Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
válasz KAMELOT #181700 üzenetére
Kifejezetten régi kártyát szeretne. Szerintem 8 év már réginek mondható a VGA-k piacán. Régi kártyákra nem létezik gari, egyikre se, ezek alapján nem létezik közöttük jó vétel. A jót megindokoltam, miszerint minden szempontból fejlettebb mint a GTX 750Ti. Nem említett anyagi keretet, így ez alapján sem tudtam eldönteni, hogy neki az miért nem jó.
A régi, tápcsati nélküli kártyák közül szerintem az a legjobb technikai értelemben. Igaz, a 1050Ti már 2016-os kártya, a kérdező pedig 2012-2015-ös intervallumot adott meg, ha szigorúan ragaszkodunk ehhez az intervallumhoz, akkor egyértelműen a GTX 750Ti a nyerő.
Szóval röviden tömören, szerintem egyik régi kártya sem jó, de itt nem ez a lényeg, hanem hogy a kérdező igényeihez találjunk megfelelő terméket. A megadott kritériumoknak én ezt a kettőt találtam megfelelőnek, mivel anyagi keret nem volt megadva.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Lorden
senior tag
válasz huskydog17 #181701 üzenetére
Vannak fura gondolkozású gépösszerakó emberek.
Haver is kitalálja, hogy "retro géppel" akar szórakozni, akkor nem kell neki a 1050TI, hanem befűti 280x-szel a szobát.[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz huskydog17 #181701 üzenetére
Így igaz, de...
10x 9900Ft van egy új kártyája.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
GEIL
addikt
válasz huskydog17 #181699 üzenetére
GTX970 még jobb is volna talán, de árban ugyanaz.
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
zsalesz
tag
Sziasztok!
Reméltem belefér de beárazásban szeretnék segítséget kérni.Sapphire Pulse radeon rx6750xt.
2023 áprilisi vásárlás.
Sem undervolt, sem overclock nem játszott.
-
KAMELOT
titán
-
bobalazs
nagyúr
Úgy látszik hogy nyugodtan lehet ajánlani az Intel ARC kártyáit is.
250 játékból 218 nagyon jól működött. -
tzimash
őstag
Hali.
Ajánljatok légyszi VGA-t egy belépőszintű "gamer" gépbe. (nem a legújabb AAA játékokhoz nyilván. Minecraft, GTA5, Skyrim, Lego akármik.)
I5-4570, 8Gb RAM 1680*1050-es monitorhoz.
Ami lényeges, hogy extra tápcsati nélküli legyen és max 20cm hosszú, mert amúgy nem fér be a viskóba.
Minderre nagyon max 20k-t szánnék.
Van pár ami talán megfelel ennek, 1050, RX460, GTX950, de hátha mondtok olyat, ami elkerülte a figyelmem. Köszi.[ Szerkesztve ]
-
cibus
aktív tag
-
Rottweiler89
senior tag
válasz tzimash #181711 üzenetére
Én simán egy RX 570 Pulse ITX-et ajánlottam volna, ha nem írod a plusz tápcsatit.
Milyen PSU-d van?DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
tzimash
őstag
válasz Rottweiler89 #181717 üzenetére
FSP 280W, egy Lenovo thinkcentre.
Vehetnék bele újabb tápot de akkor meg vadászni kell 24>>14pin átalakítót ishuskydog17:
akkor 1050 lesz, remélhetőleg a táp is elég hozzá, 211W-ot ír a Be Quiet-es kalkulátor.Csupingo:
Kacérkodtam azzal is[ Szerkesztve ]
-
pilu85
őstag
Rx560am is volt 4 gigás. Nagyon jól elvoltam velem
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
JulianSinulf
senior tag
válasz Csupingo #181658 üzenetére
Ma kipróbáltam a 1030-at és A310-et is.
A 1030-al 1-2W-tal fogyaszt többet a gép üresjáratban. Ez jó lenne, de sajnos HDR módban a 4K filmek csak akadozva futnak. Próbáltam a frissítési frekvenciával játszani és bár jobb lett, nem szűnt meg a gond.
A GDDR4-es memóriával szereltet próbáltam.
Szóval ez nem játszik, hiába jó a fogyasztás.Aztán betettem az A310-et. Emiatt le kellett frissítenem a W10-et, aminek nem örültem. Főleg, hogy már nincs a gépben.
Fogyasztás terén kb. +10W üresjáratban. Ez úgy felfele kerekítve 3€ plusz havonta. Persze ennél több, mert használat közben többet fogyaszt. Ezzel még együtt tudtam volna élni. Egy új procival sem biztos, hogy kevesebbel megúszom.
HDR-ben sem volt gond a 4K tartalmakkal. Viszont a yt-vel már inkább. Egy vidóra nyomva mindig fekete lett a teljes kijelző mielőtt elkezdte volna játszani. Teljes képernyőre váltásnál és onnan vissza szintén ez történt némi hang akadással. Ha másik fülre váltottam vagy vissza, akkor is csinálta. Nagyon idegesítő volt.
Az Arc-os szoftver nem tetszett.
W10 frissítés nélkül a honlapukról letöltött driver nem ment fel. W10 frissítés után sem volt hajlandó frissíteni a driver-ét.Most várom a 3050-et.
Halkan megjegyzem a többieknek, hogy ezen sincs extra tápcsati. -
PuMbA
titán
válasz JulianSinulf #181721 üzenetére
1030-ból csak a GDDR5-ös verzió ajánlott, azzal nincs gond 4K HDR filmek esetén
[ Szerkesztve ]
-
xtremist
senior tag
Szerintem azért nem ajánlotta senki a 3050 6gb-ot, mert a valaha volt legrosszabb ár érték arányú kártya a piacon, bármi más jelző ami eszembe jut róla már moderálásra szorulna. 1030-ból a gddr5 megeszi a 4k hdr megjelenítést reggelire.
[ Szerkesztve ]
-
Lorden
senior tag
A topikban a kiherélt 3050 6gb lényegében soha nem lesz ajánlott vétel 80e körül, ahogy a sima 8gb-s verzió se.
-
Csupingo
veterán
Konkrét hdr-es tapasztalatom sajnos nincs, de nem hittem volna, hogy az 1030-nak nem megy. Az intel driverek meg még mindig el vannak egy kicsit maradva.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
JulianSinulf
senior tag
válasz PuMbA #181722 üzenetére
Ez az apró, de fontos infó elmaradt. Köszönöm, hogy most fel lettem világosítva!
Persze, ha a kereső is előbb ilyet dob be és nem a GDDR4-es verziót, akkor ezt veszem.
Árban is ugyanaz. Csak az egyik Gainward volt, a másik meg Gigabyte lesz.
Még jó, hogy a visszeküldés ingyen van. Biztos örülni fognak nekem, 3 kártya biztos, hogy menni fog vissza.
Azért a 3050-et is megnézem, ha már itt lesz.[ Szerkesztve ]
-
jozefgucci1
addikt
Sziasztok , tervezem , hogy cserélném a 3070-es kártyámat nagyobbra 4070 Supert gondoltam a jelenlegi konfig mellé. A felbontás 1440P-144Hz főleg multi játékok mellé.
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
Grave_444
nagyúr
válasz jozefgucci1 #181728 üzenetére
Remek hír!
Viccet félretéve, mi a kérdés?
Táp elég régi, azt lehet cserélném. Nem mindegy milyen kártyát választasz a csatlakozó miatt, rosszabb esetben átalakítózni kell a 16pin 12VHPWR-t. Proci kb elég. Összefoglaló.[ Szerkesztve ]
-
jozefgucci1
addikt
válasz Grave_444 #181729 üzenetére
Ó bazz , volt egy telefonom és szerintem rányomhattam a "küldésre" bocsi.
Szóval a táp 4 éves 2020-van vettem és a kérdés az lett volna , hogy a 4070 super + a jelenlegi procim pariban van e vagy érdemes lenne cserélni azt is?
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
Grave_444
nagyúr
válasz jozefgucci1 #181730 üzenetére
Gondoltam, leírtam mindent. Akkor táp marad, a csatlakozóra figyelj.
Asus Dual a belépő szint, ami viszonylag jó hűtéssel rendelkezik, oda elég 1x8pin.[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz jozefgucci1 #181730 üzenetére
Minden tökéletes a 4070 Super fogadására. Lásd ahogy nekem is van. És a táp is átalakítózott nálam 2db 8pin PCI-E --> 16 pin 12VHPWR.
Nem lesz gond, ez a vga 240W TDP-ig megy el mint az RTX 3070 viszont erőben RTX3090 szint. -
JulianSinulf
senior tag
válasz JulianSinulf #181727 üzenetére
Nagyon gyors volt az egyik eladó, a 3050 meg is jött ma.
Már a gépben is van és hozza az elvártat. Bár először úgy tűnt, hogy valami nem lesz jó, mert HDR módban 4K filmnél mikor előjött a VLC alsó sávja, akkor akadt egyet, mikor eltűnt, akkor a kép közepén volt egy hibás csík. De úgy néz ki, hogy ezt csak 30 Hz-es beállításnál csinálta. 60 Hz-nél nem jelentkezett a probléma. A yt-vel sincs gond.Fogyasztás terén 30 Hz-en +7-8W, 60 Hz-en +9-11W. Ez kevesebb, mint az A310-é. Üresjáratban.
A 1030 már csak a jövő héten érkezik. Megnézem azt is. Azért az sem mindegy, hogy 84 vagy 190€. Addig meg használom a 3050-et.
-
Zadia
senior tag
Sziasztok
Segítségeteket kérném vga vásárlással kapcsolatban.
Milyen felbontás mellett szeretnéd használni? ( Full HD )
Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék ) World of Thanks, War Thunder, Farming Simulator 22
Mennyi pénzt szánsz rá? 35-40 ezer
Új vagy használt kártyában gondolkodsz? Használt,lehetőleg nem referencia hűtőst.
Pontos konfigurációd leírása :
CPU: AMD Ryzen 3 2300X + Artic Freezer 33 esport
Alaplap: Asrock B450M Pro4 R2.0
Memória: G.Skill Aegis 2 x 16GB DDR4 3000MHz CL16
Táp: DeepCool PF600W
SSD: Kingston A2000 512GB
HÁZ: IONZ KZ-35V
Elsősorban AMD vga-t szeretnék,de nVidia is jöhet.
Köszönöm.
-
cibus
aktív tag
-
Doblós
aktív tag
Sziasztok!
13500 mellé melyik kártyát ajánlanátok?
7800 XT vagy 4070?
Hosszabb távra terveznék,1440p-ben játszomNincs ez elb@szva,csak másra lesz jó
-
bobalazs
nagyúr
válasz JulianSinulf #181747 üzenetére
Mondod te, miközben millióan használják megelégedetten. Ne tegyünk már különbséget, 7800XT, 4070, mindkettő jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Gigabyte Radeon RX 6700 XT GAMING OC 12GB használt videokártya számlával és garanciával
- Zotac RTX 4080 16GB GDDR6 Gaming AMP Extreme AIRO - Új, 2 év garancia - Eladó!
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 RED DEVIL Eladó! 99.900.-
- Eladó modifikált R9 380X
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest