Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
net91
senior tag
Köszönöm az előbbi választ.
...és egy utolsó kérdés.
A barátnőm azt mondta, hogy a routerre rá lehet kapcsolni egy vinyót, így ha éjszaka töltök le, akkor nem kell bekapcsolva hagyni a számítógépet, mivel a vinyóra lehet tölteni. Tényleg kivitelezhető ez? Vagy kamu?Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
DuracL
tag
Na új fejlemények, már az új xboxom(előzőt kölcsönadták néhány napra) kötöttem rá a routerre, amit adtak hozzá kábelt azzal is próbáltam de így se jó.
Felraktam az 1.25-ös tomato firmwaret, megnéztem a device listet, természetesen nem szerepel a két pc mellett, 3. eszközként az xbox, nem tudja felismerni/címet adni neki, gondolom én... -
Menotti
aktív tag
Attol függ milyen sebességü neted van..illetve lessz..a közeljövőben.Ha pl.fiberpower 60 v 120 esetleg digi 50 v 80...stb. akkor már kevés lehet.(Kb 35-40mb-nél vége van)
Akkor szerintem jobban jársz egy wrt320n-nel(arra is készül alternatív fw.)(nem sokkal drágább,illetve szerintem ha egy 54gl-ért kiadsz 15 ezret akkor sokkal jobban megéri a másik 22ezer körül)A vinyót nem tudod egyből rákötni a routerre.Előbb bele kell tenni egy Nas-ba(Plns-313)
Azzal már tudsz tölteni torrentet 20watt fogyasztás mellett...[ Szerkesztve ]
-
-
vargalex
félisten
-
net91
senior tag
Köszönöm a válaszokat.
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
canniball
nagyúr
Eddig úgy voltam a wifi témával hogy falun lakom így nem kell szórakozni mindenféle biztonsági beállításokkal, úgysem fog senki az utcáról csatlakozni. Minap azonban feltűnt hogy idegen lapos garázdálkodik...
Goto router, (a gyári fw) azt mondja tud ő olyat hogy Wireless MAC Filter->Permit only PCs listed to access the wireless network. Na mondom karaj, ez pont jó lesz nekem; beállítottam, mégis tud a listában nem szereplő gép is csatlakozni... WTF? Vajon miért? És hogy tudnám észhez téríteni?https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
gyurczy
őstag
Üdv mindenkinek!
A következő hálózat van jelenleg: D-link ADSL modem, ezen WRT54Gv3 DHCP szerverrel, ezen 1 gép cat5, 1 gép WiFi, WRT54Gv7 DHCP OFF, mögötte 2 gép.
A legutolsó gépen az internet 500 feletti pinggel bír menni, még nem tudom, hogy a két router miatt, vagy a szolgáltató miatt, de a gigás háló miatt az egyik mindenképp kiváltásra kerül.
A kérdés, melyik WRT54G-t érdemes megtartani, a v3-at, vagy a v7-et?
A válaszokat előre is köszönöm.
-
And
veterán
válasz gyurczy #8860 üzenetére
A WRT54G v3-as már elég régi ugyan, de a hardvere kevésbé limitált. A v7-es csak feleakkora ram-ot és flash tárat tartalmaz, mint a v5.0 előtti hardververziók (utóbbiaknál még 16MB / 4MB volt a méret). Ráadásul a v7-es (pontosabban a v7.0) abszolút nem támogat 'okos' firmware-eket, a v3 viszont igen, ha ez szempont.
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Lenne egy olyan gondom, hogy egyszer csak megszűnt a wifim a routeren. Fel felfedezhető de csatlakozni nem lehet hozzá, ez egy WRT54GL v1.1 amikor megszűnt tomato 1.25-ös firmware volt rajta. Amiket eddig próbáltam tomato alatt visszaraktam az alap beállításokat nem segített, majd visszaraktam a gyári firmwaret. így minden nélkül volt wifi, raktam rá wep-et ami eddig is volt ( régi laptop miatt ) ugyan azzal a passpharel ami eddig volt nem mnt a wifi másisk phassphara van wifi, akkor gondoltam megnézem wpa p-n így is volt wifi. Na gondoltam akkor meg vissza a tomato, minden nélkül itt már nem is próbáltam beállítottam mindent gy ahogy eddig is volt és megint nincs wifi, most megint visszakerült az eredeti firmware, de most sehogy nem tudok csatlakozni hozzá. Valkinek valami ötlete mit kéne még megpróbálni. -
Zsoc@m
csendes tag
Sziasztok!
WRT54GLre most raktam fel TomatoVPNt. Tud valaki segíteni a VPN beállításában, hogyan kell a kulcsokat generálni? Eddig nemtaláltam semmilyen leírástzSoc
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Nekem is problémám volna az wrt54GL 1.1-es routeremmel. Olyanokat csinál, hogy egyszercsak elmegy a net és onnantól kezdve nincs net sem sima LAN-on sem Wlanon. Státuszt megnézve Connected-et látok de nincs net. Az ADSL modemen közvetlenül van net de a routeren keresztül semmi. Majd egy reboot segít rajta. Az ADSL-t most kötötték, Dravanetes. Volt a routeren Tomato 1.22 és 1.25 is, most DD-WRT 24 sp1-est használok.
Kérhetném a segítségeteket? Volna valakinek ötlete, hogy mi lehet a baj? Az az érdekes, hogy egy másik helyszínen tökéletesen működött ez a router de kb. 1 hónap kihagyás után most nem teszi a dolgát.
Köszönöm!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
válasz h_143570 #8866 üzenetére
Szia!
Nem jellemző. Volt már, hogy futott de "sima" letöltés közben is elmegy. De előfordult, hogy böngészésnél ment el.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
válasz h_143570 #8868 üzenetére
Köszi. Annyin van. Nem értem mi lehet a baja. Az ADSL hibája nem lehet, mert ugye közvetlenül a modemről van nem amikor megáll a routerről a net.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
gyurczy
őstag
Újabb probléma:
A WRT54Gv3 router és WRT54Gv7 switch mögött ülve egyszerűen képtelen vagyok portot nyitni a port forwardinggal, hiába állítom be mindkét eszközben az engedélyezett portok tartományát, nem lehet bejövő kapcsolatot létesíteni.
Mit csinálok rosszul???
-
DiVaD
senior tag
Sziasztok!
Nagy kérdésem lenne...egy jó ideje már megvan a wrt54gl-em dd-wrtvel és tök jól megy. Csak közben szegény elfelejtette követni a sávszélesség növekedéseket...
Íme a 2 adat:Tényleg csak 10/2mbit-et tud leadni? Mert akkor elkezdek gondolkozni az utódon.
-
DiVaD
senior tag
válasz h_143570 #8873 üzenetére
Az a gond,ha a modem=>router=>gép (kábelen mielőtt valaki wifire gondolna) felállás van, akkor van ez a 10/2. Ha modem=>gép akkor megy szépen a 25-30/3.
Ja meg most ki se húztam, de nyomtam 1-2 resetet de hiába...de nem megy a wifi? Valakinek valami tipp? Később ki-be húztam stb., de hiába...Most nyitottam egy virtuális elérést de azon kb. jó ha kimegy 0,2/0,02mbit. -
DiVaD
senior tag
Hát valahogy megjavult a wifi-s gond, de ez a 10/2 a 25-30/3 helyett eléggé zavar.
Egy FW frissítés szerintetek segítene? -
h_143570
addikt
Nezd meg a halokartya beallitasait az eszkoz keszeloben, elkepzelheto, hogy rosszul erzekeli a kapcsolat tipusat allitsd 100Mbps Full Duplex modbam. Ha alternativ fw van rajta ott meg elkepzelheto egy hasonlo beallitas WAN eseteben.
Tomato eseteben Advanced / Miscellaneous
-
atoka1
tag
Sziasztok!
Milyen tapasztalataitok vannak egy WRT54G2 V1- es tipusu rooterrol? Vehetnek most egyet hasznaltanm, csak annyi baja van hogy most jart le a garanciaja, erdemes egy ilyet hasznaltan venni es ha igen akkor mennyiert erne meg?
Koszonom!
Atoka
[ Szerkesztve ]
-
apollo12
veterán
Heló van egy wrt54g2 jelszóztatni szeretném de nem tudom hogyan
légyszi segítsetek -
Livius
őstag
Azt szeretném megoldani egy WRT54GL routeren, hogy egy gépre mindig egy adott IP címet adjon ki, és ne legyen az hogy estleg más Gép letudja foglalni azt az IP-t. Ezt melyik menüben tudom beállítani? Alap linksys frimware van, és abból a legfrissebb.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
alamuszi
senior tag
Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni, hogyan tudom megoldani, tomato -val, hogy adott gépeken menjen a Windows-os megosztás, viszont a többi gépen ne működjön. Viszont internetnek mindenhol mennie kellene. Az Access Restrictions menűben igazán nem tudom mit kellene beállítanom.
Van egy 192.168.4.1 külső láb (WAN)
Van egy 192.168.6.1 Lan Belső láb (LAN)Annyit szeretnék megoldani, hogy a külső lábról a belső lábra csak az legyen képes elérni a megosztást akit én szeretném, hogy elérje, Viszont Internetezni, mindenki legyen képes, aki rá van kötve a belső lábra.
Válaszotok köszönöm.
"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh
-
And
veterán
A gyári firmware sajnos nem támogatja a statikus DHCP-t (ami elég súlyos hiányosság, de ez van), úgyhogy kénytelen leszel feltenni bármilyen 3rd-party szoftvert, ha ilyet szeretnél. Vagy maradsz a full statikus, gépeken beállított egyéni IP-knél, de az nagyon kényelmetlen, én is inkább az első megoldást favorizálom.
#8882: Szerintem ezt ne az access restrictions menüben keresd, mivel az a netelérésre vonatkozik. A megoldás általában - ha nem akarjuk vagy nem tudjuk megoldani a hozzáférést, beállítást az összes kliens gépen - az, hogy az egyes fizikai portokat és esetleg a WLAN-oldalt is eltérő virtuális LAN-okhoz (VLAN) társítjuk, és az átjárást ezek között megtiltjuk. Hogy Tomato-nál ezt hogyan kell, azt nem tudom, de itt egy DD-WRT-s leírás erről: [link]. Lehet, hogy a parancsoros (telnet, ssh) módszer lényegében nem különbözik a kétféle firmware esetén, persze erre nem esküszöm meg . -
törölt tag
Üdv!
Azt hogy lehetne beállítani win 7 alatt, hogy a wlan karimat ne a windows, hanem a linksys saját szoftvere kezelje? -
nyilasmisi
tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek vettem egy 54GL-et amelyre azonnal DDWRT-pakoltam fel mivel nálam nagyon bejött.
Az illető mikrotik bridge-en keresztül kapcsolódik egy wlan-os szolgáltatóhoz, amely ppoe-s autentikációt használ. Én ezt be is állítottam a WAN fül alatt. És ekkor ért a meglepetés, hogy nem tud kapcsolódni. Ha a routert kihagyom, és laptopon hozom létre a ppoe-t akkor a net szépen megy. A windows-os connection fül alatt az látszik, hogy MS CHAP V2 a ppoe protokoll.
Kérdésem, hogy létezhet hogy ezt nem támogatja a DDWRT?????
Ha nem támogatja akkor eladóvá válik a 2 napos vadonat új GL-es router. (LORD-ban vettem)
Várom válaszotokat, hátha valaki szivott már ilyennel.
UI: A sima 543-as TP Link meg simán felment, és azóta is szépen működik.
-
h_143570
addikt
válasz nyilasmisi #8886 üzenetére
Mivel GL ezert probald meg a Tomatoval is. Mindenesetre meglepo, hogy a pppoe kliens nem tud kapcsolatot letrehozni.
-
opel8v
tag
sziasztok
a probléma a következö. adott egy uj thome os kábel internet(nem otpinet), egy wrt54g gyári fw rel, ami adsl el tökéletesen ment, de miota kicsercséltük a modemet mögötte azota nem jo állandoan megszakad a kapocsolat. router kap ip cimet, de még pingelni se tudok. a mac clone megvolt, a ppoe rol át lett állitva dynamikus ipre. mit kellene még megnéznem?
elöre is köszi.
[ Szerkesztve ]
Ha hirdetés miatt privit írsz, írd már oda mi után érdeklődsz, mert sok mindent hirdetek ám ! ! ! és telon gyorsabb ám 06706090258 ! ! ! Egy napban 24 óra, egy ládában 24 sör van. Ez nem lehet véletlen!!!
-
opel8v
tag
dynapic ip volt a régi fw vel megfrissitettem ugy néz ki jo lett.
Ha hirdetés miatt privit írsz, írd már oda mi után érdeklődsz, mert sok mindent hirdetek ám ! ! ! és telon gyorsabb ám 06706090258 ! ! ! Egy napban 24 óra, egy ládában 24 sör van. Ez nem lehet véletlen!!!
-
Blans
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Adott 3 gép vezeték nélküli hálózati kapcsolattal, és routerrel megosztva.
Routerben a Wireless SSID Broadcast Disable beállításon van, ennek ellenére a 3 routerrel megosztott gép közül csak az egyik nem látszik a vezeték nélküli hálózati listában, másik két gép látható.
Hogyan oldható meg, hogy egyik gép se legyen látható?Wireless MAC Filter szűréssel is próbálkoztam, de eddig eredménytelenül.
Blans
-
And
veterán
Mit is szeretnél pontosan? Milyen vezetéknélküli hálózati listából kellene a gépeknek eltűnniük? Az SSID broadcast-nek nincs köze ahhoz, hogy a vezetéknélküli kliens PC-k "látszódnak"-e vagy sem. Szóval itt valami nagyon nem tiszta. Ha kikapcsolod az SSID-szórást a routeren, akkor a wifi-kliensek egyszerű lekéréssel nem fogják látni az AP-t vagy wireless routert az elérhető vezetéknélküli hálózatok listájában. De attól még ha a router konfigurációs felületét nézed, a gépek ott lesznek, mint kliensek, hiszen azok . De lehet, hogy valamit nagyon félreértek.. A MAC-szűrést sem értem, hogy jön ide.
-
g0ly0
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Van egy wrt54GL routerem, tomato 1.25-el,a probléma a következő:torrenetezésnél a sebesség egyszer csak visszaesik 10-20kb/s-ra,ha a torrentet ujraindítom akkor tölt megint,de csak néhány percig.Ha utp kábellel kötöm össze a gépet és a modemet akkor is jelentkezik ez a probléma,viszont ha usb-vel akkor nem,viszont akkor nem tudom kihasználni a teljes sávszélt.Tudnátok néhány tanácsot adni?
Előre is köszönöm! -
bolic
őstag
Szia!
Hasonló problémám volt, lecseréltem másik routerre és megszűnt a jelenség. Nem tudni mi van vele, de kikapcsoltam a QoS-t és egyéb hasonló optimalizáló opciókat, valamint javult, de nem sokat segít. Jelenleg Linksys WRT320N routerem van, primán megy végig és nem szakad le pár percre. Azt hittem, hogy az internet szolgáltató levágta a torrentezést vagy korlátozott. Pedig nem így van.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
Tonyk
veterán
válasz menthor #8895 üzenetére
Szerintem ő a LAN-járól beszél, hogy ott nem látszik az egyik gép (munkacsoportban). Csak hát gondolom annyira nem ért hozzá, hogy tudja azt hogy a routernek, mac-nek, meg az SSID-nak semmi köze ehhez.
Bár amennyire látom nem is nagyon érdekli a téma, hogy így elhallgatottNincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
...3x , 4x újraolvasva már én sem vagyok benne biztos, hogy azt akarta kérdezni, amire gondoltam. .
Bár ha meg a routerben szeretné eltüntetni a kapcsolódás tényét, az valóban felettébb érdekes gondolat. Értelme nem sok van azaz nem sok lenne - hacsak nem lopikázik -. Másrészről meg ugye nem megoldható a dolog. Azaz megoldható, csak épp a router firm-jét kéne kicsit átdolgozni. )Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Atom Maki
tag
Sziasztok.
Először is WRT120N típusu routerem van, de azért ide írok, mert ahogy látom ez a totyik pörög a legjobban és hát Linksys.Nos van egy érdekes hibája a routeremnek. Röviden:
Ha a wifi részben a titkosítás be van kapcsolva (WPA vagy WPA2), akkor a "KEY RENEWAL" mezőben megadott másodperc érték letelése után a router újraindul magától (rebootol). Tehát pl ha ez az érték 600 sec (ez a min.) akkor 10 percenként a router újraindul. Ahogy kell eldobja a WAN-t meg a LAN-t is. Többször is próbáltam, ezt csinálja.
Ami érdekes, hogy ezt csak kikapcsolt wifi-nél csinálja, ha a wifi is megy, akkor normálisan műxik, ahogyan egy jólnevelt routerhez illik.
Már frissítettem a firmware-t is, sajnos a legfrisebbel is megvan ez a hiba.
Emiatt kérem azt, akinek szintén ugyanilyen routere van, tegye meg, hogy teszteli ezt az esetet a sajátján. Jó lenne tudni, hogy ez vajon programozói baki-e, azaz valamilyen bug, vagy csak az én vasam a hibás.Mit hallott a Terminátor utoljára? Dik'má szinesfém!
-
Blans
csendes tag
Köszönöm a választ, de közben lázas beteg lettem, ezért nem jelentkeztem előbb.
"Ha kikapcsolod az SSID-szórást a routeren, akkor a wifi-kliensek egyszerű lekéréssel nem fogják látni az AP-t vagy wireless routert az elérhető vezetéknélküli hálózatok listájában."
Ez a dolog lényege, lehet rosszul fogalmaztam, (egyébként kezdő vagyok a témában ).
Ki van kapcsolva az SSID szórás és a wifi-kliensek lekéréssel még is látnak a 3 közül két gépet. Azt szeretném elérni, hogy mind a három gép rejtve legyen a többi wifi-kliens elött.
Laikus nyelvre lefordítva: átmentem a szomszédhoz és ott a saját gépem nem volt látható, viszont a két öcsémé igen, tehát a szomszéd némi rosszindulattal akár kapcsolódni is tudott volna.
A MAC szűrés pedig úgy jön ide, hogy valaki azt tanácsolta, ha bekapcsolom akkor a gépek rejtetté válnak a többi wifi-kliens elött. Persze erre már magamtól is rájöttem, hogy ez nem így van
-
Blans
csendes tag
válasz menthor #8895 üzenetére
A saját hálózatunkat szeretném levédeni, mert az utóbbi időben azt tapasztaltam, hogy időnként belassul szaggatott a net. Jött egy szerelő, azt mondta szerinte valaki lopja a sávszélünket és drága pénzért újra konfigurálta a routert. Láss csodát újra repesztet a le és feltöltés.
Aztán pár nap elteltével kezdődött minden előlről, lassulás , szerelő...stb.
Ördögi kör, de most már magam is újra tudom konfigurálnia routert (ellestem a szerelőtől) új SSID, új jelszó és egy ideig minden rendben megy. Aztán kezdődik elölről, valószínű, hogy valaki ránk akaszkodik.
Ezt szeretném megoldani.
Mindenkinek köszönöm aki megpróbált segíteni!!!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- EAFC 25
- Milyen routert?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lexus, Toyota topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest