Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
KAMELOT
titán
válasz spleenszuru #182398 üzenetére
2025 elejéig szerintem van idő gyűjteni egy 5080.
Ott még jó várni 2-3 hónapot, esetleges hibák végett.
5080/5090 szerintem gyorsan fogják vinni ahogy a 40xx esetén is volt.
Ezzel számolni kell, hogy 1000-2000€ között fog mozogni.sylex: Ezt nem tudjuk, csak találgatások mennek. Amd szerintem hamarébb lesz.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
NyalokAA
aktív tag
Sziasztok!
A napokban kiadott játékokat elnézve ( U5 engine , kikapcsolhatatlan RT , 0 optimalizáció ) felötlött bennem , hogy a kicsit ma már vérszegény konfigomra rálocsolnék némi pénzmagot.
A felbontás szigorúan 2560x1080 . Sajnos már ide is kicsit karcsú a Vga , de platformot még nem biztos , hogy váltanék AM4 -> AM5 re
Jelenleg
Ryzen 5600(x órajelen)
6700xt
2x16gb 3600mhz ddr4
ólálkodik a gépben. Procit + Vga-t itt a használt piacon beforgatva kb + ~200-250 ezer forintért meg lehetne ugrani egy 5800x3d-t + 7900gre-t ( természetesen azt is innen apróról )
Ez szerintetek egy okos döntés lenne? vagy szenvedjek még kicsit jövő tavaszig aztán komplett platform váltás lenne inkább célszerű?Cél igazából a mindig 60fps közel "max" grafikán az idén +1-2 éven belül megjelenő játékoknál.
upsz most nézem nem a milyen konfigot rakjak össze topikba vagyok , de talán ide is elfér
[ Szerkesztve ]
-
geryyyy
tag
válasz Headshot #182406 üzenetére
Kösz mindenkinek a választ.
Platformváltás alatt mit értetek amúgy? Mármint az én esetemben, mire lenne érdemes váltani, ahol már komolyabb szintlépés lenne?(Bocsánat a nyilvánvaló kérdésekért, másfél éve vettem ezt a PC-met használtan, előtte 15 évig csak konzolon gameltem, mellette laptopom volt, így nem igazán mélyedbe ezekbe bele)
-
Headshot
tag
válasz geryyyy #182407 üzenetére
Kb amit kolopele írt. Nem ez a topic de:
Az intelt én helyből kizárnám, 12. gen nem elég erős, 13-14.gen meg ép megöli önmagát.
Marad AMD, ahol Am4 foglalatnál 5700x-et venném minimum procinak. De az AM4 platformon ez majdnem a teteje, ezért hosszú távon jobb lenne AM5 platform és R5 7600.[ Szerkesztve ]
-
-
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz keresnék ajánlott VGA-t.(lehet használt is) Játékok FullHD-ban mennének legfeljebb.
Illetve az is érdekelne, melyik az a VGA-t amit még ez a CPU ki tud hajtani.i7-12700k
Chieftec A-80 CTG-750C 750W táp
Keret: 100 ezer Ft -
KAMELOT
titán
-
Headshot
tag
válasz KAMELOT #182425 üzenetére
Az egy dolog, hogy te nem látod értelmét, de a hardverapro nagy része a régebbi cuccok értékesítése körül forog. Még jó hogy nem dobunk ki azonnal mindent, amint 3 éves lesz.
Nem sok értelme van a topicnak, ha annyiból all mindenki gyűjtsön még 7800 XT-re vagy 4070-re.Azért FHD-re a 7800XT-n kívül is lehet normális kártyát találni jóval olcsóbban.
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok!
Az már eldőlt, hogy egy 4080 Super-t szeretnék venni, viszont akkora ár különbségek vannak gyártók és típusok között, hogy elképszető... 450-től 580ig....
Melyik most az úgy mond best buy, ha az árát is kordában akarjuk tartani ?Előre is köszi !!
-
xtremist
senior tag
-
-
KAMELOT
titán
válasz xtremist #182430 üzenetére
Igaza van Uram.
Köszönöm a javítást! Akkor MANLI kihúzva.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Maxell014
senior tag
Köszi !
-
Leone743
tag
szerintem a topik leirásba bele kéne irni azt is hogy mennyi ideig szándékozod megtartani a kártyát,mielöt eladod
[ Szerkesztve ]
-
Leone743
tag
és 100 ezer helyet lehet ajánlani 200 ezerért kártyát,de szerintem az úgy korekt hogy hozzá teszed azt is hogyha még sincs lehetöséged semenyit gyüjteni akkor le irod mit tud venni 100 ezerért és hozzá teszed azt is hogy az közel se fogja anyira meg érni,és ezek után az érdeklödö eldönti mi legyen
-
-
kolopele
nagyúr
válasz Lorden #182435 üzenetére
Pontosan. Az utóbbi időben már alig van játék ami érdekelne (legutóbbi bukta számomra pl. a Star Wars, még a Ubisoft+ - on sem éri meg), ami meg mégis arra teljesen jó az egy éves 6700XT - m, pláne FHD 60 fps - hez. Semmi értelme nem lenne több százezerért beújítani, hogy továbbra is 60 fps - en játszogassak (amihez nyilván a 10700 - ast is cserélni kellene), és ezzel nagyon sokan vannak még így. Gyerekeim pl. kizárólag Valorantoznak, olykor Leage of legends, minek vennék erősebb kártyákat mint a 6600? Vannak fenn 60-100k körül megbízható kártyák, és aki megveszi tisztában van azzal is, hogy ezekhez már nincs gari a legtöbb esetben.
-
Maxell014
senior tag
-
Maxell014
senior tag
válasz KAMELOT #182441 üzenetére
Én használtan gondoltam aprórol, mert opció a használt is de most nem igen van eladó jó áron belőle. Én a helyében ezt próbálnám be kis alkuval
-
Topikgazda
Kérlek titeket, hogy fejezzétek be az offolást.
Köszönöm! -
zsolthee
senior tag
Nagyon köszönöm, hogy ennyire lelkesen próbáltatok VGA döntésben segíteni. Igazából egy 1050Ti-ről szeretnék váltani, hiszen a VGA-n kívül minden mást upgrade-eltem. Gondoltam veszek egy korszerűbb videóvezérlőt, hogy akkor az is jobb legyen. Nem a legújabb játékokat aakarom követni, csak le akarom cserélni a kőkorszaki vasakat.
Szóval egy 6750 XT is már kb 3.5x gyorsabb annál amit jelenleg használok. Viszont KAMELOT-nak annyiban igaza van, hogy ha kicsit hozzápótolok, akkor vadi új 6800-as vehetek, ami viszont már közel 4x-es teljesítmáényt jelent az 1050Ti-hez képest.
Még agyalok rajta, spórolok és nézelődök. De abban azért látom nincs vita, hogy nem CPU limitem, hanem cash limitem van
Amúgy miért RX-et ajánlott szinte mindenki? Ár/érték arányban sokkal rosszabbak most az nVidia kártyák?
Remélem nem off és maradhat még a hozzászólásam ezen 1 kérdés erejéig.
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Windows 10
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Tápkábelek És Adapterek 12VHPWR Egyedi Harisnya Nvidia
- ASUS ROG STRIX RTX 3090 24GB Dobozos 1-Év garanciával, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! ÁRGARANCIA! ÚJ GIGABYTE GAMING OC RX 7800 XT 16GB GDDR6 videokártya 3 év garancia
- Eladó rx 6500 xt
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest