Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fastervótam
tag
válasz bolondember #1949 üzenetére
egyszer fázz meg Te is a légkondi miatt a kombínón, egyből más lesz a véleményed...
Az iroda légkondis és nem szoktam megfázni, kár előre örvendeni.
-
tildy
nagyúr
válasz bolondember #1949 üzenetére
Aki nem bírja a hideget nem kombinézzon
Én sem fáztmam még emg sohasem klíma miatt.Igaz nem ki-be járkálok, hanem reggel 9kor be, kb este 6kor ki.
Jahm és rednszeresen jártam a hetes buszacslaáddal is (nem a gyorssal) , meg ugye mifelénk votl a metrópótlás is, persz elégkondis buszokkal.
Sosem fáztam emg. Viszont annál rosszabb volt, mikor nem ment benne a légkondi, volt, hogy apillangónál inkább leszálltam, mert nem kaptam levegőt.[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz fastervótam #1951 üzenetére
lófasz akar előre örvendeni!
mint leírtam, nem kívánom, h megtörténjen...
faster létedre olvasás, szövegértés már nem játszik?!
Mint laja is írja, nem mindegy, h 10 percenként ugrálsz és vagy kitéve a NAGY hőmérsékletváltozásnak, vagy naponta kétszer, röpke 10 óra különbséggel...Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz fastervótam #1955 üzenetére
de mintha Lisszabonban "kicsit" más lenne az éghajlat - vagy én tudom rosszul?
Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
-
fastervótam
tag
válasz bolondember #1954 üzenetére
faster létedre olvasás, szövegértés már nem játszik
Nem, én olyan hülye vagyok hogy alap dolgokat nem vagyok képes megérteni. Befejeztem a témát, főleg veled.
-
fastervótam
tag
válasz bolondember #1956 üzenetére
Igen, annyira más, hogy ott nem fáznak meg az emberek a ki- beszállás során, ez egy speciális magyar betegség.
-
Brett apó
tag
Azért nem raknak nagyobb ablakokat a combinokra,mert szélesebbek mint a régi Ganz-ok és ha a hülye gyerek kihajol akkor simán leviszi a fejét-by bkv nem én találtam ki
http://egyiketsem.blog.hu/2008/06/26/lelenc_kutyamento_egyesulet_kontra_apeh#trackbacks
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz fastervótam #1958 üzenetére
mondd, olvasni tudsz, ez oké.
szövegérteni már kevésbé.
besértődni MÉG kevésbé.
Vitakozni viszont nagyon.ha alapvető dolgokat nem értesz meg, nyugodtan sértődj meg és fejezd be velem a társalgást, ahogy érzed.
Ha nem érted meg, h mit írok, akkor nyugodtan ugord át a hsz-eimet, csak pls, NE értetlenkedj.
köszönöm.Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
-
stangli
senior tag
Azért kiváncsi vagyok hányan élnek majd vissza eme bérlet fajtával
[link] -
lajafix
addikt
válasz fastervótam #1955 üzenetére
hogyne mentem volna barcelonában 19 fokra klímázzák a metrót, júliusban külön horror rövidnagrában beszállni a 36 fokos fülledt peronról.
De nem is ezt akartam mondani, hanem csak azt, hogy a klímázni ésszel kell. Szerintem legyen klíma a combinon.Rock'n Roll
-
tildy
nagyúr
válasz bolondember #1954 üzenetére
Mint írtam, volt szerencsém a 10-15 perces ugrálásban , folyamatosan nyaranta cirka két hónapnyit. + 2 évig a hetes buszcsalád.
Hidd el, amint megláttam, hgo ynem klímás a busz ami jön, inkább fel sem szálltam. Látom még te sem estél majdnem össze nyári melegben nem klimatizált volvo buszon.... Én már igen. Szerencse , hogy jött a következő megálló , különben dokit keleltt volna hívni. Így csak levegő után kapkodva de leszálltam a kinti 28-30 fokos hőségbe (reggel 8 kor történt mindez... Ablakok lezárva, klímát meg nem kapcsolt az ürge, mivel odakinn még nincs forróság.)
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz bolondember #1967 üzenetére
Hát nem tudom, inkább fázzak meg kicist, minthoryg a melegtől elszédüljek.
-
deniro2
senior tag
Szerintem meg túlspirázzátok ezt a megfázás témát. Senki nem ugrál 10 percenként ki-be légkondis járművekbe, mert alig van ilyen. 7-es busz<->4-6-os villamos ok (ez is csak elméletben ugye), aztán nagyjából ennyi, ami tömegeket érinthet. Ez is csak +1 ahhoz képest mintha felszállsz a 7-esre...
Amúgy pedig sokak számára sokkal nagyobb egészségügyi kockázatot jelent 50 fokban és 90%-os páratartalomban utazni 30-40 percet, mint beszedni egy megfázást...
Én is inkább az utóbbit választanám, ha rajtam múlna, max. napi 1 gramm c-vitamin és nuku megfázás. -
stangli
senior tag
Mire fel kap Antal Attila 1,5milliós fizetést, illetve +27milliós jutalmat? eszem _aszom megáll [link]
és ha megkérdika a válasz: azért
DE MIÉRT?!!???
AZÉRT
ezeknek nincs erkölcsük? hát nincs[ Szerkesztve ]
-
lajafix
addikt
válasz stangli #1973 üzenetére
oda van írva a cikkbe:
"A korábbi gyakorlattól eltérő szemléletű, hatékony gazdálkodási eredményességet és vállalatirányítást biztosító piacképes vállalati menedzsment kialakításával indokolta a Fővárosi Közgyűlés Gazdasági Bizottsága"szvsz egy ekkora cégben, ekkora felelősséghez még ez a fizetés is kevés.
A cikk sajnos a szokásos népbutítás a turáni átok jegyében, ua pont a lényeg hiányzik belőle:
- milyen szintű hatékonyságnövelést várnak a BKV menedzsmenttől? Milyen területeken, milyen számok mutatják majd a hatékonyságot?
- mik a prémium kifizetésének feltételei?Ne feledjük, hogy a bkv mitől is ilyen gyenge:
- nem hatékony, még a meglévő forrásokat is elpocsékolják. (nem hiszem, hogy 3000 adminisztratív dolgozó kellene meg 4 külön képzési osztály, vagy a buszgarázsokba külön beálló sofőrök(ezekre emlkéxem kapásból, ha nem pontos akkor sry))
- az adókból nem fordítanak erre a közszolgáltatásra a máshol megszokott mértéket, ennek követezménye, hogy fejlesztésre nincs elég lé.Azt is meg kell fizetni, hogy a szar ne habosodjon, hanem kis kupac maradjon.
Rock'n Roll
-
fastervótam
tag
válasz lajafix #1974 üzenetére
Nem látom, hogy a vezetés bármiféle hatékonyságnövekedésen ment volna keresztül. Ugyanúgy baromságokat beszélnek. Nemrég még nullszaldóssá akarták tenni a BKV-t, aztán később simán letagadták. Na ez pl. tipikus példa arra, hogy továbbra is egy nagy kamugyár a kommunikációjuk.
-
lajafix
addikt
válasz fastervótam #1975 üzenetére
nem lehet 0 szaldóssá tenni. Ezt tudja mindenki, ezért vérlázító a duma. Hitelesség nélkül nem megy. Hatékonyabbá szerintem lehetne, kérdés, hogy a tulajdonos ezt támogatja-e?(a rengeteg ellenőrzés pl hatékonyságnövelő)
[ Szerkesztve ]
Rock'n Roll
-
fastervótam
tag
válasz lajafix #1976 üzenetére
Szerintem se lehet, de nem is olyan rég még Antallék ezt mondták, talán valami fővárosi közgyűlésen vagy hol, aztán később szemrebbenés nélkül letagadták, és így jártak el a járatsűsűrég-csökkentés témánál is. A VEKE összegyűjtötte ezeket a nagyzoló dumákat, aztán a későbbi letagadását, fent van valamelyik oldalon.
Szóval eddig nem igazán látszik, hogy ez az új vezető miben jobb Aba Botondhoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
Vandit.
addikt
válasz lajafix #1979 üzenetére
Akkor nézzük meg mit szállít.
Milyen teljesítményről beszülnk az esetében?Kevesebbet hazudott 1 év alatt?[ Szerkesztve ]
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
-
stangli
senior tag
deeeehogynem, főleg, hogy egy olyan személy kapja aki a maga nemében egy báb... ahogy fütyentenek úgy ugrik, oszt ha valami van akkor viszi a balhét magas végkielégítéssel... no egy bábnak érdemes ekkora összeget adni? áááááh dehogy... vagy túl sopkat tud oszt be kell fogni a száját
-
tildy
nagyúr
válasz stangli #1987 üzenetére
Ez nettóban kb 700E.
Egyes multiknál még a kisebb osztályok managerei is lazán megkapnak ennyit, opsztályvezető meg nettóban milla fölött.
ÉS akkor a vezérigazgatóról még nem is beszéltem..."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
aesir
veterán
Hagyjuk már ezt az "egyes multik..." dumát. A multik a versenyszférában dolgoznak, mögöttük valós gazdasági teljesítmény van. A költségvetési bérek mögött pedig a versenyszféra által megtermelt adó van, magyarul sokkal többe van nekünk versenyszférában dolgozóknak és adózóknak, mint amennyire első pillanatban a bruttó látszik.
Van saját életem...
-
stangli
senior tag
Azért ne hasonlítsuk össze a BKV-t a multikkal, mert a közszférában mint ahova a BKV is tartozik pénteken 14:00kór már senkit nem lehet megtalálni az irodában, a multinál még vasárnap is talpal az a szerencsétlen osztályvezető... na meg a másik fele amit aesir is írt... a mi adónkból kapja Ö a fizetését, és most már többet kap mint egy képviselő vagy majdnem ugyanannyit mint a Fletónk... khm mennyi is azaz annyi?
-
nyunyu
félisten
válasz lajafix #1976 üzenetére
Hatékonyabbá szerintem lehetne, kérdés, hogy a tulajdonos ezt támogatja-e?(a rengeteg ellenőrzés pl hatékonyságnövelő)
Nemreg volt valami cikk rola, hogy az alig egy honapig tartott ellenoroket minden metro bejarathoz akcio mennyi plusz bevetelt hozott a BKVnak.
Aztan az is le volt irva, hogy ezt a novekmenyt el is vitte a pluszban felvett trollok bere.Szoval a hatekonysag egyaltalan nem nott.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
bolondember
MODERÁTOR
de akkor feltehetjük úgy is a kérdést, h mit is tett jó emberünk ezért a pénzért...
ő, a társai meg az elbaltázott bérletsruktúra? - lásd még "akkor veszed meg a bérleted amikor akarod, pláne, h elkerüljük a sorbanállást" aztán mi lett belőle...és még folytathatnánk - szerintem túlzó, de aztán lehet bennem van a hiba...
Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
-
tildy
nagyúr
Ha nem tűnt volna fel csupán arra utaltam, hogy vezérigazgatóként ez az összeg abszolúte nem sok. (Ha aversenyszférával összehasonlítjuk akkor meg igencsak harmatos. Tudom, ne hasonlítsuk. )
Bolondember: általában a vezérigazgatók munkája nem túl látványos. Megítélni senkit sem akarok, így ennyit mondok csak.
[ Szerkesztve ]
-
lajafix
addikt
egy fővezér munkájának az egész cégen látszódnia kellene. A gond az, hogy általában az állami cégek vezető emberei a magánszférában semmire nem jutnának, ott kevesebbet is lehet saját zsebre dolgozni a baráti cégeken keresztül, ilyen irányú átjárás nincs, ezért ha nem a vezető szája íze szerint mennek a dolgok, akkor beleszarik, de annyi gerinc már nincs benne hogy lelépjen. Persze ilyen szintű ellenőrzés, tulajdonosi kontroll mellett ez a legkönnyebb.
Rock'n Roll
-
V.Stryker
nagyúr
válasz lajafix #1998 üzenetére
Kicsit félszeg dolog ez a fizetés emelés..ha bruttó, ha nettó. Elvileg úgy kéne működjön, hogy vki csinál vmit és azért kap ellenszolgáltatást, ha úgy tetszik akkor anyagi juttatás formájában. De, ahogy tegnap néztem a hiradóban, a fizetés emelést ösztönzőnek szánták. Most akkor előre fizetünk, hogy jól dolgozzon Nem neki kéne előszőr jól dolgozni, annak tudatában,hogy akkor megkapja az emelést? Mert így, hogy már megkapta előre a pénzt, vagy megdolgozik érte, vagy nem. Minden esetre én kétlem,hogy az előre a pénzt, aztán dolgozz meg érte hozzáállás jobb,mint "ha jól dolgozól,akkor ennyi pénzt kapsz"...
-
-
lajafix
addikt
válasz V.Stryker #1999 üzenetére
Ugye a rövid válasz az, hogy ha valakinek nem a pozíciójának megfelelő bért adsz, akkor az nem a munkájával fog törődni. (ugye a csókos cégek...)
De bűzlik ez persze:
1. Miért nem a szerződtetésekor kért és kapott ilyen bért? Most jött rá mindenki hogy mennyit kellene adni? Ez így inkább zsarolásnak tűnik, hogy ha nem adtok ennyit akkor megyek.
2. Mennyi a tavalyi év üzemi eredménye? Mennyit javult a gazdálkodás?Rock'n Roll
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Politika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óra topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Építő/felújító topik
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- További aktív témák...
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
- Microsoft Surface Slim Pen 2 és töltő eladó !
- Ubiquti Nanobeam M5 2DB irányított antenna
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- +monitor+ i5 4570 /8-12-16GB DDR3 / 240GB SSD /takarítva, telepítve / Lenovo M73
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest