Új hozzászólás Aktív témák

  • dezz

    nagyúr

    válasz kop8 #7643 üzenetére

    Ezt talán még az AMD sem tudja pontosan... :)

    Szerintem lesz drágább is és olcsóbb is, mint azok.

    P.H.: "Az az ábra egy sima PR-slide ábra, nem Opt. Manualba való."

    Na ja. Valószínű éppen nem találták azt a másik slide-ot, ami még mindig részletesebb volt. :D Akkor szokott ilyen szedett-vedett lenni a dokumentáció, amikor maguk a mérnökök csinálják (sajnálva rá az időt), nem külön személy.

    "Továbbá a latency-táblázat sem akkurátus, több rossz vagy hiányzó érték mellett sehol nem szerepel benne, hogy az AGLU-k milyen integer-utasításokat tudnak/tudnának futtatni"

    Remélem, ez az "AGLU" nem csak egy hangzatos név...

    "amelyekkel kijönne a 4 integer op/cycle/thread ütem, ha a modul csak 1 szálat futtat, így a végrehajtás szinte semmilyen csorbát nem szenvedne a K10-het képest"

    Itt micro- vagy macro-op-ra gondolsz? Mert ugye a K10 3 macro-op-ot tudott és integerben 3 ALU + 3 AGU micro-op-ot. Most 4 macro-op van, de 1-1 INT "mag" 4 micro-op-ot tud fogadni egyszerre (gondolom, 2 ALU + 2 AGLU).

    Kíváncsi leszek, ilyen körülmények között mennyire fogják egymást zavarni a threadek, modulon belül. Mivel ugye 2-2 macro-op-pal is "kihajthatók" az INT magok, ha azok egyenként 2 micro-op-ra bomlanak. Azonban az egyszerűbb, 1-1 micro-op-ra bomló macro-op-okon már "összevesznek". Bár ez talán nem jelent különösebb gondot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák