Új hozzászólás Aktív témák

  • norbert1998

    veterán

    Na, fiuk-lányok, Persu :P

    Újra szétesett a tankban a szelepem:

    Fél éve tervezgettük már haverral egy vad, impróssss-jellegű túrázást, csak ketten és a mocik. Végre el is jött az alkalom, szombat reggel már a ház előtt bőgött a sor4, Norbika még a reggelijét eszegeti, haver pedig Győr mellől jött Szombathely mellé :))
    Összepakoltuk a maradék cuccot, öltöztem, aztán go. El is jutottunk egy rövid bemelegítő szerpentinen egy osztrák hegy csúcsára. Megnéztünk egy kilátót, és meg kell mondanom, hajam eldobom, mennyivel szebb képeket csinál az új telefonom, mint a régi, tényleg ráfért már a csere, még ha fájt is érte kiadni azt a (sajnos ma már egyáltalán nem soknak tűnő) 230 ezer forintot.

    Nagyon örülünk, szuper képek születtek, csináljunk a mocikról is. Oké megvan, akkor menjünk tovább, most jönnek csak az igazi döntögetős szerpentinek! Namost, annyira én nem vagyok profi meg semmi, de haver meg még annyira sem, de alapjába véve azonos tudású embereknél a GSX400 jobban kanyarítható, mint a Strom, nem?

    Akárhogyis, nem derült ki... :W
    Újra ugyanazt csinálta: Teker, pöffen, teker, pöffen. Goodbye. Ez volt 12:00-kor. 12:07-kor hívtam a szervizt, hogy ugyanmár, legyen kedves a szájába helyezni azt a bizonyost, de ők 12:00-kor bezártak.

    Végül anyám jött utánam, az általam szervezett utánfutó kölcsönzéssel, és az SV-s haver a spanikkal. Végülis lekanyaroghattam a hegyről, de azt nem döntve egy V2 hangjának kíséretében, hanem egy motorfékkel közdő dízel Thalia-val. :))

    Hazavittem a motort, kivettük a tankot immár két haverral, kivettem a pumpát, és láttam, hogy bizony ez megint szét van esve. Ezekszerint ezelőtt magától esett szét!

    Ugyanis a műanyag kupak, ami mint egy gázkart markoló kéz, rácsattan a nyomásszabályzó szelep mögötti körmökre, de ezen máűanyag egyszerűen ki volt tágulva. Ráleheltél és leesett, nyomás se kellett hozzá. :W

    ÉS ezt rakta vissza a szerviz nekem 35 ezer forintért, hogy 400 km-rel és 2 héttel később leessen.
    Na, Suzuki Castrum Szombathely, ide ne hozzatok semmit, vagy ha igen, akkor a számlát elrakni és egyéb biztosítékokat tenni, nehogymár lehúzzanak. Nem is értem, hogy volt képe összerakni a szerelőnek azt a pumpát így, hogy rálehelsz és szétesik. És akkor utána büszkén mutogatja a robbantott ábrán, hogy megtalálta a hibát... És akkor emberek csodálkoznak, hogy miért nem viszek semmit szervízbe, idéntől kezdve már vezérlés cserére sem. :W

    4 óra volt a trailerre várás, trailerezés, szétszerelés, összerakás úgy, hogy biztos jó legyen, majd indultunk tovább, sajnos Ausztria így már kimaradt.

    A kis műanyagot öngyújtóval megmelegítettük, közben nyomtuk össze. Mikor meglágyult, engedett összefele. Kihűlt, felpattintottuk, és most csodálatos. Azért majd veszek ebből egy újat, biztos ami tuti, de ez tényleg úgy a helyén volt, hogy meg se mozdult, rángatásra sem.

    Innen már messze nem mentünk. Csobbantunk egyet a Rábában, vettünk vacsorát - valami olyat, amit akkor is meg tudunk enni, ha nem találunk a tűzgyújtási tilalomnak eleget tevő helyet tüzet gyújtani (ugyanis a tgy. tilalom nem teljes tilalom, csak szigorú szabályok vannak a helyet illetően) - amit végül a választott sátorhely miatt nem tudtunk megsütni, illetve néhány sört is. Végül egy ... Dunántúli hegy tetején aludtunk.

    Azért hogy teljes legyen a kép, még útközben elhagytam a lánvédőm 2 csavarjából egyet :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák