Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balala2007
tag
válasz Petykemano #22249 üzenetére
Sztem tulzoak a varakozasok, Zen4-ig nem varhato semmi lenyeges valtozas ezekben.
AIDA64.com
-
Raymond
félisten
válasz Balala2007 #22252 üzenetére
Mondjuk az eleg is, az IPC ott lesz ahol a mostani Intel felhozatal van es ahogy kineznek a dolgok az orajelek is ott lesznek, azt a 15%-ot csak kikaparjak valahogy 7nm-en.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Balala2007
tag
válasz Raymond #22253 üzenetére
IPC: megfeleloen EU korlatos esetekben kijohet a 4x256b vs 3x256b EU-k elonye is, csak kerdes, hogy mennyi ehhez szukseges AVX kod van.
az orajelek is ott lesznek
Ezt honnan lehet biztosan tudni? Eddig a csak a szokasos jocskan a celfreq alatti peldanyokrol volt szo, es mas magas freq-t 7nm-en meg nem gyartottak tudtommal. Nem veletlenul a nagy magszamu EPYC-kel akartak kezdeni, ahol nem csucs sebesseggel is tarolni lehetne.AIDA64.com
-
Raymond
félisten
válasz Balala2007 #22254 üzenetére
A mostani 8 magos 2700X orajeleibol indulok ki, azt a 4.3Ghz-re a +15%-ot csak kisajtoljak 7nm-en es akkor ott lesznek ahol az i7-9700K es i7-9900 uldogel.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Petykemano
veterán
válasz Balala2007 #22254 üzenetére
AdoredTV lázálmain túl csak ez van: der8auer
[ Szerkesztve ]
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
awexco
őstag
válasz Petykemano #22256 üzenetére
Kerekítve kb 15-15% max lehet ipc és MHz fronton.
I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77
-
Petykemano
veterán
válasz awexco #22257 üzenetére
A frekvenciát találgatjuk csak, illetve vannak bizonyos kisebb-nagyobb reputációval bíró megmondóemberek, akik "forrásokra" hivatkozva mondják be, hogy az 5Ghz elérhető. Ezt majd meglátjuk.
Az IPC-re vonatkozóan viszont van mankó
Ha korábban 2.7%-kal volt alacsonyabb a 2700X IPC-je a 8700K-hoz képest, akkor ez kerekítve 10%-os IPC növekedést jelent.
Aztán persze Cinebench R20-ban ST esetén picit csökkent a differencia, MT-ben viszont a zen+ 5%-os előnye 2.6%-os hátrányra apadt az új workload alatt. Ha az R20 jobban fekszik a zen2-nek (is), akkor ott nagyobb lehet a különbség a zen+-hoz képest.
-
apatyas
Korrektor
válasz Petykemano #22258 üzenetére
Utána kellene olvasnom ennek az új verziónak. Túl jó volt a Zen a cinebenchben, felsőbb nyomásra ki kellett adni új verziót, amiben már ismét a kékek vannak előnyben?
Szerk: oh most látom, ugyanezt írtad már fel az általad linkelt twitter alá.[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
Petykemano
veterán
válasz apatyas #22260 üzenetére
from full sse (128) to avx2+fma (256)
ez alapján a cb r20-ban nagyobb lehet a difi majd a zen+ és zen2 között.
-
Balala2007
tag
válasz Petykemano #22264 üzenetére
Nem azt mutatja a VTune.
A CB15 nem full sse128, hanem skalar 64b SSE/SSE2, es a CB20 is ~90% skalar 64b AVX/FMA, a maradek is max 128b.
Az oszlopok tetejen az FP. Ops Packed es FP.Ops.Scalar, a MULSS es MULPS kozott kulonbseg pl.
Ez kifejezetten Zen1 barat kod (4x128b vs SKL 3x256b).[ Szerkesztve ]
AIDA64.com
-
Samott
addikt
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
joysefke
veterán
törölve
beszoptam, április 1[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
Forró hardveren ilyeneket olvasni : "If all goes according to schedule, the first Ryzen 3000 processors and X570 motherboards should go on sale July 7th. "
Ez takarhat valamennyit a valóságból? -
Z_A_P
addikt
válasz SECTORnooB #22273 üzenetére
Ennek 90% teljesen igaz: "If all goes according to schedule, the first Ryzen 3000 processors and X570 motherboards should go on sale "
OK
-
hokuszpk
nagyúr
válasz SECTORnooB #22273 üzenetére
akkor megint elkesnek, mert hatodik ho hatodikan mar a 6nm -es procik megvasarolhatok lesznek.
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
wwenigma
Jómunkásember
hsz áthelyezve elso hsz miatt [link]
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
syberia
veterán
válasz awexco #22271 üzenetére
Ha nem csináltak volna semmit. De már nincsen ha, mert hamarosan benyit az ajtón a Matisse, és azon már fognak keresni. Rájuk is fér a sok koplalás után. Az Intel meg kapaszkodhat, ami fontos is, mert a többszereplős piac tarthatja normális mederben a processzorok árazását. Ez oldaltól függetlenül minden vásárló érdeke.
(#22273) SECTORnooB: Erről a dátumról hallottam én is, ráadásul majdnem egybeesik a születésnapommal.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Oliverda
félisten
válasz Oliverda #22125 üzenetére
Tényleg 15 watt a TDP, amit a spórolós lapokon a spórolós gyártók kis vacak ventilátorral kezelnek: [link]
Pedig 10 éve már sikerült megoldani a hasonlóan magas fogyasztású chipset hűtését, de sajnos úgy fest, néhol visszafele fejlődnek.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
huskydog17
addikt
3. generációs Ryzenek lehetnek az első asztali CPU-k, melyek hivatalosan támogatják a szabványos 3200 MHz-es DDR4 szabványt.
Reméljük tényleg támogatni fogják, az adna egy szép sávszélesség boostot.[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
joysefke
veterán
válasz huskydog17 #22279 üzenetére
-
Oliverda
félisten
válasz huskydog17 #22279 üzenetére
Most 2933, ahhoz képest kemény 9%-kal több, bár 16 maghoz olykor még ez is kevés lehet majd.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
veterán
válasz huskydog17 #22283 üzenetére
De amit linkeltél, az Matisse, az IGP-s Ryzenek Picasso, 12nm-en. Egyébként nem ritka, hogy mennek 3200MHz-en a RAM-ok Raven Ridge mellett, mint nálam is. Bár gondolom a Renoir örökli majd a Matisse memóriakezelését.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
huskydog17
addikt
válasz solfilo #22284 üzenetére
Szerinted nem lesznek Zen2 magos IGP-s Ryzenek?
Hiába tud, ha az nem támogatt hivatalosan, nagy különbség van a között, hogy hivatalosan, szabvány szerint van támogatva (értsd: garantáltan működni fog a 3,2 GHz) és az OC között, utóbbi semmi nem garantálja, hogy működni fog, ráadásul a usernek kell még babrálnia a BIOS-ban, míg JEDEC szabványnál nem valószínű, hogy a usernek hozzá kell nyúlnia a BIOS-hoz.
Azt hittem ez számodra is egyértelmű és reméltem nem kell magyarázni miért linkeltem, na mindegy.
Itt ez arról, hogy a CPU-k (legalábbis egyelőre az egyik oldalon) végre utolérték a JEDEC szabványt, ha ez az infó igaz. Már legfőbb ideje volt, igazából egy új arch-nál az lenne a minimum.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
veterán
válasz huskydog17 #22285 üzenetére
Értettem, hogy miért írtad. Pusztán feltételeztem, hogy a Picassora (3200G, 3400G) gondolsz itt, mert desktopon még nem jelentek meg, nem esett le elsőre, hogy a Renoirra célzol.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
paprobert
senior tag
AMD Zen 2 6 Core CPU Benchmark Leaked, Faster Than Ryzen 7 2700X in Geekbench 4
Ez csak geekbench, de 15% IPC növekedéssel 5500 pontot kellett volna hoznia 1 szálon.
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
apatyas
Korrektor
válasz paprobert #22289 üzenetére
Nem látom benne az L4 cache-t. Az Inteleknél ki tudja írni.
Az emelkedés 3%. Szerintem ez egy overclockolt current gen és a statokat átírt bejegyzés.[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
stratova
veterán
válasz paprobert #22289 üzenetére
Csakhogy míg 2700X papiron 3,7/4,3 GHz-et tud (ugye utóbbi órajelet kérdéses, hogy meddig tartja egy ilyen teszt alatt) addig erre a lapkára 3,2/4,0 GHz-et jelzett ki a program (így a célérték 5266), másrészt 2666-os RAM-okat kapott ellentétben a tesztben szereplő 2700X-szel, ami 3200-asakat.
[ Szerkesztve ]
-
nejad
aktív tag
na még hányat kell aludni?
-
Samott
addikt
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
S_x96x_S
addikt
válasz Samott #22294 üzenetére
ez alaposabb:
Én még itt kommentelgettem
https://prohardver.hu/tema/amd_cpu-k_jovoje_amit_tudni_velunk/friss.html[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
arn
félisten
Megtartjak a 16 magot a negyedik generaciora varjuk a bencheket, en ilyen arak mellett lehet maradok a 2700xnel. Majd a 4900x, szvsz egy evet se kell ra varni.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
joysefke
veterán
Nah,
örülök hogy vége a várakozásnak, még jobban örülök, hogy az AdoredTV-s ökör már nem tudja a buta táblázatával tovább hülyíteni a népet (talál majd más apropót, mindig sokan vannak, akik hülyíttetni akarják magukat). És a legjobban annak örülök, hogy az AMD újra odacsap teljesítményben.
Én hónapokon keresztül azon a véleményen voltam, hogy megfelelő órajel és egyszálas teljesítményszint mellett az új generáció számozásban az előző generációt viszi tovább illetve az új korábban még nem elérhető magszámú modellekkel (12) új kategóriát fog megteremteni az AMD hasonlóan az intel féle i9-hez.
Ezen felül azt is mondtam, hogy nem lesz 16 magos RyZEN 3xxx indulásnál és szerintem még később sem nagyon.
Összességében én SOKKAL közelebb voltam a valósághoz, mint az AdoredTV. És nem én voltam az okos, hanem ő volt a hülye. Álljon ez intő jelként azoknak akik mindenféle online véleményhuszárok készpénzként előadott jövendőmondásait adják tovább szintén készpénzként.
Én, itt telibeetaláltam, mert már látszott, hogy ütni fog a cucc:
https://prohardver.hu/tema/amd_cpu-k_jovoje_amit_tudni_velunk/hsz_999-999.htmlÉs jóval előtte ez, de ez még mindig sokkal pontosabb, mint amit Adored valaha írt ZEN2 kapcsán:
(még nem látszott, hogy több-é kevésbé meglesznek a jó órajelek is, ezért vacilláltam a 3800-on)
https://prohardver.hu/tema/nagy_amd_k10_topic/hsz_22097-22097.html[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Hú, hát én megmondom őszintén vártam a Zen2-t, de még szkeptikus vagyok (nem flamelni jöttem ide, hanem beszélgetni! ).
Kíváncsi vagyok mit hoznak a game tesztek, de 3700x, ami a kiszemelt és "csak" a 9700k szintjét hozza... remélem megcáfolnak majd a nagy tech oldalak.
Tesztekről van hír, mikor teszik nyilvánossá?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest