Új hozzászólás Aktív témák

  • toeri

    aktív tag

    El vagyok keseredve. Vettem egy ST3000DM001 (3TB, Seagate, 7200) vinyót, és pár nap alatt feldobta a bakancsát. (Visszavették, ilyen gond nincs.) Természetesen GPT/NTFS-re volt formázva és a Seagate gyári programjával vettem használatba WIN7 alatt, mert az alaplapom még BIOS-os, nem UEFI-s. Látszott is a teljes kapacitás, egy volume-ra felfűzve, egy meghajtó-betűjel alatt, tehát látszólag mindene rendben volt, de egyszer csak elkezdett ciripelni. Ezt úgy félóránként megismételte, majd a HDD sentinel szerint hirtelen lett rajta 24 hibás szektor és ezzel párhuzamosan a SMART szerint a várható élettartam is zuhanásnak indult. Nem egészen 3 nap üzemidő alatt. Amíg állt, addig fogta a rendszert is, nem fagyott le a szó klasszikus értelmében, de lemezműveletet nem lehetett vele végezni. Másik diszken sem.

    Ez valami nagy egyéni pech lehetett, vagy hallott, olvasott már valamelyikőtök ilyen problémáról ezzel a sorozattal kapcsolatosan? :(

    Merjek másikat venni? Mert amúgy szimpatikusabb lenne, mint a drágább és lassabb WD. De most nem tudom, mit higgyek erről az esetről?

    Üdv, toeri

Új hozzászólás Aktív témák