Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz andorra #7600 üzenetére
"Rendkívül hasznos szolgáltatás az antenna beállításnál "adó oldalon", mert ahogy mozgatod a Router antennáját, azonnal látható az eredménye"
Igen, de ha AP-módban (alapeset) használod a routert, akkor a webfelületen mutatott értékek a kliensek térerejét mutatják, vagyis azt, hogy a router azokat mekkora jelszinttel veszi. Erre pedig abszolút nincs hatással a router által kisugárzott teljesítmény. Az antenna mozgatása viszont természetesen igen.
"Igen, azt gondolom, lehet ugyanaz, de lehet akár eltérő is."
Én meg azt, hogy ha 'odafelé' egy bizonyos útvonal (plusz eszközpozíció és antennabeállítás) biztosítja a maximális térerőt, akkor 'visszafelé' is. -
Martinez91
csendes tag
Hy!!!!
Nemrég vettem egy wrt54gl linksyst és hát eléggé kezdő vagyok routerek terén.
Olyan problémám lenne, hogy összerakom, megadom neki a felh., jelszót, működik rendesen a wifi is jól teljesít, olvasgatom hogy torrent kinyírhatja és csak egy újraindítás segít rajta. Kliensben leveszem a használt szállak számát, hogy ne hozzon létre annyi kapcsolatot, am. csak 2 kis torrentet szedtem. Egyszer csak wifi elmegy és sehogy sincs a kábeles gépen se net(ADSL). Áramtalanítás, kicsi szenvedés és jó, másnap(tegnap) megint szórakozik és elmegy minden. Mondom most nem szórakozok vele és áramtalanítottam az egész gépet. Reggel bekapcsolom és nem megy, kihúzom, már mindent csinálok, hát nem megy. Az egyik eset hogy villog a power, világít a dmz, a wlan és az 1-es és 4-es ethernet. A másik hogy ugyancsak villog a power, világít a dmz és az 1-es ethernet. Az internet nem világít.
Jah és van egy harmadik is amikor szintén villog a power, világyít az összes ethernet és az internet, pedig nincs bedugva.
Most mit csináljak??? A gépen ha össze van dugva sehogy sem tudom előhozni a kezelőfelületét. Szerintetek szervíz, vagy kidobhatom, vagy mit kell vele csinálni????
PLEASE!!! -
And
veterán
válasz Martinez91 #7602 üzenetére
A power-led villogása egyedül bootoláskor, a router indulásánál normális jelenség. Esetleg fw-frissítés közben, de gondolom, nálad ez kizárható . Ha minden további nélkül egyszer csak nekiáll villogni, vagy bekapcsolás után sosem hagyja abba, az szerintem erősen hardver- v. szoftverhibára utal. A nem csatlakoztatott LAN-aljzatokhoz tartozó ledek indokolatlan világítása szintén. Javaslom, ha nemrég vetted és még garanciális, akkor mihamarabb vidd vissza!
[ Szerkesztve ]
-
cocatamas
csendes tag
Sziasztok,
vettem egy ilyen routert, az a baj, hogy a wifit nem lehet beállítani, nem megy fel a webes oldalra, jelszót kér. Valószínűleg openwrt van rajta, de senki nem tudja a jelszót, még az alapot sem. Reset után is csak a jelszóra kíváncsi openwrt-re hivatkozva. Van valami megoldás? Esetleg vmi teljes reset vagy eredeti firmware visszaállítás? Ezer köszönet. -
sevadevil7
csendes tag
Tomato fw-t vissza lehet cserélni a gyári linksys firmware-re?
-
zsolt501
nagyúr
válasz sevadevil7 #7605 üzenetére
Igen.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
h_143570
addikt
válasz sevadevil7 #7607 üzenetére
Letoltod a gyari oldalrol az eredetit majd siman rafrissited.
-
kiskakas
senior tag
válasz sevadevil7 #7609 üzenetére
barmilyen fw-t felrakhatsz, az tokmind1,h milyen GUI alol, esetedben tomato.
Elmesz baloldalt az Administration/Upgrade, betallozod a file-t es ennyi.
Par kommenttel feljebb van egy youtube-os link,a wifi parabola antenna kokanyolasrol. Marhajo a video, de 80%-ban a buflák amcsi fejét láthatjuk, a maradek 20%-ban papirbol es alufoliabol valamifele parabolat mokol, fel is rakja egy wrt-re,de egy nyomorult 'tesztet' mar nem mutatna mukodes kozben
-
Tonyk
veterán
válasz sevadevil7 #7609 üzenetére
Csak tudnám ezt honnét vetted?
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
gakoska
tag
Üdv!
Most szeretnénk az albinkba venni egy routert, a leendő 50/25mbites digis netet szeretnénk rajta megosztani, de olyanokat olvasok több helyen is, hogy a WRT54 GL-en csak 10mbites WAN port van. Ez pedig még a jelenlegi 20(25)/3mbites chello goldhoz sem lenne elég... de eddig meg egy vacak NetGear-ünk volt, azzal simán ment a chello max sebességen, és azzal sem volt komoly bajunk, úgyhogy egy olcsóbb Linksys WRT54 GS-re gondoltam, de ha a GL is csak 10mbites WAN porttal van, akkor a GS?...
Ez a 10mbit WAN szerintetek csak elírás, vagy valami másra vonatkozik, vagy egy 15ezer forintos Linksys router tényleg nem tud 10mbitnél nagyobb netet kihasználni?
Köszi a válaszokat előre is
-
xabolcs
őstag
válasz gakoska #7613 üzenetére
szia,
a legegyszerubb megoldas szerintem az, hogy vasarlas elott megnezitek, mit bir kezdeni az 50/25-os digivel a vacak netgear router.
merjel sebesseget a digis sebessegmerovel.
mondjuk a 802.11g-s wifivel szerelt routerek (mint ahogy a wrt54xx szeria) wifin gyakorlatban maximum 23~25mbitet tudnak.
... es amilyen processzoruk van, pppoe-s netbol max ~30mbitre futja. (chellos netbol birnanak joval tobbet is). van errol egy iras a logout.hu-n.
ha maradsz ebben a sebesseg-, arkategoriaban, es szamit az opensource, akkor termeszetesen a wrt54gl a nyero.
ha pedig tenyleg az atvitel szamit, akkor jobb lesz, ha egy n-es routerbe fektetsz be.
a 10mbit-es wan port pedig eliras.
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
sgteam
aktív tag
hali
srácok van egy ilyen routerem linksy WRT54GL és játék közben laggolok de nagyon 600-999 ping esetleg valami ötlet, hogy miért?
Szeretem az állatokat de nem akarom megnevezni őket! :D
-
gakoska
tag
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget, (szégyenszemre nem tudok a fórumokban keresni, biztos bennem van a hiba, de végiglapozni meg nincs időm most) a NetGear már nem lesz meg mire bekötik a netet, úgyhogy mindenképp most kell venni egy routert...
Most látok egy TP-Link TL-WR941ND-t mindössze 12ezerért, ami N-es szabványú már, és azt írja hogy 10/100-as a WAN portja, ez már esélyesebb hogy jól kihasználja az egész 50mbitet gondolom. Egy Linksysben mondjuk jobban bíznék... Szerintetek érdemes ilyen árkategóriájú eszközökre bízni ekkora netet? Lesz rajta forgalom is kőkeményen, 5 kocka infós az albiban... Akik csórók, szóval minél olcsóbban kéne kijönni -
Darklyn
csendes tag
Sziasztok. Egy kis segítségért fordulnék a haladóbb oldalhoz a DD-WRT-vel kapcsolatban: Lenne egy olyan kérdésem hogy a DD-WRT képes-e több szervert futtatni DMZ-ben pl aldomainekkel, vagy bármilyen módon? Ha igen kérem valaki írja le hogy tudok több gépet berakni dmz-be, a gépek statikus IP-t használnak. Ha nem tudna ilyesmit akkor ha mondanátok vagy linkelnétek egy olyan 3rd party firmware-t ami jó WRT54GL rev.1.1 routerre, azt is megköszönném. Lehetőség szerint inkább privátot írjatok.
bRIOS: cukros || Intel Vuvuzela Inside
-
Sziasztok! Nekem is hasonló problémám van. Linksys wrt54gl v1.1 routerem van, gyári firmware-rel, mellé Chello 25Mbit/3Mbit kapcsolatom. Probléma: letöltésnél a maximum sebesség 18Mbit, a feltöltésnél megvan a 3Mbit. Szeretném kihozni a kapcsolatból és a routerből a maximumot (24-26Mbit-et írtatok). Melyik firmware-t javasoljátok? Sajnos elég láma vagyok ezen a téren, szóval valami egyszerűbben kezelhető, bolondbiztos firmware kellene. Amire használnám: torrent elég sok szálon egy, időnként két géppel, csak "wifin" keresztül kapcsolódva.
További probléma még a routerrel az, hogy naponta többször is megszakad a kapcsolat, ez főleg online játékoknál frusztráló (nem kell ecsetelnem), ezt is szeretném kiküszöbölni.
Köszi előre is a segítségeteket!
-
zsolt501
nagyúr
Igaz nekem csak 20/10-es netem van a tvnetwork tol de nálam a tomato fut a gépen és tökéletesen megy de meg kell jegyeznem hogy volt egy teszt időszak decemberben amikor 30 körüli letöltést is sikerült mérnem vagyis a 25 ös letöltést biztos hogy bírni fogja a Tomatoval.
Ez a szakadozás is megoldható mert nálam nincs ilyen gond.
Mondjuk ez a szakadozás lehet a szolgáltató sara is ezt érdemes volna úgy tesztelned hogy router nélkül is szakadozik e.[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
válasz zsolt501 #7621 üzenetére
Szia! Köszönöm a válaszod! A szakadozás szinte biztos, hogy a router miatt van (vagy a Dell laptopom wifi-kártyája miatt), mert teszteltem úgy, ahogyan írtad, és úgy nem csinálta. Szóval Tomato-t javasolsz. Oké, ki fogom probálni, még egy kis bátorságot kell gyűjtenem, hogy feltegyem, nem szeretnék napokig net nélkül maradni, a család letekerné a fejem, ha elszúrok valamit
-
válasz zsolt501 #7623 üzenetére
Köszi! Ismerem ezt az oldalt, ennek a segítségével bukkantam rá a Tomato oldalára is. Igazából nem attól félek, hogy rosszul sül el a frissítés, hanem attól, hogy utána nem fogom tudni bekonfigolni a routert. Mert gondolom a mostani beállításokat "el fogja felejteni" a frissítés után...
-
zsolt501
nagyúr
Az biztos hogy elfelejti a mostani beállításokat, de maximum felírod egy papírra mielőtt nekifogsz és úgy egyszerűbb, de veszteni nem fogsz az biztos hogy lecseréled (én legalábbis nyertem).
-
-
zsolt501
nagyúr
Mint minden routernél ennél is hatással van, de ez függ az átmenő forgalomtól és a csatlakozó gépek számától is, de összességében igen befolyásolja a titkosítás a sebességet.
-
-
zsolt501
nagyúr
Arany középút hát olyat én még nem nagyon találtam.
Mindenesetre ha a sebesség és a biztonság is nagyon számít akkor én nem sajnálnám bekábelezni a lakást, mert lényegesen gyorsabb sebességileg és lényegesen jobb a kábelnek a reakcióideje is mint a wifinek főleg ha a játék is lényeg és a torrent is mert mind a két esetben fontos a reakcióidő és ha nagy mennyiségű kapcsolatot kell kezelni akkor bizony a wifi instabilitás nagyon ki fog jönni. Szóval nem szabad sajnálni a pénzt a kábelezésre mivel hosszútávon mindenképpen sok problémát fog megoldani. A wifit meg alkalmi esetekre lehet tartogatni pl. vendég, de amikor nincs használatban akkor mindenképpen érdemes a wifi részt lekapcsolni.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
válasz zsolt501 #7629 üzenetére
Az a gond, hogy erre sajnos nincsen lehetőség, mindenképpen a wifi az egyetlen megoldás. A biztonság pedig azért fontos, mert egy tízemeletes panelházban élek, ráadásul a 4. emeleten, szóval alattam-felettem-mellettem elég sok lakás van. A szobámból kb. 15 (időnként többet) hálózatot "látok", szóval ezért sem ártana a biztonság
-
zsolt501
nagyúr
Akkor én mindenképpen javaslom a kábelezést (nem hiszem hogy nem lehet megoldani), mert ha kifogsz egy egy ügyeskedő szomszédot akkor egyszer biztos felfog törni, igaz időbe fog neki telni. A másik a panel mivel a panel igen nagy mértékben korlátozza a WLAN által használt frekvenciákat ami azt fogja eredményezni hogy igen szenvedős lesz az internet használat és a kapcsolat is nagymértékben lesz bizonytalan. Igaz léteznek egyéb módszerek amivel lehet javítani az adat átvitelt de ezeknek is megvannak a korlátai.
Én mindenképpen azt javaslom hogy kábelezd be a lakást, 1, nem drága a kábel 2, sokkal gyorsabb és stabilabb.
Azt meg nem értem főleg egy panel lakás esetén hogy miért nem oldható meg a bekábelezés, mert én saját magam kábeleztem be a lakást és még a kábelt is el sikerült rejteni, De te tudod én próbáltam segíteni...''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Faby
senior tag
Hali!
Másik topikba már feltettem a kérdést, nem kaptam választ, itt hátha segít valaki.Otthoni, 3 gépes hálózat beállításában kellene egy kis segítség.
Internet: Chello Silver, (most) 10/2, fejlesztés után elvileg 15/2, de esetleg a Gold lesz 20(25)/3. Router: Linksys WRT 54GL, (egyelőre) gyári fw, 2 gép vezetéken (az egyik szomszédé, kb 30-40 m vezetékhossz), egy Lenovo laptop állandóan és egy telefon (voip) alkalomszerűen wifin kapcsolódik.
Amíg meg nem osztottuk a szomszéddal, a saját kis hálózatom kifogástalanul működött, nem volt sebesség probléma, torrent mellett sem lassult jelentősen. Mivel a szomszéd sokat torrentezik, gondolom emiatt nagymértékű sebességlassulás tapasztalható a hálózaton. Meg kellene oldani a sávszélesség korlátozását. Arra gondoltam, hogy a routeren kellene beállítani IP vagy MAC address alapján a szomszéd sávszélességét az elméleti maximum felére beállítani, a másik felén meg az én eszközeim (asztali gép, laptop, wifi telefon) osztozkodna.
Hogyan lehet ezt megoldani, elsősorban a gyári fw segítségével, vagy ha ez nem megy, melyik 3rd party fw tudja jobban kezelni ezt a fajta beállítást/korlátozást: a Tomato vagy a ddwrt?A gyári fw alapbeállításai tiszták, eddig nem is volt különösebben gond, amíg csak a saját eszközeim voltak a hálón.
Kösz.
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
h_143570
addikt
A torrent sajnos nem fix portot hasznal ezert a gyari fw lehetosegei biztosan kevesek ehhez. Tovabba a torrent irdatlan mennyisegu kapcsolatott nyit, ami szinten agyonterheli a routert. Illetve azt sem szabad elfelejtetni, hogy a QoS csak kimeno forgalom eseteben mukodik jol. A bejovre mar jelentosen rosszabb hatasfokkal mukodik. Ami viszont "jo" hir, hogy a szolgaltatod, korlatozza a torrent forgalmat.
Szvsz Tomatoval probalkoz elso korben, QoS szempontjabol talan jobb a DDWRT-nel.
-
Faby
senior tag
válasz h_143570 #7633 üzenetére
Kösz, tomatot felraktam, tesztelgetem, bár azt, amire eddig gondoltam, nevezetesen adott IP/MAC szerint kiosztani konkrét sávszélt, nem tudja. Finomítgatom a Qos-t, meglátjuk.
A torrent nálam fix portot használ, márcsak a nat miatt is, a kapcsolatok számát eddig nem láttam a gyári fw-t használva, most látom. Tomato alapértelmezettje 4096, eddig a legtöbb 1500-1800 volt, talán ez így jó lesz.
A "jó" hírhez annyit, hogy talán sikerült kliens váltással kicsit javítani a helyzeten.
szerk:
Látom, megtaláltuk egymást a wrt54.info-n is
[ Szerkesztve ]
-
ecaddict
senior tag
Valójában jó eséllyel minden firmware-ben megvan a lehetőség, csak mivel nincs hozzá grafikus felület meg lehet vele szenvedni mire összejön egy rendes konfig.
A kulcsszó a tc (traffic control) parancs.
Linux dokumentációk között megtalálható:
Linux Advanced Routing & Traffic Control HOWTO
A 9-es fejezetet kell nézni (főképpen).Van külön tc howto, de vsz. ez nem fed le mindent.
Ezek tényleg haladó doksik, ha nem vagy jó parancssoros Linux-ban ill. hiányosak a hálózati ismereteid vsz. nem fog összejönni.
De lehetőség az van.
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
mgrincs
tag
Szia,
ha belőtted a tomato QoS-t, érdemes lehet még Robson's script generator-al a belső hálózaton kialakítani a sávszélességeket. Nekem DD-WRT-vel akadt, de Tomato-val még nem próbáltam. Elég sok topicot lehet találni, ahol dícsérik.
http://www.youtube.com/watch?v=HkTa3-ZZbD8
-
mgrincs
tag
válasz ecaddict #7636 üzenetére
Tomato-n a grafikus felületen belőtt QoS egy qos nevű scriptet generál a /etc alá.
Abban látszódik, hogy tényleg nem túl egyszerű a tc parancs használata. De szerencsére a fentebb említett script generátor is megoldja a feladatot. A különbség annyi, hogy Tomato QoS a WAN interface-en dolgozik, a generált scriptek meg a belső hálón.http://www.youtube.com/watch?v=HkTa3-ZZbD8
-
ecaddict
senior tag
válasz mgrincs #7638 üzenetére
Alternatíva lehet még a kész wshaper script használata (nem tudom milyen firm. alatt van ezen a routeren). Ez helyből tud alacsony forrás/cél portot és IP címet kezelni (ha ennyi elég).
lartc wshaper.Paraméterek:
# $1: wshaper command (start, stop, status)
# $2: WAN interface name (`nvram get wan_ifname` on Oleg)
# $3: DL kbit/sec
# $4: UL kbit/sec
# $5: low pri src IP or " " for empty
# $6: low pri dst IP or " " for empty
# $7: low pri src port
# $8: low pri dst portAzaz pl.
/wshaper path/wshaper start <WAN IF neve> <DL speed> <UL speed> <alacsony pri. forrás IP> <alacsony pri. cél IP> " " " "A script WL500/Oleg-ből (jól látszanak a tc parancsok):
#!/bin/sh
# Wonder Shaper
# please read the README before filling out these values
#
# Set the following values to somewhat less than your actual download
# and uplink speed. In kilobits. Also set the device that is to be shaped.
DOWNLINK=$3
UPLINK=$4
DEV=$2
# low priority OUTGOING traffic - you can leave this blank if you want
# low priority source netmasks
NOPRIOHOSTSRC="$5"
# low priority destination netmasks
NOPRIOHOSTDST="$6"
# low priority source ports
NOPRIOPORTSRC="$7"
# low priority destination ports
NOPRIOPORTDST="$8"
# Now remove the following two lines :-)
#echo Please read the documentation in 'README' first
#exit
if [ "$1" = "status" ]
then
tc -s qdisc ls dev $DEV
tc -s class ls dev $DEV
exit
fi
# clean existing down- and uplink qdiscs, hide errors
tc qdisc del dev $DEV root 2> /dev/null > /dev/null
tc qdisc del dev $DEV ingress 2> /dev/null > /dev/null
if [ "$1" = "stop" ]
then
exit
fi
###### uplink
# install root HTB, point default traffic to 1:20:
tc qdisc add dev $DEV root handle 1: htb default 20
# shape everything at $UPLINK speed - this prevents huge queues in your
# DSL modem which destroy latency:
tc class add dev $DEV parent 1: classid 1:1 htb rate ${UPLINK}kbit burst 6k
# high prio class 1:10:
tc class add dev $DEV parent 1:1 classid 1:10 htb rate ${UPLINK}kbit \
burst 6k prio 1
# bulk & default class 1:20 - gets slightly less traffic,
# and a lower priority:
tc class add dev $DEV parent 1:1 classid 1:20 htb rate $((9*$UPLINK/10))kbit \
burst 6k prio 2
tc class add dev $DEV parent 1:1 classid 1:30 htb rate $((8*$UPLINK/10))kbit \
burst 6k prio 2
# all get Stochastic Fairness:
tc qdisc add dev $DEV parent 1:10 handle 10: sfq perturb 10
tc qdisc add dev $DEV parent 1:20 handle 20: sfq perturb 10
tc qdisc add dev $DEV parent 1:30 handle 30: sfq perturb 10
# TOS Minimum Delay (ssh, NOT scp) in 1:10:
tc filter add dev $DEV parent 1:0 protocol ip prio 10 u32 \
match ip tos 0x10 0xff flowid 1:10
# ICMP (ip protocol 1) in the interactive class 1:10 so we
# can do measurements & impress our friends:
tc filter add dev $DEV parent 1:0 protocol ip prio 10 u32 \
match ip protocol 1 0xff flowid 1:10
# To speed up downloads while an upload is going on, put ACK packets in
# the interactive class:
tc filter add dev $DEV parent 1: protocol ip prio 10 u32 \
match ip protocol 6 0xff \
match u8 0x05 0x0f at 0 \
match u16 0x0000 0xffc0 at 2 \
match u8 0x10 0xff at 33 \
flowid 1:10
# rest is 'non-interactive' ie 'bulk' and ends up in 1:20
# some traffic however suffers a worse fate
for a in $NOPRIOPORTDST
do
tc filter add dev $DEV parent 1: protocol ip prio 14 u32 \
match ip dport $a 0xffff flowid 1:30
done
for a in $NOPRIOPORTSRC
do
tc filter add dev $DEV parent 1: protocol ip prio 15 u32 \
match ip sport $a 0xffff flowid 1:30
done
for a in $NOPRIOHOSTSRC
do
tc filter add dev $DEV parent 1: protocol ip prio 16 u32 \
match ip src $a flowid 1:30
done
for a in $NOPRIOHOSTDST
do
tc filter add dev $DEV parent 1: protocol ip prio 17 u32 \
match ip dst $a flowid 1:30
done
# rest is 'non-interactive' ie 'bulk' and ends up in 1:20
tc filter add dev $DEV parent 1: protocol ip prio 18 u32 \
match ip dst 0.0.0.0/0 flowid 1:20
########## downlink #############
# slow downloads down to somewhat less than the real speed to prevent
# queuing at our ISP. Tune to see how high you can set it.
# ISPs tend to have *huge* queues to make sure big downloads are fast
#
# attach ingress policer:
tc qdisc add dev $DEV handle ffff: ingress
# filter *everything* to it (0.0.0.0/0), drop everything that's
# coming in too fast:
tc filter add dev $DEV parent ffff: protocol ip prio 50 u32 match ip src \
0.0.0.0/0 police rate ${DOWNLINK}kbit burst 10k drop flowid :1### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
Faby
senior tag
válasz ecaddict #7639 üzenetére
Na ez az a pont, ahol én feladom.
Az én kérdésfelvetésem volt az IP/MAC alapú konkrét sávszél kiosztás, de ez nekem már túl "linuxos", természetesen nem lebecsülve a linux képességeit, csakhát én kevés vagyok ehhez.
Meglátjuk a tomato QoS mit hoz ki, ha nem elég, megpróbálom finomítani, ha az sem, akkor lehet, hogy szakértő segítséget fogok kérni.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat, tippeket.
Üdv
Faby
-
neduddki
nagyúr
HI!
na most ugral a amjom a vizbem msot prpobaloma beepitett vpn servert a v24sp1-ben:- )))
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
h_143570
addikt
Igen meg.
A gyari fwk eseten 512 szokot lenni ami edes keves torent mellet.
IP/MAC alapon tud. (Ha IP szerint szeretned akkor a Statikus DHCP resznel tarsithatsz fix ip-t a MAC cimekehez.)
Ezt a QoS / Classification azon belul edig az Any Address es a mellete levo mezoben teheted meg.
A betus Classok ertekeivel erdemes szorakozni a tobbi aranyat ne valtoztasd. -
Faby
senior tag
válasz mgrincs #7637 üzenetére
Játszadozok itt a Qos-sal. Megerősítést kérek: ha jól tippelek, a priorizálást úgy kell elképzelni (ahogy az alapbeállítások is vannak a tomatoban) hogy a web (http, 80-as port) kapja a legmagasabb prioritást együtt pl a skype voip, sip protokollokkal, és a torrent a legalacsonyabbat?
Úgy tűnik, ez a script generátor működik. Megcsináltam vele egy scriptet, amiben elosztottam a sávszélt fixen a szomszéd IP-jére a felét, illetve egy IP tartományra magamnak (van néhány wifi eszközöm, DHCP-vel) a másik felét. Előtte a speedtest 10/2 MBitet mért, utánna nagyjából 5/1-t, amennyit kiosztottam. Ez alapján úgy fest, működik. Ha küldök privátban néhány screenshotot, megnéznéd, jól gondolkodtam-e?
Kösz
-
mgrincs
tag
Küld, bár sokat kezdeni nem hiszem, hogy tudok vele, de azért szívesen átnézem. Én sem ma használtam. És a lényeg, hogy a teszteken jól működjön. Amit még ajánlanak egyébként, hogy van egy default class állítási lehetőség valahol rajta, azt is érdemes belőni a legalacsonyabb lehetséges értékre, így, ha valaki meg is töri router-t nem lesz kedve azon keresztül netezni.
Ja és jó a meglátásod a QoS-el kapcsolatban, bár azt tudd, hogyha egyik class-ba sem tudja besorolni, akkor a felületen megadott default class-ba fog esni, lásd előző bekezdés, lehet, hogy nem fogsz neki örülni.
Szóval mindent megadni neki pontosan, és hajrá.[ Szerkesztve ]
http://www.youtube.com/watch?v=HkTa3-ZZbD8
-
Boxer001
veterán
Sziasztok!
Linksys routereket nézegetek, de kicsit el vagyok veszve, hogy mi lenne az ideális...
3 gépre kéne megosztani a netet, az "főgép" lenne vezetékes, 1 PC lenne még, illetve egy noti. Ajánljatok valamit légszi. -
ecaddict
senior tag
válasz mgrincs #7638 üzenetére
Megnéztem a script generátort. Ügyes.
A step3-ban van egy háromszöges felkiáltójeles opció a nyilak között (Advanced options) ahol a "generate bandwidth management script using dev" kapcsoló található.
Ezt bekacsolva minden interface megvan (br0, eth0, eth1, eth2, vlan0, vlan1, ppp0) ami WiFi routerekben szokás, tehát nemcsak a belső háló.Másképpen nézve a script generátor által generált script minden routeren simán jó lehet ha tudod mi az interfacek neve.
Mondjuk ha valakit komolyabban érdekel a traffic control lelkivilága még mindig érdemes lehet megnézni a linkekeket amit a korábbi hsz-ban megadtam. A generátort ill. a leírásokat nézve könnyen meg lehet érteni mi történik ill. sokat lehet tanulni belőlük.
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Óra topik
- Öregszem
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Építő/felújító topik
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest