Új hozzászólás Aktív témák

  • kesztió

    aktív tag

    Nem kapcsolódik szorosan a Milyen TV-t vegyek? topikhoz, de hótziher, hogy itt tudja valaki a választ.

    Kínlódom, hogy az Androidos LCD TV (Philips PUS8536) fogyasztását lefaragjam, amikor csak zenét hallgatok rajta (Spotify + built-n Chromecast), de egyelőre semmi jel, hogy ezt automatizálni is fogom tudni: ha pl. screensaver-ből vagy Taskerből sötétítem el a képernyőt, egyúttal standby-ba is belép, azaz kilövi az streamelési folyamatot. (A menüből mondjuk megoldható, de mászkáljon a Blaha Lujza a menüben minden egyes alaklommal, amikor megindítom a cast-elést.)
    Azt meg tudnám csinálni, hogy komplett fekete képet tegyek screensaver-nek, de ez csak OLED esetén az igazi, LCD-nél valójában a LED-es héttérvilágítást kellene kikapcsolni.

    És akkor jön az ötlet, hogy ennek a TV-nek már van local dimming-je. Ez nem működik vajon abban az esetben is, ha a teljes képernyő fekete? Magyarán, hátha van annyi esze a Philipsnek, hogy ilyenkor az összes dimming zónát teljesen kikapcsolja, így végső soron jelentős energiamegtakarítást érhetek el, gyakorlatilag mintha tényleg kikapcsolták volna a backlight LED-eket.
    Mi a véleményetek, működne a dolog? Betennék a gyári screensaver-be egy teljesen fekete képet és csók.

    [ Szerkesztve ]

    Bug és debug fia vagyok én

Új hozzászólás Aktív témák