Új hozzászólás Aktív témák

  • Sziasztok!

    Ma reggel néztem rá a Sentinel-re és azt találtam, hogy kezd bad-esdni a 11 éves 1TB-os WD Green-em. 600+ napot futott HDS szerint.
    Ezt leváltandó két wincsit néztem ki mint lehetséges utód. Egy 2tb-osra váltanék, kezdem kinőni az egyest. Persze még elég lenne, de ha már váltani kell akkor most megduplázom a méretet.
    Ezek közül melyik lenne a jobb választás? Ár perpill nem számít mert alig van köztük különbség.

    WD Purple
    WD Red

    Van-e valami buktató, pl sorozatszámbeli eltérés amire oda kellene figyelni, roszabb/jobb szériák?

    Asztali gépben lenne mint állandó wincsi, anyag tárolásra, a rendszer egy SSD-n van, játékok/programok is arról mennek. A leghalkabb opció lenne jó, de amint látom súlyban és egyéb adatokban (már amit manapság megadnak) nincs nagy különbség közöttük (közben erre is látom a magyarázatot), ami nagyobb változás lehetne az a Red Pro (már látom, ez 7200-as, azaz kilőve). De nem tudom az megérné-e a felárat, elég nagy a különbség?! Illetve azt jól látom, hogy ezek két tányérosak? Nem találtam erről infót az adalapon.
    Szóval miért jobb ha nem parkolgat a wincsi? Ez a parkolás okoz valami problémát, jobban használódik a cucc, szerintem a mostani Green-em még a parkolgatós marhaság előtti széria, az utána jövőknél jöttek a parkolási mizériák (volt valami problémás parkolgatós változat), annó ezt még meg it néztem mielőtt megvettem.
    Vagy esetleg van valami ötlet, hogy mi mást nézzek ezek helyett? HGST-t szerettem még nagyon egy időben, de perpill nincsenek az ajánlott listában, ez miért van? (már láttam kommentben Dzsekó írt róla). Köszi az infót, kár hogy nincs benne az összefoglalóban! :R

    Előre is köszi!

    szerk:
    Ja igen, 3,5-ös wincsit nézek és alacsony fordulatosat a zaj csökkentése végett.

    [ Szerkesztve ]

    Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

Új hozzászólás Aktív témák