Új hozzászólás Aktív témák

  • Pista0001

    addikt

    válasz szente #14447 üzenetére

    "Teszt" eredmények. Valóban nagyon kis fordulatú a gyári venti, de amit produkál az továbbra is katasztrofális. Zalman Fan Mate 1-et használtam a próbához, az azzal elérhető min és max fordulatokon füleltem és kézzel közel azonos távolságról "vizsgáltam" hogy mit fújnak a próbadarabok. Az alanyok: Bitfenix Prodigy gyári ventije (ha Bitfenix Spectre akkor elvileg 1000 rpm max), GlacialTech Silent Blade (1. generáció, 9 lapátos, 900 rpm max), Arctic F12 PWM (1350 rpm max). A fordulatszámokat nem mértem eszköz hiányában. Oldalukra állítva, asztalon végeztem a vizsgálódást, így a rezonanciáról is lettek benyomások.

    Bitfenix: Motorhang minimum és maximum fordulaton is jól hallható kb 30 centis távolságból, maxon messzebbről is. Légszállítás elenyésző, emiatt szélzaj sem hallható (kb 30 centiről) rezonancia nagyon kevés.

    GT: Motorhang nem hallható, légszállítás közepes, maxon szélzajjal. Ha a gyári adatokból indulunk ki akkor elég gáz a Bitfenix-nek hogy 100 rpm-el kisebb fordulaton érezhetően erősebb áramlást kelt a GT. A legerősebb rezonanciát ez produkálta, de a másik kettővel ellentétben egy sok éves, sokat futott darabról van szó (a másik kettő gyakorlatilag új).

    Arctic: Motorhang nem hallható, maxon a trió legerősebb szélzaja (a legmagasabb fordulatszám miatt nem meglepő), amit abszolútban is erősnek tartok, és a legnagyobb légszállítás (szintén nem meglepő). Minimumon kb akkora szelet kelt mint a Bitfenix maxon (!), szélzaj nem hallható ebben az esetben. A rezonancia nagyon kevés, szerintem nem rezonál jobban mint a Bitfenix.

    Ha valaki használja a Prodigy gyári ventijét/ventijeit megírhatná hogy mennyi a max fordulat.

    Szerintem emiatt nem érdemes másik házat keresgélni, az Arctic ventik nagyon jó árban vannak (ez volt talán a fő okom a választáskor), mellesleg a fehér változathoz színben is nagyon illenek ;). A tudásuk is kielégítő, leszabályozva elégséges a légszállításuk zajtalanul, ha szükséges akkor (némi zajongás árán) elég jól tudnak fújni. Van PWM-es és normál változat is, kifújásra lehet a dupla keretes - a kettő között gumis felfüggesztésű - Pro-t is választani, utóbbinál a vastagságra is oda kell figyelni, közel 4 centis(!). A TC változatot nagyon nem ajánlom.

    Szerk.: A leírt tapasztalatok teljesen szubjektívek, felelősséget vállalni értük nem tudok mivel mindenkinek más az ízlése és a tűréshatára. :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák