beszélve, hogy más reggeleken, pontosabban egy reggelen se mtudok keróval tôlük közlekedni, akkora dugó van.egész egyszerûen nem tudok 20-30 kmp/h val menni az auóktól
a taxisokról ne is beszéljünk, akik szintémn a járdásra és szinte csak a járdára parko9lnak fel, meg a zebrára ....
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
juliabrilke
veterán
Párom most hívott. Távolsági Busszal akart bejutni a munkahelyére. (Székesfehérvár-Budapest)
7.25-ös busszal indultak és az autópályán mentek végig. Most még mindig a buszon ül és kb. Kelenföld magasságában lehenek. 12.00-re talán be is ér a Klinikákhoz. Csak négy és fél óra.
-
-
Integra
titán
válasz mikoljan #2308 üzenetére
valszeg akkor tepernie kell és csinálnia ezt az agyrémet, nehogy lecseréljék és elessen a zsírosbödöntől..
de hallottam egész durva összegeket amiket a dolgozók is hazavisznek, tisztán 2 kilo körül, de ezt én már nehezen tudom elképzelni, bár azt mondják hogy mire minden juttatást megkapnak... de még így is.
én nem tudom hogy hol az igazság, nem értek hozzá, csak azt tudom, hogy hiába veszem meg a havi bérletet, most már sétálhatok vele a zsebembe irodába, mert másoknak nem fűlik a foguk a munkához...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
BITBOYS
addikt
Ezt kellene csinálni -
Integra
titán
válasz Viszlát #2315 üzenetére
nagyon megnézném a kereseteket hogy valójában mit is visznek haza, mennyi a brutto, netto és a juttatások...
aztán lehet hogy elzavarnám őket a versenyszférába dolgozni, mert jó dolgukban nem tudják mit csináljanak..
nem a sofőrökkel van a gondom, hanem a sok irodai léhűtővel, akiket tartani kell...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Viszlát
addikt
válasz Integra #2317 üzenetére
Nem tudom egy pályakezdő mennyit kereshet, de szerintem 30 év meló után ez a 160k egyáltalán nem sok... a bürökrácia meg mindenhol hihetetlen összegeket emészt fel és gondolom a BKV sem kivétel az iszonyat ostobán megbonyolított cégek alól...
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
spirit007
senior tag
válasz Integra #2317 üzenetére
... elzavarnám őket a versenyszférába dolgozni, mert jó dolgukban nem tudják mit csináljanak..
Pont ezért megy a sztrájk , nehogy "leépítések" legyenek , mert akkor mehetnek fele bérért melózni , olyan helyre ahol tényleg dolgozni kell ... po*ázás meg NUKU !
juliabrilke :
Már Székesfehérvárról is Pestre kell járni melózni Nem gondoltam volna ...[ Szerkesztve ]
-
Tv
senior tag
Engem személy szerint már rohadtul idegesítenek ezek a sztrájkok. Értem én hogy el akarnak vele érni valamit, de rengeteg emberrel meg kib..nak jól vele. A másik dolog meg az, hogyha valaki nem hajlandó csinálni a munkáját, akkor álljon oda a várakozó tömeg elé, és mondja meg, hogy : "Bocs emberek én most nem vezetek, mert sztrájkolok!"
Aztán egykét hirtelenebb haragú ember vagy szétcsapja a helyszinen mint a sz..t, vagy nem.
Így korrekt lenne legalább. Félreértés ne essék, én békeszerető ember vagyok, soha nem is bántanék senkit, de azért néha szerintem felháborító amit megengednek maguknak egyesek. -
juliabrilke
veterán
válasz spirit007 #2319 üzenetére
"Már Székesfehérvárról is Pestre kell járni melózni Nem gondoltam volna ."
Kutató biológusként dolgozik Pesten az ELTE megbízásából. Hát igen, nem az a gyakori foglalkozás, amit mindenhol lehet csinálni.
De azért elszomorító, hogy minden nap több mint 3 órát utazással tölt a munkahelyéért és azért, hogy később a családját el tudja tartani. Ilyenkor nehéz szeritnem neki elmagyarázni, hogy ezt miatta teszik.
-
Tv
senior tag
válasz juliabrilke #2322 üzenetére
Nálunk amikor melóztam (most megint suliba járok), egyszerüen megoldották :"Ezesetben át lehet fáradni a HR-re. Köszönjük az eddigi munkáját, a viszontlátásra" (persze az alkalomhoz illő kiegészítésekkel és megfogalmazásban)
-
Wolverine
félisten
-
juliabrilke
veterán
A legtöbb ember helyére akármikor fel tudnak venni egy másik munkavállalót. Van annyi álláskereső, hogy meg tudják oldani.
Csak aztán egy esetleges leépítésnél nehogy a fősztrájkolóktól váljanak meg leghamarabb.
(lehet, hogy a BKV így keresi azokat, akik lojálisak a céghez és dolgozni is akarnak ) -
lajafix
addikt
sztrájkolni csak annak érdemes, aki komoly hátrányt tud okozni, irodai aktakukacok épp ezért nem szoktak, csak feltűnne feleslegességük. Európában mindenütt a tömegközi dolgozók a legnagyobb sztrájkolók, éppen ezért. A BKV kb 3000 aktakukaca sem sztrájkolna, ha a sofőrök nem álltak volna le.
Rock'n Roll
-
juliabrilke
veterán
"Félnek a délutántól a BKV-ellenőrök
A BKV Figyelő jelenti: a délutáni műszakos BKV-ellenőrök közül egyre többen vesznek kimára szabadságot. Ebben közrejátszik, hogy műszakkezdésre nem tudnak beérni, és „félnek” a közhangulattól is." forrás: index.huKiváncsi vagyok, hogy hány embert mernek délután megállítani, hogy érvényes jegye vagy bérlete van-e?
[ Szerkesztve ]
-
Boxiné
aktív tag
válasz juliabrilke #2328 üzenetére
Hidd el, hogy van elég vastag bőr a képükön hozzá, hogy kérjék a jegyeket!
"A mosoly a legrövidebb út az emberek között!"
-
BITBOYS
addikt
Pedig nem ők tehetnek a kialakult helyzetről. Fejétől bűzlik a hal, de ezt már mindenki tudja
Boxiné: Hisz ez a munkájuk. Kérik, de nem néznek oda. Még egy pikk ászt is felmutathatsz.
[ Szerkesztve ]
-
spirit007
senior tag
Majd meglátjuk a holnapi Blikk-ben
pl : Számos BKV ellenőrt ért inzultus tegnap ... -
Boxiné
aktív tag
válasz juliabrilke #2332 üzenetére
Nézd a jó oldalát. Kissé megrövidül párod munkanapja.
BITBOYS: A buszvezetőknek meg a busz vezetése lett volna ma a munkája, a metróvezetőnek a metróé....
-
juliabrilke
veterán
-
Boxiné
aktív tag
válasz juliabrilke #2334 üzenetére
Mások baromsága miatt nem érdemes idegeskedni. Nem éri meg.
-
Wolverine
félisten
válasz juliabrilke #2335 üzenetére
tátrás 2008.04.07. 11:54:50
Sztrájk: az érdekérvényesítés eszköze. Igen, érdekünk, hogy ne rúgjanak ki 300 olyan embert, aki produktív munkát végez. De nektek, utasoknak nem érdeketek? Egy villamosvezető kiképzése fél év. Addigra tud annyit, hogy el lehet engedni a kezét, mehet vizsgázni, aztán utasokat is szállíthat. A metrónál még több idő. Már írtam, hogy ezalatt a fél év alatt a fizetés a minimálbér napi 7 órára eső része, amikor én jártam, cirka 45E volt a tanulófizetés, amiért az ember bejárt tanulni (7 óra) meg otthon megtanulta amit kellett (3-5 óra). Ha egyszer végre lesz hálózatfejlesztés, akkor ugye jól jön, ha nem fél évet kell várni, hogy legyen elég vezető? És mi a helyzet a műszaki kiszolgálószemélyzettel? Őket nem lehet fél év alatt 2-3-5 különböző típusra kiképezni! Ha végre lesz pénz normális karbantartásra, akkor ki fogja javítani a járműveket? (Pláne, hogy gyakran 3-6 óra van a napi vizsgálatok, javítások elvégzésére nem egy, hanem akár 50-60 jármű esetében.) Már persze ha lesz pénz. Ahhoz hogy legyen, ki kell kényszeríteni. ÉS MOST TESSÉK FIGYELNI, HŐBÖLGŐK, ELÉGEDETLENEK, KRITIZÁLÓK ÉS EGYÉB SIRÁNKOZÓK! Miután leírtátok nekünk hogy kapjuk be, szopjuk le és szakadjunk meg, ragadjatok tollat, levélpapírt és egyéb kelléket, és sírjátok el a bánatotokat az ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTÖKNEK!!! Ha már a ti pénzeteken döntéshozó pozícióba került, ahol elvileg titeket képvisel, tessék rájuk hatni, hogy azok meg hassanak a polgármesterre, hogy az meg hasson a fővárosi polgármesterre, hogy TESSÉK KIFIZETNI A BKV-NAK AZT A PÉNZT, AMI JÁR!!! Nem tűnt fel, hogy amit ideírtok, annak vajmi kevés politikai súlya van? Ez pedig már politikai kérdés. Ja, még valami. A szakszervezetek kitartanak a követeléseik mellett. Amíg nem teljesülnek az elvárható szinten. Hány sztrájk kell ehhez? Attól függ, mekkora politikai nyomás éri a döntéshozókat. Ergo, a jól felfogott érdeketek, hogy addig rugdossátok a képviselőitek seggét, amíg nem teljesülnek a szakszervezetek által sztrájkkal megerősített követelések. Láthatólag a BKV vezetésének az érdeke is egybeesik ebben az esetben a szakszervezetek törekvéseivel, tehát NEM érdeke a sztrájkfenyegetéseknek elejét venni. Ez újabb sztrájkokat jelenthet. Tiétek a választás: Politikai nyomásgyakorlás kontra pusztába kiáltott szó. Lehet dönteni.Ennyit erről. (annyira tudnék flame-elni, de a PH!-n nem szeretik a trollokat...)
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Apollyon
Korrektor
Én a Blaha környékén lakom, és Törökbálinton dolgozom... Mivel Bp pesti oldalán én lakom egyedül az összes munkatársam közül, még csak esélyem sem volt h ma bemehessek melózni, mert akkor legalább Budára kellett volna eljutnom gyalog...
Szal be kellett telefonáljak h 1 nap kényszerszabi
Vagy el lehet vhogy intézni h ne szabi legyen hanem igazolt hiányzás vagy mi? Gondolom nem#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
c.zsolti
őstag
válasz juliabrilke #2334 üzenetére
Hát igen a gonosz BKV-sok...
Akik akár 04:00 körül kezdenek, éjszaka végeznek. Dolgoznak ünnepnapokon, hétvégén, esőben, hóban, kánikulában... olyan járművekkel, amiket bontott alkatrészekből javítanak. Megveretik magukat a kedves utasokkal és nem üthetnek vissza... És most nem csak a saját érdekükben sztrájkolnak, hanem azért, hogy ne rombolják szét a főváros eddig felépített tömegközlekedését. Ha nem sztrájkolnak, akkor a kutya sem figyel oda rájuk....
-
Wolverine
félisten
-
-
paramedic
aktív tag
-
brownus
veterán
válasz Wolverine #2341 üzenetére
gaskó, nem értem, hogy a szakszervezet tagjai nem zavarják el. biztos összejátszanak az urak....
tudtok valamit arról, hogy du. is folytatódik a bkv sztrájk?? nem akarok megen esőben 1 órát sétaálni, hoppá (most nézem, hogy) kisütött a nap.
mod:az asszony mondta msn-en, hogy ilyen hírek keringenek odaát náluk a folyosón
remélem kacsa,.. az, az index szerint
[ Szerkesztve ]
-
Wolverine
félisten
Bele is gondoltál, mit jelent az a munkaidő?
szerk: brownus, elvileg 5 perce vége a sztrájknak Az Index szerint a metró már kinyitott.
szerk2: sasa, te szívesen dolgoznál karácsonykor vagy épp január elsején teljes munkaidőben? Mondjuk metróvezetőként, 8 órát a sötét alagútban.
[ Szerkesztve ]
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
sasa311
veterán
válasz c.zsolti #2339 üzenetére
Jó, ezt hagyjuk már.
Ugyan úgy 8 óra a munkaidejük (vagy adott körümények és szabályozások - pl mint a metróvezetőnél akár kevesebb / több pihenővel), más is dolgozik melegbe / hidegbe / esőbe / hóba.A sztrájkot - habár engem is kellemetlenül érintett ma - meg tudom érteni, hogy jogos, de amiket itt felsoroltál az nem az.
Akkor inkább sajnáld az orvosok 90%át, aki nem a zsebére hálapénzre dolgozik, elvégzett egy orvosi egyetemet, ha hibázik börtönbe csukják és nem 8 óra a munkaidejük ugyan ennyi pénzért.
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Discord
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest