Új hozzászólás Aktív témák

  • zgospel

    őstag

    válasz zeus_2k14 #120593 üzenetére

    Szia,
    A Kawáról nem sokat tudok, viszont ilyen korú motoroknál én nem feltétlen a km óra állását nézném. Mármint ha visszatekerik neked 25 ezerre akkor nyugodtabb vagy, mintha 60 ezret mutatna? Lassan már közhely, de fontosabb, hogy megfelelően karban volt-e tartva, mint az hogy mennyi km van benne. Legalábbis ennél a kategóriánál. Meg nagy általánosságban fogalmazva.

    Az árhoz nem tudok hozzászólni, te tudod hogy neked mennyit ér meg. A használt motorok ára a korosodás ellenére is eléggé megugrott az elmúlt években.

    Motort mikor érdemes megvenni?
    Mindegy, nem láttam érdemi árkülönbséget az elmúlt években. Amikor megtaláltad azt ami tetszik és számodra a tuti vétel, akkor szerintem évszaktól függetlenül menj és vedd meg.

    Ruha:
    Miért csak ez a két márka került szóba?
    Fontosabb kérdés, hogy mennyit szánsz rá. Meg azért vannak még más szempontok.
    Általában a nagy márkák magasabb anyagminőséget, biztonságot és kidolgozottságot adnak, mint pl a Mugen, de nem feltétlen egyenesen arányos az elköltött plusz pénz a termékben kapott extrákkal. Menj el, próbáld fel őket, nézd meg hogy mik a különbségek. Van azért még pár másik márka is a piacon. Én személy szerint a Shoxos bőrruhákat elfelejteném, az olcsóbb ruháiknál sokkal jobban megéri a Mugen, a drága Macna ruháik pedig Dainese/Alpinestars árban mozognak, viszont a szintjüket nem érik el.

    Sisak:
    Muszáj felpróbálni, mert a gyártók között, sőt még márkán belül típusok között is vannak/lehetnek eltérések a fejformában. Simán lehet hogy kinéztél egy sisakot ami valójában egyik méretben sem lesz jó a fejedre.

    Mikor érdemes venni?
    Ősszel és kora-télen vannak a legnagyobb akciók általában a motoros felszerelésekre. Néha akadnak még február-március környékén, de inkább a szezon végefele szokták kiszórni a kifutó cuccokat. Pl ilyen Black Fridayek alkalmával Dainese vagy Alpinestars cuccokra 25-30%-os kedvezmények már elég számottevőek tudnak lenni, pláne egy komplett szett esetében. Viszont azzal érdemes számolni, hogy ilyenkor már nincs készleten minden típusból minden méret, a rendelős holmikra pedig nem vonatkoznak a kedvezmények.

    Mi ajánlott még?
    Motoros füldugó. Pláne mivel csupasz motort tervezel venni. Hiába mondják hogy így csendes ez a sisak meg úgy csendes a másik sisak, egyik sem lesz jó füldugó nélkül.

    https://www.flickr.com/photos/zpapa/

Új hozzászólás Aktív témák