Új hozzászólás Aktív témák

  • DaFunk1511

    tag

    Sziasztok!

    Tanácstalan vagyok. Kb fél éve még úgy voltam, hogy biztosan elég lesz az előző gépből maradt videokártya és azt nem veszek. (mellesleg kompletten újítottam mindent, csak az maradt ki.😏) Jelenleg azt látom hogy nem lefelé mennek az árak, hanem felfelé. :( Kénytelen vagyok fejleszteni, bántja a szemem az alacsony fps. Régebbi címekkel elvagyok szépen, sőt...sok esetben 70%-on megy a kártya az fps limit miatt. De azt veszem észre hogy az újabb címeknél már most kevés a 4gb vram, de a teljesítmény is.
    Cyberpunkot nem hoznám fel (de az az egyik prioritás) és az AC: Valhalla. Odyssey számomra már pengeélen volt a kompromisszum-teljesítmény küszöbön az 50-60 fps-el, de a Valhalla épphogy közepes beállítások mellett épphogy többet kér 4gb vramnál és városban visszaesik 35-40re az fps.
    A kérdés az, hogy megéri váltani, vagy legyek türelemmel hátha olcsóbb lesz a 20-as széria... Csak nVidia lesz a jövőben, még egyszer amd-ről hallani sem akarok. (szoftver,undervolt...stb...)

    VGA: Msi RX580 Armor Oc 4gb
    Monitor: LG 24mp59g - így adott a stabil 75 fps és a Freesync és 1080p (esetleg majd egy 2K 27" monitor ugyan úgy 75hz, és elviekben displayporton jó az nVidia is :F )
    Gépház: Spc signum sg1 tg (hátha a kártya mérete miatt fontos)
    Táp: CoolerMaster MWE550 Bronze
    MB: Asus Prime B450-Plus
    CPU: Ryzen 5 1600AF + Deepcool Gammax300
    Ram: g.skill aegis 2x8gb 3200mhz
    (Meg SSD stb...)
    Tavasszal igyekeztem "budget" gépet összeállítani, de azt néztem sok oldalon (már amennyire hinni lehet ezeknek :U ) hogy ehhez a 20-as széria a bottleneckel bőven, így a pénztárcám is jobban örülne egy 1070-nek használtan. Így kb a keret 80-90 ezer, főleg ha sikerül eladnom a mostanit talán 35 ezer körül. Látom a 1660-at is, de az csak 6gb. Teljesítményben mit jelent ezzel a konfiggal? Vagy van más alternatíva? Anno volt egy Asus gtx1060 6gb, megbántam hogy azt adtam el a mostani helyett... Gondoltam legyen akkor teljesen AMD... :W

    Kicsit hosszú lett, de előre is köszönöm a válaszokat. :)

Új hozzászólás Aktív témák