Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lala6
őstag
Megcsináltam a kábelt, elvileg jó is, de a progi nem akar kapcsolódni. A dll install megvolt. Mit hagytam ki?
Ezt írja:
D:\Lala\JTAG\Hairy\windows>wrt54g -erase:wholeflash
====================================
WRT54G/GS EJTAG Debrick Utility v4.5
Couldn't access giveio device -
Lala6
őstag
Már ilyet ír...
C:\Lala\Linksys\JTAG\Hairy\windows>wrt54g -erase:wholeflash
WRT54G/GS EJTAG Debrick Utility v4.8
Probing bus ... Done
Instruction Length set to 5
CPU Chip ID: 11111111111111111111111111111111 (FFFFFFFF)
*** Unknown or NO CPU Chip ID Detected ***
*** Possible Causes:
1) WRT54G/GS is not Connected.
2) WRT54G/GS is not Powered On.
3) Improper JTAG Cable.
4) Unrecognized CPU Chip ID. -
xabolcs
őstag
hat ize, nekem meg sosem volt szerencsem jtag-hez
orulok, h ennyire gyorsan osszebarkacsoltad
hat eleg erdekes chip id-t ir ... de sajna nekem is csak eddig tart a tudomanyom
szal csak annyit tok tanacsolni, h meg 2x megnezed a possible cause-kat,
h hatha
meg dd-wrt, openwrt forumon, wikin utanaolvasol ...
sorry
kerdezz okosabbtol
[Szerkesztve]aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
Lala6
őstag
válasz xabolcs #1003 üzenetére
Na sikerült
A Jtag nem működött, nem tudom miért. Leellenőriztem a kábelem másik rajz alapján is, kipróbáltam másik PC-n is. Sajnos semmi.
Aztán keresgettem: [link]
Itt a flash IC 16-os lábát említi a földhöz kapcsolva. Így lett ping-re válasz Aztán addig nyomkodtam, tftp-vel meg a gyári progival, hogy egyszercsak elmúlt a LED villogása és bejött minden
Köszi a segítséget mindenkienk! -
xabolcs
őstag
hheeehe,
megfordult a fejemben ez a pin16os trukk is,
de az egyik forumban volt egy olyan h.sz.,
h ezutan meg csak-csak tudta flashelni, de tobbre mar nem jutott...
viszont ezek utan nagyon orulok, h sikerult!!!
grat!
[Szerkesztve]aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
PEPE85
senior tag
Hello mindenki, hosszú a topic és sajnos nincs időm végigolvasni, de már a kezdetektől fogva csak Linksys hálózati eszközöket használok és teljesen meg vagyok velük elégedve(különösen az RV042 tetszett), adtam is már el egy jónéhány Linksys terméket és nemgyakran érkezett panasz.
Amiért most írtam az az, hogy régebben megvolt valahol az a frimware amivel ment kliens módban a WRT54G-m, de egyszerűen sehol sem találom.
Már egy ideje WRT54GL-m van és most jutottam el oda, hogy fel akartam rakni, de nincs sehol, ezért kérnék valakitől egy linket.Watch 4k movies with Netflix :)
-
nikopol78
csendes tag
Hali!
Nekem egy LINKSYS WRT 54Gl típusú masinám van. Az lenne a kérdésem, hogy erre fel lehet e dobni a DD-WRT-t vagy sem?
Előre is kösz a választ.MT
-
xabolcs
őstag
válasz nikopol78 #1008 üzenetére
ha az ott LINKSYS WRT 54GL akarna lenni, akkor sec-perc alatt....
eloszor mini-generic-et toljal fel, aztan barmelyik masikat ....
ja es elotte jegyezd meg a beallitasaidat,
s sikeres frissites utan csinalj full factory resetet ...
jahh es a legfontosabb: dafault user = root default password = admin
amugy meg rtfm meg forum ([link]) meg wiki ([link])
szal frissites elott wikialáírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
xabolcs
őstag
válasz nikopol78 #1010 üzenetére
a wrt54g es a wrt54gl kozott az l mint linux a kulonbseg
a manapsag kaphato wrt54g-k kb mar 8. verzional tartanak,
es a legutolso ''normalis'' az v4 volt ...
normalis alatt azt ertem, h konnyen-gyorsan lehet ra foltenni nemhivatalos fw-t.
a v5-re meg hagyjan h nagyon korulmenyesen megy fol,
de a folott mar egyre jobban konvergal a nullahoz az esely
a dd-wrt verziokrol:
There are several different distributions of the DD-WRT firmware. The mini contains all the features of the standard distribution, with the exception of chillispot, nocat, rflow, kaid, CIFS client, SNMP, IPv6, and MMC/SD card support. The standard (std) distribution includes all features, with the exception of VOIP. The standard-nokaid (std-nokaid) distribution includes all features of standard, with kaid removed to free some flash space. The VOIP distribution includes all features, with kaid removed to make room for SiPath. The VPN edition includes OpenVPN but does not include IPv6, CIFS client, or kaid. The micro edition is a stripped down version designed for the WRT54G v5 and other 2MB router models.
leginkabb van std, mini meg micro
az stb-ben szinte minden benne van, a microban meg szinte semmi
std = sok szolgaltatas -> kenyelmesebb, kevesebb memoria marad
mini = kevesebb szolgaltatas, tobb memoria marad
ja es ertelem szeruent wrt54g, vagy generic fw-t hasznalj,
ugyanis a tobbi mas routerekhez keszult (asus, buffalo, linksys wrt54gs, stb) es konnyen hazavaghatod vele a routeredet
angol tudas nelkul izgi lesz
na jo a dd-wrt tud tobbek kozt nemetul es hollandul is
udv!aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
xabolcs
őstag
ha mar tomato linkeket osztogatsz, akkor veszem a batorsagot es kerdezek tomatoval kapcsolatban:
a 7vegen szorakoztam vele.
feltettem, bekonfigoltam, s orultem is nagyon amikor tobb, mint 4 mega a szabad memoria
viszont csinaltam egy lan->wlan tesztet (ftp), eshat nem vitte tulzasba a megabiteket.
a szokasos 20+ MBit helyett csak kb 5 korul volt, es nagyon ingadozott!
szal kenytelen voltam visszatenni a dd-wrt-t
pedig az emlitett wiki is azt irja, h gyors, meg jo, meg okos is ...
a qos a helyi halozatba is beleszol?! nem hiszem
varom az otleteketaláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
nikopol78
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni! Van egy LINKSYS WRT54 GL routerem. Amióta beüzemeltem a kicsikét azóta nem tudok letölteni sem pedig keresni a Strong DC-vel és az Azureus-al sem. Tőlem bárki le tud tölteni, de fordítva nem működik. A portforwarding-al [link] már próbálkoztam, de valamiért nem jött össze. Tudna nekem segíteni valaki? Légysz?!MT
-
Kaslerka
tag
Sziasztok!
Vettem egy Gl-es routert frankón ment is én meg voltam olyan ügyes és firmware-t frissitettem. Továbbra is megy tökéletesen, de a beállitásokat (192.168.1.1) már nem érem el. Fehér ablak az' viszlát. Leírná nekem valaki szájbarágósan, hogy mit kéne tennem. Segítségét elöre is köszönöm.* Tévedni emberi dolog, de másra kenni még emberibb! *
-
MODERÁTOR
válasz Kaslerka #1016 üzenetére
nyomd be a hátulján a reset gombot majd húzd ki az áramból , de közen nyomd a resetet még 30 mp -ig majd dugd vissza áramba még mindig nyomod a resetet 10 mp -ig. most sinálsz egy ''hard resetet'' tehát gyári alapra teszed. ha utána sem éred el akkor aumm lerontottál vmit
szval:
resetnyom + kihuz + 30mp resetnyom + bedug + 10 mp reset nyom (benyomod reset és a végén engeded csak fel!)
remélem érthetően helpelek"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Balage85
tag
Üdv!
Plz vki segítsen a wol beállításával kapcsolatban! -
biokill1
tag
Sziasztok!
Erősen mélyvízes kérdésem lenne...
Szerintetek megoldható hogy a wrt 54 gl utp-n összekötve egy Allnet 6250-es fájl szerverrel (NAS), tudjon torrentezni? Kb azt akarom megvalósítani amit az asus wl500-g tud, vagyis torrentezni gép nélkül. csakhát ott ugye van usb port, reá lehet akasztani a vinyót. Itt meg max utp-n keresztül.
Tehát létezik torrent kliens az wrt 54gl-re?rejtett up! :D
-
klambi
addikt
Aki jó a linksys router config ban az pls privizzen rám mert lehet hogy nem voltam tökéletes...
köszi előre is"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
Krissz22
senior tag
Sziasztok!
Van egy ilyen routerem: WRT54GL
Egyáltalán nem vagyok otthon a routerben, akitől vettem az csak gyorsan megmutatta, hogy az ADSL-re hogy kell beállítani. Amit állítottam: felhasználó név, jelszó. és a DHCP Server: Enable. That's all! A net az működik, igaz vezetékesen használjuk, de nekünk fölösleges a wireless, ezért azt le is tiltottam. Ha szeretnénk látni, egymás gépén az adatokat, akkor kell a routerben valamit állítani? (megpróbáltam beállítani a winben, de valahogy nem jön össze a dolog - azt jól csináltam...., ezért is gondolom, hogy a routerben kell). Meg még valami: Ha DC++ -t szeretnék használni, ahhoz is kell valamit állítani? Mert úgy tűnik, hogy az sem megy.....
Megköszönném a válaszokat!
És ha tudtok magyar nyelvű részletes leírással rendelkező oldalt, vagy ahol tudok csemegézni, azt is megköszönném! -
klambi
addikt
mért van az hogy ebben a routerben van elvileg ''RangeBooster'' de még a DL-524-es is tovább vitt el?!
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
OttoU
csendes tag
Sziasztok!
Van egy WRT54GL routerem, amin szeretnék port mirroringot előidézni. Van-e valakinek ilyen irányú tapasztalata? Melyik fw-t érdemes ehhez feltenni?OttoU
-
Overmind
aktív tag
Üdv all!
Ki mit tud arról, hogy az Allnet ALL0277 az relabeled WRT54G? Több fórumon is olvastam, ami azért fura, mert olyat is láttam, hogy ADSL modem is egyben. Namármost az 54G az meg ugye nem ADSL modem. Viszont ha tényleg Linksys belső lenne elrejtve egy Allnetes dobozban, akkor ez nagyon jó vétel. Elvégre a gyártó 3 év garit mer adni rá, nagy gáz csak nem lehet. Vkinek tapasztalat? -
hbruce000
tag
Hali!
Routert szeretnék venni, ezért gondoltam elolvasgatom a topicot, de kicsit csalódtam, mert nem igazán jutok közelebb a döntéshez!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy az átlag felhasználónak (pl én, csak internetet akarok megosztani, hálozatot 2 pc(1kábel 1 Wlan)+ 1 laptop (Wlan) között , p2p) is
ennyi mindent be kell állítgatni a WRT54G nél?
A másik egy asus wl520g lenne, aminek a leírásában elég 1xünek tünt a beállítása, de minöségben, tudásban foggalmam sincs, hogyan viszonyul a linksys-hez!
Esetleg tudna valaki tippet adni melyik lenne a praktikusabb, jobb?
Elöre is köszi a segítséget, nagyon jó lenne! -
biokill1
tag
-
hbruce000
tag
válasz biokill1 #1031 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Gondolom akkor egy ''mezei halandónak'' tökéletesen megfelelnek azok a szolgáltatások, amelyeket a Linksys nyújt, rögtön a dobozból való kivétel után.Ha pedig valaki többlet szolgáltatásra vágyik, jöhet a ''tuning'', és olvassa végig a topikot!
Jól értelmeztem a helyzetet?
Amúgy az asus kb 6-800ft tal olcsóbb, ezért nem jutottam igazi döntésre! -
biokill1
tag
válasz hbruce000 #1033 üzenetére
Így van. Alapból tök felhasználóbarátra van összerakva, ha többre vágysz, jöhetnek a speckó frimek... De ez azt hiszem az asusoknál is így van, ott az Oleg féle frimet rakják fel a ''tuningosok''
Ha ilyen kicsi az árkülönbség, akkor én mindenképpen a Linksyst javaslom.rejtett up! :D
-
biokill1
tag
válasz Krissz22 #1024 üzenetére
Hát, elvileg a routerben semmit nem kell állítanod a fájl megosztáshoz. A wines résszel lehet a gond. ami a lényeg: egy munkacsoportban legyenek, fájl és nyomtató megosztás engedélyezve legyen (+ oszd is meg az egyik meghajtódat).
A gépek látják egymást ha bemész a hálózati helyekre és ott a munkacsoport számítógépeinek megjelenítésére?
DC: portot kell nyitnod neki a routerben, annak a gépnek az IP címéhez, amelyiken megy a dc. Az hogy ez a rész hol van, az frimwarenként változó. ddwrt-ben pl applications and gaming/port range forwald részben van.rejtett up! :D
-
God Vazzeg
veterán
Hali
Olyat lehet-e loggolni dd-wrt firmel, hogy egy adott kliens gép mikor csatlakozik a hálózatba, illetve mikor hagyja el.. (Mikor kapcsolják be, és ki a gépet) Mert sehol se találok ilyen beállítást, de logikusnak tartom, hogy lennie kellene ilyennek
Köszi előre is -
t-shirt
veterán
Van értelme több pénzért megvenni a GS-t, vagy egy álagos otthoni használatra jó a G-is?
-
And
veterán
válasz God Vazzeg #1036 üzenetére
Szerintem ilyet nem tud a dd-wrt (mármint log-ban, a logja szvsz. amúgy sem túl részletes). A bekapcsolás figyelését biztos meg lehetne oldani, ha a kliens dhcp-n kéri a címet, de a kilépést ezzel is gázos lenne. Valamilyen scripttel biztos meg lehet oldani, pl. adott időközönkénti pingeléssel v. netstat-tal.
#1037: Nincs értelme, de ha külső firmware-t teszel rá, akkor amúgy is engedélyezhető a Speedbooster (avagy afterburner, ahogy pl. a dd-wrt -nél hívják), mert teljesen szoftveres a dolog. Viszont akkor már inkább -GL, mint -G, mert utóbbiakra az újabb hardververzióknál már csak körülményesen v. egyáltalán nem tudsz 'okos' firmware-t rátolni. Átlagos használatra különben jó a sima G is.
[Szerkesztve] -
HXY
addikt
sziasztok!
hogyan tudnék egy WRT54GL router-rel más access point urán nézni, vagy akár csatlakozni hozzá?
[Szerkesztve] -
klambi
addikt
Egy WRT54GR tipusú router vettem amiben van ''RangeBooster2 technika ami
azt jelenti hogy 2x nagyobb elvileg a hatótávolsága.
Nemrég volt nállam 1 Dlink 524 es router és még azis továb vitt el mi ez
most!
fizikai hibája van esetleg, vagy nemállítottunk be valamit rajta?"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
xabolcs
őstag
szia,
gyari fw-vel nemtom h hogyan, nem sokaig volt rajta
helyette tudom ajanlani barmelyik 3rd party fw-t, szerintem mindegyik tudja
linkek az elso hszban [link]
es meg a tomato, mert az kimaradt az elsobol [link]
frissites elott mindig olvass howto-t, faq-t, egyebet, hatha nem hal le a routered, hatha nem zarod ki magad a routeredbol, stb
en DD-WRT v23 SP3 (04/06/07) mini-t hasznalok, itt pl a status / wireless fulnel,
az oldal aljan klikk a site survey-re majd a talalt halozatok mellett a join-ra... ennyi
ekkor atvalt kliens modba, s csak vezetekesen tudsz kapcsolodni
erre azert ugyelj, mert ha notirol nyomod, akkor kapkopdhatsz utp kabel utanaláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
HXY
addikt
válasz xabolcs #1043 üzenetére
tehát amit szeretnék:
találtam 3 számomra új wifi routert, ebből egy nyílvános, ehhez szeretnék csatlakozni.
a jel annyira gyenge, hogy notival éppen csak csatlakozni tudok hozzá, de a net már nem megyen...
arra gondoltam, hogy a routerem csatlakozna a másikhoz, én meg wifin keresztül a routeremhez -
HXY
addikt
felraktam a tomatot, nem tudom, hogy innen mit kellene csinálni. [link]
[Szerkesztve] -
xabolcs
őstag
#968 -tol kezdve megjelent ez a tema
de ahhoz, h notival, wifin keresztul kolcsonozd a routered segitsegevel a szomszed wlanjat, az kell, h a szomszed is, meg a routerja is tamogassa a wds-t ...
az utobbi nelkul felejtos a vezeteknelkuliseg!
ha tamogatja a szomszednak a routerje a wds-t, akkor be kell allitani, azt is, meg a tiedet is,
h keressek egymast, blablabla (howto, faq, stb)
kulonben marad a 20m utp kabel azzal is korbelehet setalni a szobat
sok sikert!!aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
HXY
addikt
egyébként nem tudom, hogy kinek a wlan-ja, csak gondoltan mivel nincs rajta se wpa, se wep, így elvileg szabadon használható, nem?
de lehet, hogy van rajta mac szűrés, ezért nem megy a net...
egyébkét ha itt: [link] join-ra, akkor egyből mindennek mennie kellene? vagy még egy router restartot, kelle eszközölni, vagy vmit még állítgatni? -
xabolcs
őstag
elvileg automata a cuccos,
szal join, turelem, es muxik...
join utan nezegesd az status / router ful legaljat, h kap-e ipcimet ...
ha par percig nem kap(0.0.0.0) akkor valszeg mac szuros dolog lesz rajta.
ooo mikozben varakozol a dhcp-re megnezheted a status / wireless lapon a statisztikakat:
terero, hiba%, stb ...
ize
emlitetted, h notival be tudsz menni, csak netezni mar keves a kaja.
szal addig tedd ide-oda a routert, amig nem kap vmi jo tererot.
aztan ha van ip cim, akkor probalj pingelni routert, h milyen packet loss van,
es utana pingelhetsz pl bix.hu-t is
sztem az a legeccerubb, h klikk a join-ra, utana ping -t www.bix.hu
hostname not found, destinaniton net unreachable, timeout ez mind hasznos infok
kozben meg nezed a status / sys-info lapotaláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
HXY
addikt
Internet
Configuration Type
Connection Type
Automatic Configuration - DHCP
Login Status
IP Address
0.0.0.0
Subnet Mask
0.0.0.0
Gateway
0.0.0.0
DNS 1
DNS 2
DNS 3
Remaining Lease Time
0 days 00:00:00
a pingelés se megy se notiról, se pc-ről.
amit kicsit csodállok, hogy az xp wifi csatlakozó progija azt irja, hogy csatlakoztatva, pedig nem megy semmi se...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600KF -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest