Új hozzászólás Aktív témák

  • stratova

    veterán

    válasz Taragas #10997 üzenetére

    Hasonlíts össze egy i5 2500(K)-t és egy i3-2120-at az órajelük egyezik mégsem fogja megverni az i3 a natív négy magos tesót. Persze ez úgy igazságos, ha i5-nél lekapcsolod a turbót. Ennél jobb hasonlattal most nem tudok élni, akkor sem ha HT (SMT) és CMT nem ugyanaz a felépítés :)

    Sejtésem szerint a Dual graphics* a Crossfire-hez hasonlóan akkor működik jól ha (közel*) azonos teljesítményű GPU-k dolgoznak össze. Ha az APU nem a diszkrét kártyáéval megegyező feladatot látna el (hanem pl. AI, fizika, hang számítását) jogos lenne az elégedetlenkedés. De ahogy Llano-nál is Trinity esetében szinten eltérnek a DG-ra fogható és az arra ajánlott kártyák APU-nként. De reménykedj benne, hogy az utód mellé GDDR5 memória kerül, akkor már lesz értelme egy HD 7750-7770 kaliberű Radeon társításának, azonos feladatkörben

    Halkan jegyzem meg csíkszélességváltás nélkül sikerült elérni jobb energiamenedzsmentet és nagyobb (legalább grafikus) teljesítményt azonos fogyasztási kereten belül, úgy hogy a termékek piacra kerülése között mindössze egy év telt el.

    Oliverda: Nagyon remélem, hogy sor kerül majd egy A10-5700 (65 W, 32 nm) kontra i3-3225 (55 W, 22 nm) összecsapásra (i3-3240 3.4 GHz-es, de csak HD Graphics 2500-as), ha e két modell megjelenése között jelentős idő is telik el, egy összehasonlító táblázatban azért emlékezzetek meg róla ;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák