Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz Mirman #13947 üzenetére
Tényleg ritka példányok, igaz eddig nem is kerestem őket.
Amúgy a ház katalógusában is van pár tipp.Ezeket találtam, itthoni webshopokban:
INTEL DH61AG vagy OEM
INTEL DH61AGL OEM
INTEL DQ77KB OEM
INTEL DN2800MT vagy OEM -
leslieke
Jómunkásember
Ez így?
MB ASROCK B75M-ITX
CPU INTEL Core i3-3225 3.30GHz 3MB 1155 BOX
RAM CORSAIR 8192MB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9
SSD SAMSUNG 128GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC128B/WW
Ház CHIEFTEC FI-02BC 200W(#13950) mrbig2 Köszi, az egyiket megtaláltam, megnézem a másik kettőt is.
[ Szerkesztve ]
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
-
xtevo
őstag
válasz leslieke #13954 üzenetére
Én árgép szerint néztem a legolcsóbb helyen a b75m-itx ~22k, a z68m-itx 29k. Nyugodtan veheted a H77M-ITX-et is ugyanolyan jó lap, sőt, több rajta a sata3, illetve raid beli különbségek is vannak, de átlag user nem veszi észre.
Az én konfigom így néz most ki:
ASRock B75M-ITX
Intel Core i3-2120 3,30GHz/3MB
Cooler Master GeminII M4
2x Corsair XMS3 CMX4GX3M1A1333C9 4GB
Gigabyte GV-R685OC-1GD - HD6850
Corsair SATA3 2.5" 60GB Force GT (CSSD-F60GBGT-BK)
Western Digital 1,5TB WD15EARS
Cooler Master GX450W
Cooler Master Elite 120 Advanced
+ Scythe Kaze Server 5,25" ventiszabályzó és 2x CoolerMaster SickleFlow 120 venti[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
Összedobtam egy AMD-s verziót is, ez már jelentősen olcsóbb, kb. 103e Ft a vége.
MB ASROCK FM2A75M-ITX
CPU AMD A8-5500 3.20GHz FM2 BOX
RAM CORSAIR 8192MB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9
SSD SAMSUNG 128GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC128B/WW
Ház CHIEFTEC FI-02BC 200W(#13956) ocso a távirányítót linux alatt is használható?? Az alaplap oldalán nem láttam erre utaló írást.
[ Szerkesztve ]
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
xtevo
őstag
válasz leslieke #13959 üzenetére
Ha kicsit feljebb olvasol írták, hogy az AsRock FM2 lapja nem jó, elszáll rajta a VRM... nagy kár, elég kevés alternatíva van... MSI FM2-A75IA-E53.
Az biztos, hogy olcsóbban jössz ki fm2-es amd-vel, akár egy erősebb procival is pl. a10-5700, az fogyasztásban se vészes, 65W tdp. -
tkesy
őstag
válasz leslieke #13962 üzenetére
"A alábbi feladatokra kellene nekem egy gép:
- letöltés,
- zene,
- internet,
- 1080p filmek lejátszása, illetve stream TV-re.
vagyis semmi extra igénybevétel."Én személy szerint valami ilyesmit raknák össze:
ASROCK B75M-ITX - 23k
i3-3220T 2.80GHz 3MB 1155 BOX - 31k (35W TDP)
SEAGATE 1000GB Barracuda ST1000DM003 - 19k
CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT - 11k
ez eddig 84kmert ha töltök és steam-elek és sokat járatom a gépet, akkor inkább a nagyobb tárhelyet részesítem előnyben, azzal szemben hogy gyorsan induljon a Win meg a web... A menet közbeni gyorsabb működést meg elősegíteném a laphoz adott ramdrive-os progival
Ház + táp: ezt vagy ezt választanám, de vásárlás előtt mindenképpen utánaérdeklődnék a gyártónál a táp pontos specifikációinak...
amúgy szerintem egy G620 / G840 pentium is elég lenne az i3 helyett ezekre, de jelenleg azokban még a sandy-s gpu van...
[ Szerkesztve ]
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
leslieke
Jómunkásember
Köszönöm.
Ebben a prociban gyengének érzem az integrált vga-t. Annyit nem spórolok, amennyit nyerek egy erősebb változattal.
MIndenképp SSD lesz, azon pedig linux. Tárhelynek van 2 db 1TB HDD-m a régi gépből.A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
zsolt320i
senior tag
Szia!
Hol lehet ezeket a cuccokat megvenni Mo-n?
A jelenlegi konfigomat szeretném halkká tenni:
Házhieftec FL-01B
Apu: A10-5700
Alaplap: FM2-A75IA-E53
Memória: 2x2 Gb Geil Evo Corsa 2133
HDD: Western Digital Caviar Green 1TB WD10EZRX
SSD: OCZ Agility 3 60Gb.
Mivel a gyári hütő nem birja lehűteni az APU-t állandóan süvít, és a házhoz kapott táp(DSI-200P) is elég hangos.
Tuning nincs.Ahogy olvasgattam, és ha jól értettem ez a konfig max 130-140W-ot eszik.
Ezt paneltáppal és hozzá adapterrel szerintetek stabilan lehet hozni?
Én is a következőre gondoltam:
http://www.minicase.net/product_LR1106-250W12VDC.html#param
vagy
http://www.mini-box.com/picoPSU-160-XT-192W-Adapter-Power-KitSzerintetek megoldható?
[ Szerkesztve ]
-
tkesy
őstag
válasz leslieke #13966 üzenetére
azt nem említetted, hogy van 2 TB-s hdd-d...
Mármint miben "érzed" kevésnek? Az, hogy 10 EU -al kevesebb van benne, csak játékok alatt jön ki, amúgy megkapott mindent amit a nagytesó is, és még az órajelük is azonos...
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
viperabácsi
addikt
Ez egész korrekt gépezetnek néz ki.
Kár ,hogy egy "ház ára"-lehet.Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
menpee
aktív tag
válasz leslieke #13971 üzenetére
Ha nem szeretnéd a gyári hűtőt cserélni, akkor felesleges a lp memóriáért kifizetett majdnem 2k plusz. Sok kicsi sokra megy
Ha mindenáron Corsairt szeretnél (nekem is az van, nem lebeszélni szeretnélek), akkor nyugodtan, de kb. a ram az utolsó komponens, ami beleszól a teljesítménybe, főleg a tervezett 8GB-nál.szerk: a válasz nem erre a hsz-re ment volna, hanem nagy általánosságban a leendő konfigodhoz
[ Szerkesztve ]
,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
Blaise
veterán
Artic F12 PWM sima és a Pro között mi a különbség?
-
xtevo
őstag
válasz Blaise #13974 üzenetére
Itt össze tudod hasonlítani őket: Arctic Case Fans
-
leslieke
Jómunkásember
válasz menpee #13972 üzenetére
Ha elegendő lesz a gyári hűtő, akkor nem tervezem cserélni.
(#13973) tkesy igen, azt is tudom. Minimum 3, max. 5 évre tervezem használni. Olyan gép kell, ami akkor is jó lesz/lehet.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz zsolt320i #13967 üzenetére
PicoPSU-t idehaza itt kapni. Kissé borsos az ára. LR1106-ot meg leginkább közvetlen a gyártótól érdemes venni.
Nyilván a mérés szolgál pontosabb értékekkel, de nagyon meglepne, ha a vázolt konfigurációd 100-110W-nál többet fogyasztana. És azt is legfeljebb szélsőséges esetben, az APU-t leterhelő stresszteszt közben, mialatt a 3.5"-es HDD felpörög alvó állapotából. Tápok részéről elsősorban továbbra is a 12V-os ág hosszabb távon fenntartható terhelhetősége ('max load') a mérvadó (az nem feltétlenül gond, ha a 3.5"-es HDD felpörgésekor a terhelés néhány másodpercig túlmutat a 'max load'-on, amennyiben még belefér a rövid ideig fenntartható 'peak load'-ba. Mindkét esetben egyaránt fontos a táp alkatrészeinek kielégítő szellőztetése!).
- PicoPSU-160-XT max load: 8A (96W), peak load: 15A (180W)
- LR1106-250W12VDCX2 max load: 10A (120W), peak load: 13A (156W)Az A10-5700 a 65W-os TDP osztályba tartozik. Mindkettő DC-DC táp elegendő a konfigurációdhoz (megfelelő AC adapterrel párosítva).
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Pista0001
addikt
Kedves topiktársak!
Kéréssel fordulok hozzátok. Mint korábban írtam a Sandy Celeron (G540) procimmal diszkrét VGA nélkül nem indul a gépem. Szombaton megyek haza egy hétre, ha ez idő alatt valaki gépében ki tudnám próbálni azt nagyon megköszönném. Blaise kolléga gépére pályáznék elsősorban, mert neki ugyanolyan alaplapja van mint nekem, de másik alaplapban is kipróbálnám, hiszen ha az ő lapjában sem hajlandó menni akkor az még nem zárja ki az alaplap típus szériahibáját. Szeretnék a dolog végére járni hogy megtehessem a szükséges lépést (lap vagy proci gari, szériahiba esetén meg e-mail a Gigabyte-nak) Budapesten belül teljesen mobil leszek. Eredetileg unokatesóm gépében akartam kipróbálni, de neki P67-es lapja van, az meg nem kezeli az IGP-t.
Előre is köszi!
-
HookR
addikt
-
Archttila
veterán
Tipikus... az ilyeneknek mindig ugy orulok Mar megvettem a CM GeminII M4 hutot, ezek pedig remelem jo dragak lesznek igy nem erzek majd kenyszert a cserere
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
HookR
addikt
Lian Li PC-Q02 tapasztalatok - [link]
=================================
(#13981) sati: Az AXP-100 nem valószínű, de a Nero LX esélyes, hogy olcsóbb lesz.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
EmThor
addikt
THX
Ilyen pici megoldáson gondolkodok, de így hogy sz@rul szerelhető + nem szellőzik, nem járja... nem tudtok más alternatívát? Bitfenix Prodigy nagy. De lehet az lesz a vidkari miatt, bár játszani már csak ps-en. De néha csábít a lehetőség 1-2 pc exkluzív cím után, hogy azért csak előkaphassam, pl. diablo 3.
Codegen MX31 A-2-m van amúgy meg egy m-atx fekvő házam, ezek helyett szeretnék 1db-ot, de valami kompaktabbat keresek. Mac mini-re nincs pénz.Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!
-
xtevo
őstag
Egy kis segítséget szeretnék kérni, a mITX alaplapok mérete 17x17 cm, a furattávolság (furat középponttól furatközéppontig) viszont mennyi pontosan?
Adott ugyanis egy Asus Barebone PC, amiről már volt szó, kiderült mégis jó a tápja, csak ventit kell benne cserélni mert zajos
A ház tetejét leszedve viszont ez a kép fogadott az alaplapi bakokat illetően: katt Erre csak mATX méret megy fel, persze átalakítás nélkül? A duplavonalnál van a hátlapi kivágás. -
xtevo
őstag
válasz mrbig25 #13985 üzenetére
Köszi! Én is kerestem, hisz google a barátom, de mégse annyira...
Ahogy nézem pár mm-en múlik? Mondjuk nem annyira pontos az én mérésem, egy AsRock E350M1 repülne bele terveim szerint, otthoni htpc-nek az gondolom tökéletes is lenne + 4gb ram. Tényleg van jelentősége hogy 1x4 vagy 2x2? Mert rendes asztalinál inkább 1x4...
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
Ha mATX belemegy akkor ITX is.
EmThor: Esetleg nézd meg a PC-Q03-at. Ugyanez a dizájn, szintén slim-ODD-vel, de nagyobb és olcsóbb. Az ár főleg azért alacsonyabb mert nincs benne táp, teljes ATX mérettel kompatibilis. Bővítőkártyának egy rés van, felül az ODD tartó aljára, illetve alulra lehet merevlemezeket szerelni ugyanúgy mint a Q02-be. Nálam egyelőre az a nyerő a "kisgépnek" ha egyszer elkészül (egyre esélyesebb). Mivel pico tápot tervezek bele a táp helye felszabadul bármi másnak, így biztos nem lesz zsúfolt.
-
xtevo
őstag
válasz Pista0001 #13987 üzenetére
mATX tuti belemegy, vmi s775 asus lap volt benne, csak a felfogatás miatt dilemmázom, az alaplap tartó bakok miatt.
@mrbig25
Szuper, én is átnéztem még 2x a rajzomat, mérésemet! Ezzel bearanyoztátok az estémet, spóroltam durván 10k-t. Nah, jó nem teljesen annyit, mert a táp ventijei cserére szorulnak, de akkor is.
Úgy volt, hogy 1x2gb kerül bele, de így hogy spóroltam ház+táp kombóval így megy bele 4gb. Ahogy néztem erősen visszaveszi az órajelet, de 1333MHz ramot simán visz.Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
-
xtevo
őstag
válasz Pista0001 #13991 üzenetére
Tökéletes! Már rengeteg gépet raktam össze mATX, ATX méretben, a mITX-el még csak "ismerkedem" így ezt nem figyeltem meg annyira, de most már tudom.
Mondhatom, hogy belehülyültem ebbe a méretbe, valaki minél nagyobb házat akar, erődemonstráció gyanánt, de szerintem a nagy kihívás a kis gépekben van, hogy hasonló teljesítményt egy jóval kisebb méretű házba is bele lehet "szuszakolni".Nekem ugyan AsRock B75M-ITX lapom van, de jövő héten ráérek, hét vége fele (csütörtöktől előreláthatóan), szívesen betesztelhetjük a procid.
-
mrbig25
őstag
-
Pista0001
addikt
Köszönöm neked is és tkesynek is, akkor viszem haza mindenképp és jelentkezek majd. Északra nem biztos hogy eljutok, de legalább 1 alaplapban ki szeretném próbálni, és mivel nekem 7-es szériásban produkálta a hibát, a B75-öst venném első helyre.
-
menpee
aktív tag
válasz EmThor #13983 üzenetére
Jah, mint írták, Sg05 lesz a nyerő. Tegnap érkezett meg az enyém, 2 óra szereléssel le lett tudva minden fontos benne (összeszerelési útmutató nélkül persze. geek pride ). A 3450-t idle 5-, terhelve 10 fokkal hűvösebben tartja gyári hűtővel, mint egy oldallap és venti nélküli ATX ház.
Hátránya, hogy másodkézből beszerezhetetlen, boltban meg szinte beszerezhetetlen, de legalább drága.,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
akom
őstag
Sziasztok!
Olyan mITX-es alaplapot keresek ami:
Integrált CPU, DDR3, HDMI kimenet-el rendelkezik.
A legolcsóbb ilyen alaplapot keresem.Ki mit ajánlana?
-
ocso
tag
Például Asrock A330ION, újan már nem hiszem, hogy kapható, de használtan még vehetsz, én most adtam el az enyémet nemrég.
-
zodo
nagyúr
Asrock sFT1 Fusion E350M1 is jó lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- GOODRAM DDR4 4GB 2400MHz (GR2400D464L17S/4G)
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest