Új hozzászólás Aktív témák

  • mandras81

    senior tag

    Sziasztok,

    egy kis kompakt gépet szeretnék építeni filmezésre és zenehallgatásra. Gyűjtögettem az információkat, leszűkítettem két konfigra a kört, de most megakadtam, és kellene egy kis segítség.

    Igények, elképzelések:
    - optikai kimenet a lapon
    - lehetőleg passzív, vagy nagyon halk üzemelés
    - max. fullhd filmnek, koncertek
    - nagyon zárójelben későbbi bővíthetőség

    Alaplap + proci: Asrock Q1900-ITX vagy Asrock AM1H-ITX +AMD 5350. Előbbi mellett szól, hogy passzív hűtésű, utóbbi mellett, hogy nagyobb a teljesítménye, van rajta DC bemenet, és a későbbiekben bővíthető, viszont nem passzív. Mekkora hangra számítsak, illetve milyen hűtő javallott, amivel akár passzívan is elmegy?

    Memória: 4Gb DDR3 1600-as RAM-om van, és mivel asztali, ezért még egy érv az AM1 mellett, mivel ha jól tudom, akkor a Q1900 noti RAM-tud fogadni.

    Háttértár: NAS-t is tervezek, így egy 60 gigás SSD-re gondoltam, tekintve hogy csak a Win lesz rajta. Elég?

    Ház: vagy egy
    Chieftec IX-03B lesz, vagy még gondolkodom az LC Power 1350MI-ben is a Q1900 esetén, mert ugye van saját passzív tápja. Mi a véleményetek erről a házról, és főleg a tápjáról? Azért minimális házhűtésről érdemes gondoskodni (bármelyik háznál)?

    Táp: vagy a fent említett LC Power, vagy Pico PSU, vagy valami noti töltő, ha AM1 lesz. Mire figyeljek vásárláskor?

    Haswell fronton fogalmam nincs, hogy mi a helyzet. Tekintve, hogy kb. 30e Ft-om van a lap+procira, egyáltalán érdemes számba venni?

Új hozzászólás Aktív témák