Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gallus
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég olvastam bele ebbe a topikba, és tanuja voltam a vitáitoknak.
Találtam valamit, remélem nem linkelte még be senki:Üdv
-
fLeSs
nagyúr
válasz Hakuoro #3455 üzenetére
Egyáltalán nem kell feltenni ezt a patchet, kivéve ha virtualizálsz otthon.
Szóval nemtom mit van mindenki ennyire kiakadva.[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
amúgy sztem elég gáz, hogy az alaplapgyártók alapból bekapcsolják ezt a patchet, és nem adnak a kikapcsolásra lehetőséget, így ha később BIOS-t akarsz frissíteni, mert pl. vmi ram inkompatibilitási problémád van, akkor választanod kell, hogy maradsz szarban, vagy frissítesz, de akkormeg a proci lassul.
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
FireGL
aktív tag
Az alaplap gyártók az otthoni "virtualizáló" userek miatt adnak ki kikapcsolhatatlan patchet ? Látom elsőkézből informálódsz, hogy mi lesz a késöbbi bios-okban mert nyilvánvalóan mindenki virtualizálni fog otthon a mostanság megvett B2-es reviziós Phenomján. Főleg hogy a B3 revzióra igérik ennek a TLB bugnak a javítását és így értelmét veszti a "késöbb lassul a bug miatt".
No comment: Inkább ne írj cikket és had legyen tévhit itt a PH-n a dologgal kapcsolatban.
Az embert a gondolkodás tette állattá...
-
Thrawn
félisten
Úgy néz ki nem lesz kikapcsolható később sem.
#3465: gondolom a BIOS tudni fogja milyen proci van a lapban, és ahhoz mérten kapcsolja ki vagy be a TLB patch-et.
[ Szerkesztve ]
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
FireGL
aktív tag
Mégegyszer de már unom.
Ha kiadnak a késöbbiekben is bios-t amiben be van kapcsolva ez a patch a mostani B2-es Phenomokhoz, akkor ez mit fog számítani egy B3-as és a többi... javított revíziós Phenom prociknál ?
Vagy úgygondolod mindenki B2-vel fog nyomulni végig ?
-
Raymond
félisten
"Az alaplap gyártók az otthoni "virtualizáló" userek miatt adnak ki kikapcsolhatatlan patchet ? Látom elsőkézből informálódsz, hogy mi lesz a késöbbi bios-okban mert nyilvánvalóan mindenki virtualizálni fog otthon a mostanság megvett B2-es reviziós Phenomján."
Latszik hogy te is elsokezbol informalodsz. A problem nem csak virtualizacio kozben johet elo hanem magas terhelesek alatt. Lasd:
Erratum 298 will be described as follows: "The processor operation to change the accessed or dirty bits of a page translation table entry in the L2 from 0b to 1b may not be atomic. A small window of time exists where other cached operations may cause the stale page translation table entry to be installed in the L3 before the modified copy is returned to the L2. In addition, if a probe for this cache line occurs during this window of time, the processor may not set the accessed or dirty bit and may corrupt data for an unrelated cached operation. The system may experience a machine check event reporting an L3 protocol error has occurred. In this case, the MC4 status register (MSR 0000_0410) will be equal to B2000000_000B0C0F or BA000000_000B0C0F. The MC4 address register (MSR 0000_0412) will be equal to 26h."
"The specific circumstances that can lead to the data corruption and system hang are most likely to occur during periods of high utilization of all four CPU cores."
"We would be intrigued to see some handicapping of the exact odds of a TLB erratum-induced system hang occurring during the life of an average PC, but such considerations probably aren't going to fly for most customers. Even if the erratum occurs very infrequently, no one wants the possibility of a system crash at the worst possible moment hanging over his head, and no one wants a "broken" chip. That's surely why AMD has directed motherboard makers to enable the workaround by default in their BIOSes, with no option to disable it, even though it slows performance."
"...MSI was able to supply us with a BIOS for its K9A2 Platinum motherboard that includes the TLB erratum workaround. Thus, we tested with an earlier revision of the MSI board's BIOS (version VP.0B7) and with the newer, patched BIOS (version 1.21). Per AMD's guidance on this issue, MSI apparently did not include a menu option to disable the workaround. In fact, the BIOS doesn't look to offer any cosmetic indicator that the workaround is in place."
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
fLeSs
nagyúr
xtremesystemsen írták, hogy vmelyik újabb overdriveban állítható lesz a tlb.
-
fLeSs
nagyúr
Azt nem tudja vki, hogy a B3 steppingben is a proci órajelénél alacsonyabb lesz az NB/L3 órajele, vagy már megegyező lesz a kettő?
-
Thrawn
félisten
Én sehol semmi újat nem olvastam a B3-ról a TLB bug kijavításán és a 2.6 GHz-es órajel fölé jutáson kívül.
Szerintem alacsonyabb lesz.[ Szerkesztve ]
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
fLeSs
nagyúr
-
dezz
nagyúr
A B3-as 2.2-es és 2.3-as 9550 és 9650 néven fog kijönni állítólag. Csak egy stepping miatt, errata ide vagy oda, szerintem nem tennének rá egy 50-est, szóval szerintem legalább 2 GHz-en megy majd az NB. Az ES változatnál is ennyin ment.
ps. nem derült ki, mi a workaround? Felmerült, hogy a L3-at tiltják le, ez megerősítést nyert?
-
fLeSs
nagyúr
OK, ezért kérdem, hogy a magasabb órajelű prociknál mi lesz a helyzet, pl. a 2,5-ös Barcelonánál hogy van? Csak mert ha fixen 2 GHz-en tartják az L3-at, akkor a skálázódás egy shit lesz.
szerk: a 2,5-ös barca nb-je 2 ghz volt anandnál.
a ph-s tesztelés miatt jó lenne tudni.[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
B2-esekre gondoltam.
fLeSs: Nemrég volt valahol egy táblázat, amely szerint (ha jól emlékszem) az NB órajele is emelkedik majd fokozatosan.
ps. közben látom, nem az egész L3 kerül letiltásra. Viszont érdekes lenne kipróbálni annak a letiltását, amennyiben lehetséges.
westlake: kísérts inkább máshol...
[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
a kaszas nem kisertet.. ezt jol vesd az eszedbe.. nehogy nekem kelljen elmagyaraznom.. SZEMELYESEN
#3478: a parasztot megint csak definialni kellene.. ha nem lennenek foldmuveseink, akkor csak szintetikus kajakat ehetnenk.. ez is csak egy foglalkozas, mint a doktor, vagy a buszvezeto[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Produkció
senior tag
válasz VaniliásRönk #3478 üzenetére
szokásos offok
miért kell mindíg előre temetni az amd-t? már több mint 1 éve folyamatosan temetik ennyi gödröt még tömegsírnak se ástak ki anno[ Szerkesztve ]
Az autónak 3 betűből áll a neve: BMW!!!!! BMW E36 M3 3.2 a PRODUKCIÓ :P
-
shabbarulez
őstag
válasz Produkció #3479 üzenetére
Talán nem ok nélkül lehet mostanában többet hallani arról hogy AMD felett ott a kaszás. Még sosem voltak olyan mélyponton mint mostanában, a cég értéke a napokban 5 milliárd alá csökkent. Ennél anno az ATI-ért is többet fizettek, most meg a két cég együtt nem ér annyit.
Az Intel 32-szer nagyobb, mint az AMD [link]
-
dezz
nagyúr
válasz shabbarulez #3482 üzenetére
Te vagy az egyik fő éllovasa az AMD leírásának... Nos adódik a kérdés: ennyire eszelősen utálod az AMD-t, hogy inkább szeretnél 5x annyit fizetni egy (Intel) prociért, de az AMD tűnjön el a Föld színéről - vagy az Intelnél dolgozol?
-
Pyriel
tag
Jogos felvetés. Egyszerű pszichológiai jelenség, ami a gyerekkor után optimális esetben elhalványodni szokott, de pl. a tőzsdén szépen megfigyelhető.
Vettem X-et, az a jó, meg még jobb lesz, szubliminális üzenet "Vegyétek Ti is", venni akarok (v. eladtam) Y-t, egy rakás sz@r, adjátok Ti is, az üzenet "olcsóbban szeretném megvenni (megint)". Lehet különféle verbális trükkökkel operálni, a tény attól még tény marad, a saját ló többet ér, mint ami, a más lova kevesebbet ér ami. És ugye azt is szeretjük, ha mások döntései, vagy véleménye megerősíti a magukét.
Ha az AMD gallyra megy, az Intelen kívül mindenkinek rossz. És ehhez nem kell közgazdasági diploma, hogy megértsük.
"A szépség és az ész szorzata állandó." - Murphy. Ennyire ronda lennék?
-
Oliverda
félisten
Már elmondtam/leírtam párszor, de ez a csőd téma egy nagy marhaság, szerintem az sem hiszi el aki leírja. Legrosszabb esetben megveszi valamelyik nagyhal az egészet úgy ahogy van.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
FireGL
aktív tag
A Sony-ba is belefektettek az arabok és mégse fikázza őket egy iskolás gyerek se ez miatt itt a fórumon. Vagy az amd-t muszály ?
[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
meg mielott ugy a szemmel lathatolag amd fanok, virtualisan legyilkoljak at intel "fant", engedtessek mar meg egy kerdes.. miert azt irkaljatok neki, hogy igy-ugy utalja a amd?? o egyszeruen szin tiszta adatokat kozolt.. nem az erzelmeit, hanem adatokat.. adatokat, amivel eleg nehet a ti olvasatotokban "fikazni".. esetleg ha valotlan adatokat irt, vagy csunyabban fogalmazva hazudott, akkor azt hanyjatok a szemere.. ofkorsz most johet a szokasos ertelemmentes "te is csak egy intel berenc vagy" szoveg..
nem szokasom flame-elni, csak ez azet kikivankozott belolem..Play nice!
-
FireGL
aktív tag
válasz Gyuri27 #3494 üzenetére
"Az egyes árucikkekhez való "kóros tapadás" azonban a pszichológus szerint magatartás-, személyiség- és értékrendzavarokat jelez. Szerinte a márkaimádat mögött is valamilyen hiánypótlás áll..."
De még mielött valaki beleköt, én megtudom indolkolni, hogy miért raktam össze amd-s gépet.
-
benny23
tag
A baj az itt egyesekkel, mint pl. az ATI-s topicokban!
Pl. 3850 3870-es topicba beír a csávó, hogy a 88gt ilyen király, meg olyan gyors!
Kit érdekel, ha egyeseknek megfizethetetlen?... és egyáltalán nem is oda tartozik -
Oliverda
félisten
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest