Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baky1987
tag
Sziasztok!
Új készülék kiválasztásában szeretném kérni a segítségetek:
250 000 HUF
filmnézés, tévézés, sport
48col, 3,5 méter
többnyire este és sötétbe
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
szemből, max 2 fő
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Plex
hdmi, usb
mind1
nincs ilyen
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
nincs ilyen
csak új12. Egyéb
szép képe legyen lehetőleg, full HD, a 4k nem fontos, de ha van az sem baj
Köszönöm szépen előre,
Gergő -
torma1981
veterán
Sziasztok.
Hogy érdemes tesztelni, hogy 65 col vagy 77 col ideális egy adott szobához? Úgy értem kimerni, feljelölni a falat, stb. Ekkora méretben nincs karton papírom amit lehetne felrakni sajnos. 😔 Van valami jó ötlet -
Djuree
félisten
válasz torma1981 #86905 üzenetére
a neten ott egy csomó táblázat, full HD meg 4K más, figyelj oda!
65"-hoz 4K-ban kb. 2 méter az ideális ahogy számolgattam több táblázat alapján.
77" sztem 3 méter körül lehet 4K-ban...LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
elektroman2
csendes tag
Sziasztok!
Hálószobába keresek TV-t
200.000 környéke
Filmnézés, youtube
kb 3 méter, 40-50" környékén nézelődök
Sötét, többnyire este
Szemből, 2-en néznénk
Tudjon egy DLNA-t és nekem már jó, a többi felette csak extra
Kábeles ethernetnek örülnék a wifivel szemben, esetleg ha Bluetooth fülhallgatót lekezel az jó pont
Teljesen mindegy. falra kerül
Nincsenk komoly preferenciák, ár-érték arányban legyen jó.
Semmi extra
Használt is szóba jöhet, garanciával.
Amivel szemeztem az TCL 50C805 de erősen gondolkodom hogy a TCL 43C 645-735 is elég lehet. Nem tudom megéri-e a azt a plusz 100ezret a 805-ös.
Más márkából nem tudom van-e hasonló tudású ebben az árban, de ha van érdekes lehet az is.
Előre is köszi a válaszokat,
Üdv Marcell -
Djuree
félisten
sokan kérdezik/nincsenek tisztában az ideális tv méret/nézési távolsággal.
Találtam egy nagyon jó leírást: [link]
Innen van ez a kép ami jól összefoglalja. Nyilván néhány egyedi paramétert nem néz, de 90%-ban pontos lehet.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Vhiktor
veterán
válasz Djuree #86910 üzenetére
Ezzel egy hatalmas baj van van, hogy csak felbontas alapján vizsgálja a témát.
Ami az élményben számít az a latoter lefedettség. És ez a kulcs. Mert van aki nem szereti a nagy latoter lefedettséget, aki még mozis élményt akar annak nagy horizontalis latoter lefedettség kell ~45 foktol felfelé ( na jó ne legyünk ennyire szigorúak legyen 35 fok)A fenti táblázat a 4k hajnalán volt érdekes, ami megmutatta mi az a távolság ahol kijön a 4k felbontas előnye. De szerintem még mindig nagy távolságokkal számol.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Vhiktor #86912 üzenetére
.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Djuree
félisten
válasz Stealth #86911 üzenetére
oh, látom ott is ott van.
elolvastam amúgy csak már nem emlékeztem hogy ez van ott is.Vhiktor: igen, persze igazad van, ez csak valami kiindulásnak jó inkább.
de ha belegondolsz, 65"-hoz 2 méter kb. amit ír ideálisnak. ennél közelebb ki ül a tv-hez? senki szerintem. legalábbis én a 2 méteremmel nem is tudnék sokkal közelebb, mert akkor már a lábam nem tudom kinyújtani.
meg akkor az már inkább monitor lenne, amire megint más szempontok érvényesek... és ennél lényegesen kisebb tv-k is vannak. akkor azokat honnan kéne nézni 40cm-ről?
nem egyszerű téma ez.
amúgy most kb. 75" amit a projim vetít, ez nekem 2-2,5m-ről teljesen mozis élményt ad.[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Vhiktor
veterán
válasz Djuree #86914 üzenetére
65 colt 1.2 és 2.5 méter között írja. 2.5 méterről már nem látni a 4k előnyét ekkora kijelzőn, de még 1.2 méterről sem szerintem.
Való igaz, méretben kicsit elfogult vagyok, nekem a 120" 160 cm-ről kezd kicsi lenni. 120 col esetében kb 2 métertől érzem a 4K előnyét.
45 fokos látótér lefedettség akkor van, ha olyan távolságból nézed a képet mint amilyen széles a kép (nem a képatló).
[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
válasz Vhiktor #86915 üzenetére
szerencsére nekem megvan az az előnye a kis szobámnak, hogy bármilyen közel tudok ülni a tv-hez, persze 1,5m-nél közelebb nem akarok, mert van egy kis lábtartóm és úgy tudok órákig kényelmesen ülni hogy azon van a lábam kinyújtva.
65"-öset vettem végül, nem ért meg +145k-t a 75"-ös, az lett volna az igazi, az a baj nem is nagyon fért volna, az ajtót nehéz lett volna kinyitni, nagyon keskeny a szobám, viszont hosszú legalább.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Djuree #86917 üzenetére
A közelebb ülés a legegyszerübb, ugyanazt az élményt adja
-
Baky1987
tag
válasz Quadgame94 #86903 üzenetére
Szia!
Igen, csak ez férne be a helyadottságok miatt. Szülőknek lenne és a bútorokhoz ragaszkodnak... Sajna muszáj 48 -ban gondolkodni.
Köszi szépen,
Gergő -
loslobos
tag
válasz elektroman2 #86909 üzenetére
Szia,
Én az 50C805 tévét venném. Van különbség egy sima QLED-hez képest. Szerintem megéri a különbözet
-
veterán
Nézegetem itt az ajánlásokat egy ideje,
(engem már nem érint karácsonyra megvettem az LG 55C3-at),
és nekem tök fura hogy állandóan TCL.
Félreértés ne essék, elhiszem hogy jót alkottak, de az hogy CSAK ÉS KIZÁRÓLAG ŐK, az érdekes.
Nincs jó tv-je a Panasonicnak, JVC-nek, Hitachinak, stb stb stb? Samsung QLed, LG Nanocell, semmi ??
Ez hogy a manóba lehet?Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Quadgame94
őstag
válasz cs.zs. #86923 üzenetére
JVC-nek meg Hitachi-nak mikor volt jó tévéjük valaha? Pana meg mindig is túl volt árazva. Persze én kb. 7-8 éve követem a piacot, az hogy 2010-ben mi volt fogalmam sincs.
Egyébként azért van sokszor ajánlva a TCL mert a 150-300 ezres kategóriában a legjobb minőséget adják. A többi gyártó nevetséges sima LED vagy néhány zónára osztott TV-t ad, miközben Ők miniLED-et.
Példa:
TCL 55C805 miniLED - 250K
Samsung 55Q80C (pár zónára osztott IPS) - 290K
Samsung 55QN85C miniLED - 350KSzeretném ajánlani a QN85C-t mert egy jó kis TV, de... annyiért? Természetesen nem.
-
Vhiktor
veterán
Ez azért van, mert adott áron a TCL megalázza a többi gyártó tv-jét képminőségbnen.
-
Stealth
senior tag
válasz Quadgame94 #86924 üzenetére
Tegyük hozzá a Samsung készülékeknél se a DTS se a Dolby Vision nem érhető el, úgy drágábbak, mint a TCL-ek. Vicc, amit a nagy gyártók művelnek.
-= Stealth =-
-
Swenk
aktív tag
Csak gy saját példa: pár napja elpasszoltam a családban egy 5 hónapos Lg 65 nano763-at, és vettem a helyére egy TLC 65C805 tv-t.
Az LG nano alapból nagyon kicsi fényerő, gyenge kontraszt, IPS kijelző miatt, azt mondják. Nem tudtam mgszeretni a feketét szürkének.A TCL képe meg csillog, villog, mélyfekete, csodálatos kép, pláne az Lg nano-hoz képes. Talán ezért ajánlják itt többen is a TCL tv-t. Persze sokmindenben nen tökéletes, de a képe......Azt érzem, hogy jól döntöttem. -
Djuree
félisten
na asszem megvan nekem is a végleges verzió: 65c805.
két kifizetett másik tv árát várom vissza az alzától.
de inkább adok most ennyivel többet érte, úgyse veszek most 6-7 évig biztos másikat.
legközelebb veszek hozzá egy ps5-öt ha megint lesz pénzem...LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
veterán
Mint írtam, én elhiszem hogy jó, egy percig sem kételkedek a jelenlegi minőségében. Simán hajlok rá, hogy ha a közeljövőben Anyámnak kell egy TV, akkor egy ilyet kapjon.
Azért felemásak az érzéseim, mert TV-szerelő barátom/kollégám sorra cseréli a háttérvilágításokat a 8-10 éves tv-kben. Mindenben, egymás után. Sok TV, pl az alább említett Hitachi is (nem)meglepő módon "Vestel", és azokhoz van minden, 2 hét alatt megjön hozzá aliról a cucc, ahogy pl a Samsungokhoz is.
A korábbi TCL példányokhoz viszont SEMMI SINCS.
(LG Nanocellhez sem)
Jelen pillanatban természetesen nem tudhatjuk, hogy a mostaniakhoz mi lesz majd kapható, és mi nem, inkább csak kérdés, hogy ez a fajta alkatrész-utánpótlás-hozzáállás vajon megváltozik-e.
Persze ha valaki oledet vesz, mint én, akkor nincs jelentősége, mert abban nincs mit cserélni, megy a kukába és csókolom.
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
válasz Öcsielvtárs #86933 üzenetére
Én is így gondolom, és sokan mások is,
de az hogy alkatrészhiány miatt egy mozdulattal kib.sszuk a kukába,
egyszerűen csak nem helyes.
Ha igazán átgondoljuk, mennyi elektronikai hulladékkal szennyezzük Földecskét, megfájdul a szívem.
...és egy újabb db lesz a kupac tetején a tiéd is, meg az enyém is...Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
korcsillio
addikt
Üdv.
Vásároltam egy Philips 75PUS7608 készüléket és az a problémám vele hogy random bekapcsolgat magától.
Mi okozhatja a gondot? -
rainman72
Topikgazda
válasz korcsillio #86936 üzenetére
Frissitsd meg elsőnek.
Vagy huzd ki működés közben,az is segíthet.
Illetve megkopogtathatnád hogy tényleg VA panel van benne?
Köszi[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
őstag
Sziasztok! Most találtam ezt a tv (TCL 98P745) egy hirdetésben, a méretéhez képest egész jó áron. Jónak számít ez a tv? Vagy inkább csak nagy Film nézés lenne a fő felhasználás , média boxal. Azt nézem ilyen méretben más gyártók termékei 2x áron vannak, gondolom van oka amiért úgy mond ez ,,olcsó”. Jelenleg egy Sony Bravia KE-85XH9096B tv használok, ha lenne olyan képminősége a TCL tv nek, az nekem megfelelne Köszi a választ
-
elektroman2
csendes tag
válasz elektroman2 #86909 üzenetére
Voltam ma Euronics-ben, egymás mellett volt egy tcl 65c805 meg egy 50C645. Nem mondom hogy nem láttam közte semmi különbséget, de azért nem volt olyan irdatlan nagy különbség köztük. Pont annyi, hogy teljesen elbizonytalanodjak. Az egyik eladó mondta hogy a 805-nek jobb a hangja, ami nem hátrány mert házimozi nem lesz mellette, soundbart meg nem akarok venni.
Egy másik eladó meg nagyon LG-t akart rám melegíteni 190000 forintért, ami neten 177... LG 55UR80003LJ-t mutatott Kép alapján az se volt csúnya, de mondjuk a távirányítóját nem tudta előszedni, úgyhogy csak gyári demoprogram volt rajta. Nagyon mondta hogy jobb a processzora tovább jó lesz a TV stbstb, de mellette sok teljes baromságot mondott. Miért is jobb a TCL mint mondjuk az az LG? -
elektroman2
csendes tag
válasz elektroman2 #86940 üzenetére
Esetleg valami demo videot tudtok ajánlani amivel a boltban össze lehetne hasonlítani őket?
-
-
Stealth
senior tag
válasz elektroman2 #86940 üzenetére
A C805 miniled TV sok zónával és jó fényerővel. A C805-öt vedd a három közül, kimagaslik. Ha teszteled, kérd az eladót, hogy a C805-ön állítsa be a local dimminget a legmagasabb értékre. A másik kettőn nincs ilyen. Ez egy jó tesztvideó.
[ Szerkesztve ]
-= Stealth =-
-
harvi
csendes tag
Sziasztok, kis segítség kellene. Vásároltam egy TV-t, Samsung QE55Q67C, mivel abszolút nem értek hozzá, nem sokat válogattam. (Első 4k, első okos) Nos talán pont ezért, de számomra fantasztikus a készülék. A fekete fekete, a felirat szép éles, nem vakító, nem foltos. A hang is abszolút megfelelő, a csatlakozás az 10/10. És itt jött a de. 1 nap után elkezdett a kijelző hibákat produkálni. Na nem baj, vissza kell küldeni. Csakhogy, nincs már raktáron, akkor viszont kell keresni valami mást. És teljes tanácstalanság. Biztosan Samsungot szeretnék. A Q67C-nél volt kis tükröződés (mondjuk lehet csak a fólia miatt).
Amit néztem Q70C/Q80C/QN85C/S90C(ez már nagyon a keret teteje) és ahogy egyre belemerültem, egyre inkább eltemetődtem a sok stutter/jugger/bleed/glow/fliker alatt. Egyáltalán érdemes nem gaminghez a 60 Hz-nél nagyobb frekvencia? Tudnátok ajánlani valami jót? -
veterán
Az, hogy mi lesz majd helyette (pl kp), teljesen tökmindegy, nem változtat azon, hogy ha hibás akkor küldd vissza azonnal.
Utána majd elmélkedsz a többin.Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Quadgame94
őstag
Az a Q60/Q67C egy alap LED TV, méghozzá Edge-LED szóval nem a legjobb. Ha neked tetszett akkor vagy nem láttán ennél sosem jobbat, vagy nagyon szerencsés vagy hiszen akkor nem kell drága tévét venned. Q60C is teljsen okés lesz.
Menj el egy MM-be vagy Euronicsbe és vigyél egy 4K HDR filmet és hasonlítsd össze őket. Én egyiket sem venném, mert túl vannak árazva és kapni jobbat is náluk (TCL C805 vagy C745) olcsóbban. De azt gondolom, hogy abból amit írtál neked elég lesz a Q60C is.
-
-
lala666
senior tag
válasz Quadgame94 #86949 üzenetére
elájul tőle
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest