Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz béke #48528 üzenetére

    Nincs mit :)

    Bár azt elfelejtettem említeni, hogy valahol olvastam olyat az ilyen SSHD-kel kapcsolatban, hogy egyes eszközök nem "támogatják", vagy nem ismerik fel, de ez rögtön kiderül majd azután, miután behelyezted a laptopba. Hátrány nem származhat belőle.

    Mustármag:
    Szia!
    Gondolom az nem probléma, ha nem 80 GB-os merevlemezt ajánlok, ugyanis olyat már nem gyártanak újonnan (legalább is úgy tudom) + nem is éri meg megvenni az ilyet már, főleg hogy már egy 1 TB-os merevlemezt is tudsz venni 15 ezer forintból, arról meg nem is beszélek, hogy a kisebb kapacitású merevlemezek már lassan drágábbak, mint a nagyobbak, vagy csak egy kicsivel olcsóbbak, mint a 2x akkora lemezek
    A SATA csatlakozók meg csak sebességben különböznek, tehát egy SATA 3-as merevlemez is tökéletes lenne, főleg hogy alatta már nem is éri meg lemezt venni.

    A lemezre térve, bár vannak még 80 GB-os lemezek a piacon (pl WD800JD) ilyen 6-7 ezer forintért, viszont nem éri meg megvenni őket, legalább is szerintem nem.
    A megbízhatóság miatt szívesen ajánlottam volna egy 250 GB-os WD Scorpio Black-et, viszont mikor megláttam, hogy drágább, mint az 500 GB-os változata (ami 16-17 ezer körül van), rögtön elvettetem az ötletet, így inkább egy WD Blue WD5000AAKX 500 GB-os (13-14 ezer körül már kapható), illetve egy WD Blue WD10EZEX 1 TB-os (15 ezertől kapható) lemezt tudok ajánlani. Netezésre, illetve átlag felhasználásra tökéletesek és ha nem gyári hibás darabot fogsz ki véletlenül, akkor semmi gond nem lesz a megbízhatóságával, bár ez szinte mindegyiknél így van.

    Szerk.: Így utólag hozzátenném, hogy ha a merevlemez külső mérete mindegy, viszont fontos, hogy alacsonyabb legyen az ár, akkor vannak 320, illetve 500 GB-os Toshiba, Hitachi, illetve Seagate 2.5-es merevlemezek 10-11 ezer forinttól, bár a megbízhatóság tekintetében annyira nem ajánlanám őket.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák